gMolimo Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Linux prawie jak MaxOS, prawie robi różnicę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 Co do ceny, dzisiaj zapłaciłem dokładnie 3.500zł za MacBook'a. Nie jest do goła wersja, tylko MacBook z nagrywarkąyyy, to są tez takie bez nagrywarek? :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Santi Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 yyy, to są tez takie bez nagrywarek? :blink:moze sa z samym odtwarzaczem dvd/cd ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 No z przykrością stwierdzam, że są takie :D Podstawowa ma tylko napęd Combo... Troszkę Apple z tym przesadziło ale nic na to nie poradzę :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 (edytowane) lol jaka wojna m$ vs mac... reszta się już nie liczy ? :) w moim odczuciu linux oba systemy potrafi przegonić w przeważającej ilości zastosowań a to dlatego że jest darmowy i nie trzeba płacić kupe kasy jaką płacą zwolennicy ms i apple za swoje "zabaweczki", masa darmowego oprogramowania które odpowiada na obie strony sporu i na ten temat wszystko.... B-) Edytowane 13 Stycznia 2008 przez surix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
inny Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 że tak się wtrące: compal 15.4 1440x900 proc intel 7500 4 gb ram gf 8600gt nagrywara ale to wiadomo. do tego linux - 3400zl na jakość wykonania nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 13 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2008 no to jest taki macbook pro tylko w innym opakowaniu ;) gdyby apple uwzglednilo, ze jestesmy krajem 3 swiata i ustalilo ceny na poziomie 1000$usd -> 2,4k zl za macbooka i 2kusd-> <5k zl za macbooka pro, ich sprzet bylby duuuzo bardziej popularny (sam bym macbooka pro wzial;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 17 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2008 te wszystkie mac`i to dobre rozwiązanie, bo nawet jeśli ktoś nie chce się przenosic na inny system to moze tam zainstalowac i linuxa i windowsa..... za to Mac OS x niestety juz na PC nie da się zainstalować (oficjalnie ;) ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2008 (edytowane) Ja tutaj czegoś nie rozumiem. Prawdę powiedziawszy WCALE nie znam się na Mac ale co tu się znać skoro potrafię czytać i mam oczy. Widzę przepięknego Mac 24" - to prawda wygląda zabójczo ale to co ma w środku to sprzęt warty może z 1500zł + wypasiony ekran. No chwileczkę ale ktoś tutaj narzeka na strasznego Billa Gatesa, który sobie za system XP chce 400zł a kasę wykłada na biały/srebrny design + mac osX i to nie 400zł dopłacając a 4000zł. Nikt mi nie wmówi, że ma problemy z PC do oglądania filmów. W końcu nie tylko w domu mam PC, który de facto nie sprawia problemów do póki go nie sprowokuje umyślnie. W pracy nie widziałem w życiu zawieszającego się PC, a działają na nich programy DOSowe (tak stare DOSowe programy), zewnętrzne programy do których są potrzebne osobne biblioteki firebird musi to oczywiście pracować dobrze z całą resztą oprogramowania popularnego typu winamp, kodeki z odtwarzaczami, programy do nagrywania i inne pier.doły. Oczywiście przeglądarek mam na swoim stanowisku 3 (IE7, FF i Opera) i każda chodzi jak złoto (nawet biedny IE7). Sprzęt jest cichy, że go w ogóle nie słychać bo był składany na zwykłych podzespołach a nie wichrach, które muszą schłodzić podkręcony sprzęt. W biosie jest ustawione, że do póki temp nie przekroczy 30'C na procku to wiatrak się kręci po to aby smar w nim nie zastygnął. Średniej urody buda jest pod biurkiem więc jej nawet nie widać, a na biurku sterczy 20" panorama Samsunga. PROSZĘ mi więc nie wmawiać, że płacicie za iMac dla wyglądu i bezproblemowej pracy. iMac jest na razie dla Polaka oznaką zamożności i chęci wyróżnienia się. Jest tzw. gadżetem ale ja to rozumiem i nie potępiam tylko proszę mi nie wciskać, że macie iMac`i tylko z tych powodów o których wspominałem. Edytowane 23 Stycznia 2008 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 (edytowane) Apple to marka, tak samo jakby porównać np. WV i Skode. Co do samego systemu, na MacOS pracuje się szybko, skutecznie i bezproblemów, a na windzie niekiedy przyjemność zamienia się w udręke. Kupując Maca kupujesz go w sumie dla OS. Z 2 strony ceny Appla mnie zadawala ponieważ gdyby każdy mógłby sobie pozwolić na Mac i jego system, obawiam się, że z naprawdę dopracowanego OS stałby się krap i przeciętniak. Edytowane 24 Stycznia 2008 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 na MacOS pracuje się szybko, skutecznie i bezproblemówSzczególnie wtedy gdy sie powiesi... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 24 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2008 Apple to marka, tak samo jakby porównać np. WV i Skode. VW jak i Skoda to samochody dla przecietnych ludzi u naszych poludniowych i zachodnich sasiadow, a do tego robione sa na tych samych podzespolach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Te same podzespoły, a ceny inny tak samo jak PC i Apple. W środku to samo, a płacimy za markę. SGJ Mac się powiesi ? :D Edytowane 25 Stycznia 2008 przez Alta1r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Alta1r, WinXP się powiesi ? Ja nie widziałem na oczy zawieszonego WinXP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Wow, to niezly jestes. Trzeba miec wybitnego "farta" w zyciu, by nie zobaczyc zwisu xp'eka (albo korzystac/ posiadac 1 pc, ewentualnie 2. w pracy). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DMS Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Wow, to niezly jestes. Trzeba miec wybitnego "farta" w zyciu, by nie zobaczyc zwisu xp'eka (albo korzystac/ posiadac 1 pc, ewentualnie 2. w pracy). ja używam Xp od czterech lat i jeszcze ani razu nie musialem go restartować z powodu zwisu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Ja nie pamietam kiedy mi zwisl XP :lol: :lol: No moze pol roku temu, ale to zwalil sie dysk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Oj, mac się nie wiesza wszystko inne jest be! Zrozumcie, że każdy system jest dobry, ale i każdy się da powiesić. XP powiesić jest ciężko, jednak jeśli ktoś nie umie o niego zadbać, to lepiej żeby wywalił kasę na maca* i się nie męczył. *Nie mówię o wszystkich i nie mam zamiaru obrazić kogoś! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Te same podzespoły, a ceny inny tak samo jak PC i Apple. W środku to samo, a płacimy za markę. SGJ Mac się powiesi ? :D VW jest dla ciebie marka... nc ;) Ja nie pamietam kiedy mi zwisl XP :lol: :lol: No moze pol roku temu, ale to zwalil sie dysk. Mi sie powiesił niedawno z mojej winy, nie jest w idealnmej kondycji bo przezyl 4 mobasy na roznych chipsetach :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 WV na pewno bardziej rozpoznawalne niż Skoda to nawet 3 letnie dziecko CI powie. Btw ja porównuje Leoparda do Visty, bo czas XP się kończy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 ja używam Xp od czterech lat i jeszcze ani razu nie musialem go restartować z powodu zwisu Ja nie pamietam kiedy mi zwisl XP :lol: :lol: No moze pol roku temu, ale to zwalil sie dysk. Wasze kochane XPeki, 4letni windows musi być naprawdę szybki.... XP zawiesza się tylko wtedy kiedy pada dysk! :lol: takie wnioski można wyciągnąć po waszych wypowiedziach które chyba jednak nie s ą realne :kijem: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrOOliK89 Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Daj mi przykład zawieszającego się xp'ka, na DOBRZE postawionym systemie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Fakt faktem ale zadbany XP też mi się nie wywalił itp przez ponad 6 miesięcy. Vista 4 miechy i także dbana potrafiła się wykrzaczyć ni z tego ni z owego. MacOS mam bardzo krótko ale z tego co mi wiadomo to na domowy system on jest stabilny jak skała. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Btw ja porównuje Leoparda do Visty, bo czas XP się kończy.Tego Leoparda, w którym znaleziono wiecej błedów i dziur zaraz po premierze niz w Viscie? :wink: Wasze kochane XPeki, 4letni windows musi być naprawdę szybki.... XP zawiesza się tylko wtedy kiedy pada dysk! :lol: takie wnioski można wyciągnąć po waszych wypowiedziach które chyba jednak nie s ą realne :kijem:Nie wiem jak po 4 latach ale ponad roczny XP potrafi byc bardzo szybki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Tak tego Leoparda który jest szybszy, stabilniejszy itp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Za maci się płaci... hmm ale trzeba przyznać że produkt jest dopracowany, zresztą kto by się tam polską przejmował i naszymi zarobkami :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 (edytowane) Tego Leoparda, w którym znaleziono wiecej błedów i dziur zaraz po premierze niz w Viscie? :wink:Nie wiem ile dziur znaleziono, nie wiem jakich dziur, czy byly to powazne kwestie pozwalajace na atak z zewnatrz (watpie), ale wersja 10.5.2 ktora ukaze sie na dniach zalata pozostalosci ktorych nie zalatala 10.5.1, Leopard ma 2,5 miesiaca ile ma twoj ulubiony system, ile czasu uplynie do wydania sp1 :> Nie uwazam, aby Mac OSa nie dalo sie zawiesic, sam to zrobilem z dwa razy (wlasciwie zawiesilem findera, ale powodem byly aplikacje 3rd party), tak samo sie dzieje w przypadku windowsa, dobrze postawiony system na sprawnym sprzecie nie bedzie sie wieszal sam z siebie, choc trzeba przyznac, ze temu drugiemu zdarzalo sie to czesciej, najprawdopodobniej dzieki wspanialym programistom nie potrafiacych pisac niezawdonego oprogramowania Edytowane 25 Stycznia 2008 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 Nie wiem ile dziur znaleziono, nie wiem jakich dziur, czy byly to powazne kwestie pozwalajace na atak z zewnatrz (watpie)A jednak... Przed aktualizacją nowy kotek :) miał ułomnego firewala z bugami który nawet po włączeniu nie chronił go praktycznie przed niczym. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 problem rozwiazano 15 listopada, czyli 20 dni po premierze systemu, nie mam wiecej pytan :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Stycznia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2008 20 dnie za pózno :) I tak tych dziur i błedów coraz wiecej i więcej... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...