Skocz do zawartości
EXO3

Ułaskawienie Z. Sobotki

Rekomendowane odpowiedzi

Prezydent złagodził karę Sobotce!PAP	Prezydent Aleksander Kwaśniewski zastosował prawo łaski wobec Zbigniewa Sobotki, zmniejszając karę pozbawienia wolności do 1 roku, w zawieszeniu na 2 lata. Prezydent uznał, że wymierzona kara jest zbyt dolegliwa.Poinformował o tym szef gabinetu prezydenta Waldemar Dubaniowski.Jak dodał Dubaniowski, wobec Sobotki utrzymany został orzeczony przez sąd środek karny zakazu zajmowania stanowisk w administracji publicznej związanej z dostępem do tajemnicy państwowej i służbowej na okres 5 lat.Podkreślił, że prezydent nie otrzymał akt Sobotki od prokuratora generalnego, ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ziobro. "Takie postępowanie nie może jednak ograniczać prezydenta w wykonywaniu jego konstytucyjnych kompetencji" - powiedział Dubaniowski.Prezydent wszczął 25 listopada procedurę ułaskawienia Sobotki skazanego na 3,5 roku więzienia w sprawie tzw. przecieku starachowickiego.Sąd Apelacyjny w Krakowie uznał Sobotkę za winnego ujawnienia tajemnicy państwowej i służbowej, godzenia się na utrudnianie postępowania karnego i narażenia działających "pod przykryciem" policjantów w trakcie zakupu kontrolowanego broni palnej, amunicji i narkotyków.

Co sądzicie o podjętej decyzji przez Aleksandra Łaskawego? :>

Jak dla mnie to rozbój w biały dzień :mur:

Jeszcze niech Rywnia zwolnią za kaucją w wysokości 10 tys zł to już wogóle uwierze że w tym kraju wszyscy są równi wobec prawa.

Wstyd mi za takiego prezydenta jak i za jego decyzje :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kur...fa Tlusty kutaz.

Wplac 2000 na konto "Prezia" !!! a uwolni twojego znajomego z wiezienia!!!!! Lechu nie wplacil i siedzi !!! Marek nie wplacil i tez siedzi !!! nie badz glupi !! Niedzielka wplacila i jest wolna !! Vogielek wplacil i smiga teraz z siekierka po alpach !!! kazdy kto wplaci 2000 do konca trwania tej tragikomedii bonusowo bedzie mogl uwolnic dwóch dowolnych przestepców*, TAAAK NIE PRZESLYSZELISCIE SIE AZ DWÓCH I TO PRAWIE DARMO!!!! Nie spoznij sie taka okazja sie moze juznie trafic !!! Call 0-700-PREZIO

*Dotyczy przestepcow z wyrokami w sprawie zdrady tajemnic sluzbowych , tudziez zdrady ojczyzny

PS Namiejscu grupy trzymajacej wladze to bym sie przyznal szybko bomaja jeszcze z 2 tyg. chyba , to sie ich od razu ulaskawi.

DZISIEJSZEGO DNIA PREZYDENT POLSKI MIAL GEST !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ha wiadomo bylo, ze tak zrobi Kwasniewski. Na koniec swej kadencji chcial pokazac, jaki to on nie jest laskawy, i dobroduszny. ALe co cos nie wyszlo, odwrotne skutki, jakie byly zamierzane. No i teraz politycy/media/spoleczenstwo wypielo D w strone prezydenta... No coz... Moze Kaczynski ulaskawi mniej niz ponad 4 000 ludzi. Bo co wtedy nam policja :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To było do przewidzenia :mur:

Tylko dojdzie do władzy Kaczor to zobaczymy Milera i Kwacha oraz całą bande przed Trybunałem Stanu

AMEN !!!!!!!!!!!!!!!

Normalnie sie nóż w kieszeni otwiera jak sie czyta o tej sprawie. Kwaśniewski, Miller i cała banda SLD, SDPL i inne twory lewicy pod sąd. Komuchy *(#^$)@#&*^) Przez takich jak oni jesteśmy 30 lat do tyłu między innymi za Europą Zachodnią. Ale muszę przyznać że Kwach pokazał klasę, tak długo mamić ludzi - to klasa światowa. Mam nadzieję że Kaczyński razem z Ziobrem zrobią porządek w kraju !! a o PO już nie wspomnę -- ŻENADA :sad:

PS. Do berecików nie należę, radia MARYJA nie słucham - tak na wszelki przypadek to piszę.

PEACE B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno jest pewne. Kto był upaprany w czerwonym bagnie, do końca życia będzie śmierdział zgnilizną.

Żaden komuch nie przestanie być komuchem i tyle. I najgorsze, że będą się trzymać razem, jak w jakimś gangu.

Mam nadzieję, że w końcu ktoś im się kiedyś dobierze do doopy. :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tego akurat nie pochwalam, ale Kwachu był fajnym prezydentem

Kaczor będzie kręcił większe wały

:blink: On był fajny ?? jak kazał parodiować siwcowi papierza albo w charkowie noś nieteges sie czuł chyba, albo po jaką cholerę jechał do moskwy ?? i trochę bardzo zależało mu na sprzedaży PZU eureko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:blink: On był fajny ?? jak kazał parodiować siwcowi papierza albo w charkowie noś nieteges sie czuł chyba, albo po jaką cholerę jechał do moskwy ?? i trochę bardzo zależało mu na sprzedaży PZU eureko

Mi tez sie podobala jego prezydentura. Mial pare wyskokow, ale ogolnie jako prezydent sprawdzil sie IMHO bardzo dobrze.

A rozne numery zdarzaly sie kazdemu - wystarczy wspomniec pania Lewinsky, przez ktora o malo co nie "zdetronizowano" Clintona...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedno jest pewne. Kto był upaprany w czerwonym bagnie, do końca życia będzie śmierdział zgnilizną.

Żaden komuch nie przestanie być komuchem i tyle. I najgorsze, że będą się trzymać razem, jak w jakimś gangu.

Tak jest, komuch to komuch, śmierdzi na kilometr świnia jedna!

Tylko oczy ciemnym ludzią mamić potrafili przez 40 lat i ładnie na tym nasz kraj wyszedł...ale ludzie pamięć krótką mają a to błąd...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Moskwą też mi sie nie podobało

Ja na jego miejscu bym tam nie przyjechał - aby zrobić Putinowi na złość, a nie czekać pod drzwiami aż ruski nas wpuści

Edytowane przez AragornPL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co było złego w tym parodiowaniu papieża?

bo nic złego w tym nie widziałem <_<

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt, źle zrobił. Popełnił też kilka innych grzechów.

Ale zluzujcie zwieracze panowie. Lżycie głowę państwa. A to jest jednak karalne [;

PS: I nie mieliśmy tak źle przez ostatnie lata. Popatrzcie na Berlusconiego, Schroedera, Putina, Busha, Clintona i wielu, wielu innych. Takto już jest jak się jest u władzy. Zapewne Kaczka będzie robić dokładnie to samo... niestety :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wierzę zbytnio, że ktoś im się dobierze do ich zacnej, ale już niedługo wymrą śmiercią naturalną. Przez tyle lat rządów niezle układy postwarzali i na połowę ludzi w rządzie "coś" mają. Ale, że się starzeją, to tylko możemy się cieszyć, Olejniczak tylko zostaje młody duchem, ale mam wrażenie, że tak naprawdę ktoś inny rządzi tą partią (podobnie jak mam wrażenie, że ktoś inny jest premierem, nie Marcinkiewicz).

Nie ma sensu psuć sobie nerwów, "oni" zawsze będą ponad prawem, a układów układzików nigdy nie poznamy, dlatego zawsze będziemy się dziwić takim decyzjom.

Trochę szkoda, bo mimo korzeni Olka, miałe trochę szacunku dla tego faceta, ale cóż jak to mawiał Miller "mężcyznę poznaje się po tym jak kończy, anie jak zaczyna". Niech im przyszłość ciężka będzie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za bardzo wierzysz w to co widzisz w telewizji ...

Przerabialismy na studiach caly film a nie skrzetnie zmontowany material i naprawde wszystko wygladalo calkowicie odmiennie.

Polecam poszukac i zobaczyc wersje nieprzycieta ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za bardzo wierzysz w to co widzisz w telewizji ...

Przerabialismy na studiach caly film a nie skrzetnie zmontowany material i naprawde wszystko wygladalo calkowicie odmiennie.

Polecam poszukac i zobaczyc wersje nieprzycieta ...

Jezeli to takie naturalne to ja Ci proponuje poszukac takiej wersji przycietej na innego polityka, ciekawe kiedy Ci sie znudzi. Zreszta uwolnieniem bandyty pokazal co jest wart ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi