IGI Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 a ile juz tego bylo ?? ja nie musze szukac ... zreszta za bardzo nie wiem nawet po co ... Hehe bandyte ... gorszych bandytow uwalniaja i nikt nie placze - u mnie ws miescinie uniewinniono np kierowce ktory jadac z niedozwolona predkoscia potracil na przejsciu dla pieszych faceta, ktory zmarl na miejscu. Sedzia powiedzial ze nadmierna predkosc nie miala wplywu na obrazenia potraconego heh .... I co ? gdzie te kamery wszystkie ?? gdzie sprzeciw spoleczenstwa ?? A ilu mordercow wpuszczaja i szumowiny a wszyscy siedza cicho ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tony Soprano Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jeszcze bedziemy zalowac ze juz nie jest prezydentem. To co chomiki zaczna wyprawiac to pikus przy ulaskawieniu Sobotki. W sumie to troche pogorszyl swoja sytuacje, ale jak juz pisali ludize nie byl najgorszy i w sumie duzo zrobil. Moze z prawa ustawodawczego za czesto nie korzystal ale mial prezencje, obyty byl za granica, czego o elekcie powiedziec nei mozna - kkurdu pell bez jezykow z twarza chomika z zonka jak ta lala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Rebel_ Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Jeszcze bedziemy zalowac ze juz nie jest prezydentem. To co chomiki zaczna wyprawiac to pikus przy ulaskawieniu Sobotki. W sumie to troche pogorszyl swoja sytuacje, ale jak juz pisali ludize nie byl najgorszy i w sumie duzo zrobil. Moze z prawa ustawodawczego za czesto nie korzystal ale mial prezencje, obyty byl za granica, czego o elekcie powiedziec nei mozna - kkurdu pell bez jezykow z twarza chomika z zonka jak ta lala ta będziemy żałować ze komuch z PZPR nie jest już prezydentem, on to na pewno walczył o wolna Polskę i strasznie dużo zrobił dla niej zrobił, Był obyty za granica w końcu spotykał się z rosyjskim szpiegiem, poza tym to od wszystkich po [gluteus maximus] dostawaliśmy nawet od super przyjaciela USA, studiów nie skończył , to tak jakby być prezydentem po skończonej maturze Kaczyński jest profesorem nadzwyczajnym wic ten tytuł coś znaczy w przeciwieństwie do poprzednika, a co do żony to śmieszą mnie takie zdania ze Kwaśniewska jest lepsza, bo ładniejsza, nie zdziwiłbym się jak za parę lat by się okazało ze ta jej fundacja to pralnia brudnych pieniędzy Wracając do tematu to było do przewidzenia wiec zero zdziwienia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazik2000 Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Profesura (wykształcenie) o niczym nie świadczy w polskim światku politycznym, patrz Buzek, Handke. Regan był aktorem (i to kiepskim) a prezydentem został. Każdy kombinuje jak może i niestety to się nie zmieni. Władza ma za dużo pokus. A ludzie którzy nami rządzą (nami czyli całym światem) mają głęboko w poważaniu poważne problemy takie jak ekologia, pomoc najuboższym, jakość gospodarki itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rhezuz Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 bo rządzo zawsze największe cfaniaki co potrafi "masy" omamiic i przekabaćic na swoją strone , ale to nic nowego , od zawsze tak było " chleba i igrzysk" itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 Prezydent ma prawo ułaskawiania i nikomu ze swojej decyzji nie musi się tłumaczyć... Takie prawo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 17 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2005 studiów nie skończył , to tak jakby być prezydentem po skończonej maturze Nie ważne kto, ważne by mial studia! Świetne kryterium na przedstawiciela państwa. Kiedyś tak samo chyba uważał Krzaklewski.... Faktycznie wszyskie Olki po studiach to świtne i prawe chłopaki. echhh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 mnie najbardziej szokuje brak jakiegokolwiek strachu/wstyd przed społeczeństwem - zwyczajnie - Co ludzie pomyślą? dżizys brak jakichkolwiek zachamowań mam nadzieję że ktoś "ich" kiedyś rozliczy z takich i podobnych decyzji :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkl Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 a ile juz tego bylo ?? ja nie musze szukac ... zreszta za bardzo nie wiem nawet po co ... Hehe bandyte ... gorszych bandytow uwalniaja i nikt nie placze - u mnie ws miescinie uniewinniono np kierowce ktory jadac z niedozwolona predkoscia potracil na przejsciu dla pieszych faceta, ktory zmarl na miejscu. Sedzia powiedzial ze nadmierna predkosc nie miala wplywu na obrazenia potraconego heh .... I co ? gdzie te kamery wszystkie ?? gdzie sprzeciw spoleczenstwa ?? A ilu mordercow wpuszczaja i szumowiny a wszyscy siedza cicho ... Ziobro wypuscil ludzi ktorzy zabili czlowieka w brutalny sposob... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crosis Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Ziobro wypuscil ludzi ktorzy zabili czlowieka w brutalny sposob...Nie lubię tego ministra, źle go oceniam chociażby ze względu na to, że nie chciał przekazać akt tego ostatnio ułaskawionego, choć miał taki prawny obowiązek. Jednak to o czym piszesz - to akurat należy zaliczyć na plus. Jeśli multirecydywista sieje zamęt, straszy ludzi i ich okalecza i rani (rozbita butelka na głowie jednej pani z tej miejscowości), a policja w tym czasie nie reaguje na zgłoszenia to coś tu jest nie tak. Ludzie poszli na niego i zrobili to, co powinno zrobić państwo. W ogóle czemu ten człowiek wyszedł na wolność, czemu nie było nad nim nadzoru, czemu policja nie zadziałała? Fakt zabili go, źle zrobili, niezgodnie z prawem. Tylko co to za prawo, gdy tych zastraszanych, okaleczanych ludzi nie potrafiło obronić? Gdzie policja, która powinna zapobiegać takim sytuacjom? Mkl skończ z tą obroną SLD za wszelką cenę. To że masz wujka w SLD nie oznacza, że ta partia ma wyłączność na prawdę i rację. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.Kuba Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 Nie ważne kto, ważne by mial studia! Świetne kryterium na przedstawiciela państwa. Kiedyś tak samo chyba uważał Krzaklewski.... Faktycznie wszyskie Olki po studiach to świtne i prawe chłopaki. echhh... A jak sie nie myle Kwaśniewski w kampanii wyborczej ogłaszał że ma magistra :lol: a okazało sie inaczej. Mastiff nie ważne żeby miał studia ale żeby nie był oszustem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mastiff Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 A jak sie nie myle Kwaśniewski w kampanii wyborczej ogłaszał że ma magistra :lol: a okazało sie inaczej. Mastiff nie ważne żeby miał studia ale żeby nie był oszustem :) Dokładnie się z tobą zgadzam, dla mnie skandalem bylo, że oszukał nas odnośnie swojego wykształcenia, a w poważaniu miałem czy jest magistrem, elektrykiem, czy profesorem nadzwyczajnym, jak nasz elekt. Stąd moje zniesmaczenie, kiedy widzę, że ktoś osądza ludzi i ich zamiary po ich wykształceniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niko2003 Opublikowano 18 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2005 (edytowane) Moze mały wykład ? Stąd moje zniesmaczenie, kiedy widzę, że ktoś osądza ludzi i ich zamiary po ich wykształceniu. Ludzie którzy oceniają innych po wykształceniu, są bardzo płytcy i mają niskie poczucie własnej wartości. Bardzo sławna osoba powiedziała, że osoba która jedyną rzeczą którą może się chwalić jest wykształcenie, jest nikim. Zacytuje byłego prezydenta USA. "Nic na świecie nie zastąpi wytrwałości. Nie zastąpi jej talent - nie ma nic powszechniejszego niż ludzie utalentowani, którzy nie odnoszą sukcesów. Nie uczyni niczego sam geniusz - nie nagradzany geniusz to już prawie przysłowie. Nie uczyni niczego też samo wykształcenie - świat jest pełen ludzi wykształconych o których zapomniano. Tylko wytrwałość i determinacja są wszechmocne" Ten kto ocenia po wykształceniu, niech sobie poczyta życiorysy sławnych ludzi. To, że ktoś potrafi się skupić i kuć, potem idzie zaliczyć, następnie kasuje ten swoj dysk twardy i znów coś wgrywa i tak przez 5 lat co oznacza ? Co wynosi po 5 latach ? Papier. Kolega mojego ojca, studiował 20 lat temu na Akademii Ekonomicznej, dzisiaj jego córka jest na drugim roku. Kiedyś wszedł do jej pokoju, zobaczł ksiażki i mówi. Cholera to te same nazwiska co 20 lat temu, o pan profesor nadzwyczajny, pan doktor. Czytał te ksiązki i mówi, kurde słowa socjalizm i komunizm wycieli, a reszta to samo. Każdy ekspert w jakieś dziedzinie typu: konsultant, szpec od reklamy, twórca stron www, przedsiębiorca jest całkowicie oddany swojej sprawie, jest ekspertem bo studiują w domu cały czas się kształcą, czytają, uczestniczą w kursach specjalistycznych. Wiem to dlatego, że studiuję już pare lat czym jest Sukces i co jest potrzebne by go osiagnąć !! Wykładu niechce tutaj robić.... Czy dzięki ukończeniu studiów: - inteligencja się zwiększa ? - ktoś staję się mądrzejszy, bystrzejszy ? Nie, ten papierek stwarza wiare w siebie, to jest przewaga. Ludzie przed studiami zachowywali się jak małe kurduple które nie wiedzą po co żyją. Po skończeniu studiów posiadają wiare w siebie. Udało mi się, dałem rade, jestem kim ? Teraz pytanie dlaczego jesteś kimś ? Potrzebujesz papierka, tytułu przed nazwiskiem, żeby być kimś ? Wiara jest ogromną energią. Jednak życie werfyfikuje bardzo szybko ten zapał, kilka pierwszych ciosów od życia i mamy to co mamy. Żeby system edukacji dopasował się do 7 róznych rodzajów inteligencji a nie tylko do dwóch ! Ktoś kiedyś powiedział coś takiego: "Szóstkowi uczniowie zostają sędziami, piątkowi uczniowie zostają nauczycielami, a czwórkowi uczniowie pracuja dla uczniów trójkowych" Poczytajcie książke prof. Harvadu, Howard Gardner książka nazywa się "Inteligencje Wielorakie", oraz "Inteligencja Emocjonalna tzw EQ". Oraz kilka biografii sławnych ludzi, obojętnie jaką Zresztą uczymy się po to, aby ułatwiło nam to pracę, znalezienie dobrej pracy! To coś wkleje. Instytut państwowy z USA, coś jak nasz Urząd Pracy, zbadał 500 największych pracodawców z USA, czego wymagają od swoich pracowników przyszłych. Może się to komuś przydać: 1. Entuzjazm i optymistyczna postawa 2. Umiejetnosc nawiazywania kontaktow z innymi 3. Doswiadczenie 4 Ilosc kursow i szkolen 5 Referencje od innych pracodawcow 6. Praca w grupie i elastycznosc 7. Wyksztalcenie. I co ? Wyksztalcenie było dopiero na 7 miejscu. Jeszcze komus sie to przyda. W 90% od przyszlego pracownika wymaga sie wiedzy technicznej. Jednak awans na stanowisko kierownicze wymaga juz tylko 50% wiedzy technicznej, a 50% umiejetnosci postepowania z innymi ludzmi. Prezez, dyrektor nastepny awans wymagane jest 10% wiedzy technicznej, a az 90% umiejetnosci postepowania z innymi ludzmi, przewodzenia grupie ! Jak ktos stoji w miejscu i mysli ze nastepny fakutlet mu pomoze, niech sie dokladnie zastanowi ! To tyle moglbym pisac i pisac. Kwach postapil zgodnie z tym co robił przez 10 lat. Mało mu było więc 1 milion na koncie ładnie zaprocentuje. Edytowane 18 Grudnia 2005 przez niko2003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...