snc Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 CT58800 - to nie jest przypadkiem SB128. Obsluguje 5.1?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Creative CT5880 PCI sound controller, High Quality Creative Sound and via Line-out to support 5.1-channels.(For rev 2.0) Wystarczy wejsc na stronke i sprawdzic www.gigabyte.com.tw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 wiem juz sprawdzilem zanim odpisales Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dru8d Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 8O 8O 8O no ciekawe... ja juz od dawna wiem, że pisze... tylko mi teraz powidzcie jak to włączyć??? mam rev. 2.0 i jednak mi sie zdaje że mam tylko 2 channels... jesli nie mam racji, to prosze niech mnie ktoś oświeci, bo właściwie to nie chciałbym jej mieć... w końcu bym miał 5.1... hehe :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4rt3z Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 Wydaje mi sie ze kolo wyjsc audio na plycie sa zworki, sprawdz w instrukcji jak je przelaczyc i chyba wtedy zamiast wejscia Line In i Mic In masz wyjscia na dodatkowe glosniki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 8O 8O 8O no ciekawe... ja juz od dawna wiem, że pisze... tylko mi teraz powidzcie jak to włączyć??? mam rev. 2.0 i jednak mi sie zdaje że mam tylko 2 channels... jesli nie mam racji, to prosze niech mnie ktoś oświeci, bo właściwie to nie chciałbym jej mieć... w końcu bym miał 5.1... hehe :D I masz i nie masz rację. Standardowo masz tylko 2 kanały bo masz wyjście tylko na jedną parę głośników. Ten SB obsługuje dźwięk 5.1, ale tylko poprzez wyjście cyfrowe. Jeżeli więc w sterownikach włączysz opcję wyjścia cyfrowego, wówczas możesz przesyłać przez to wyjście dźwięk w formacie 5.1, ale jest on zakodowany i musi iść bezpośrednio do jakiego dekodera sprzętowego (amplitunera). Jak dla mnie takie 5.1 to jest pic na wode! Prawdzie karty 5.1 mają wyjście na 3 pary głośników. Wówczas dźwięk jest dekodowany jeszcze w komputerze i może być wysyłany w postaci analogowej bezpośrednio do podłączonych głosników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 19 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2002 A o co chodzi z tym rev2? co tzn? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Wydaje mi sie ze kolo wyjsc audio na plycie sa zworki, sprawdz w instrukcji jak je przelaczyc i chyba wtedy zamiast wejscia Line In i Mic In masz wyjscia na dodatkowe glosniki A te zworki to nie są zworki tylko złącza do podłączenia dodatkowych wejść Line-In i Mic-In, które mogą się np. znajdować z przodu obudowy. Nie da się wejść przełączyć na wyjścia!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A o co chodzi z tym rev2? co tzn? A Rev.2 oznacza drugą wersję płyty. Z tego co pamiętam to kolejne wersje różniły się m. in. właśnie wbudowaną kartą dźwiękową. W Rev.1 była to zwykła AC'97. W Rev.2 ww SB PCI 128 (CT5880). Z kolej Rev.3 miała podobno już "pełne" 5.1 czyli wyjście na 3 pary głośników i jakiś układ Realtek'a 5.1, zamiast SB. Najdziwniejsze jest to, że na stronie GIGABYTE nie ma żadnej wzmianki o Rev.3, a przeczytałem ją kiedyś na stronie JTT. Może więc Rev.3 było tylko w planach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Hm... Mam wbudowana karte CT58800 ale w 3dmarku 2001 w system info pisze ga7vrxp verssion 1. To jaka mam wersje? Kupowalem pod koniec sierpnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Axcel Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Sprawdź bezpośrednio na płycie. Powinna tam widnieć stosowna naklejka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Miałem Revision 1.0 tej płyty i była na niej karta creative po spaleniu płyty dostałem 2.0 i jest to samo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
walczy Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Hm... Mam wbudowana karte CT58800 ale w 3dmarku 2001 w system info pisze ga7vrxp verssion 1. To jaka mam wersje? Kupowalem pod koniec sierpnia.mam rev. 1.1 i CT5880 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 No to jak sprawdzic jaka mam wersje, jest jakas naklejka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Najłatwiej odczytać z płyty głównej. Chyba między slotami kart rozszerzeń był jakiś nadruk czy naklejka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Nie widze zadnej naklejki ani nadruku mowiacego o wersji:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 To masz Rev.0 :lol: Wersja testowa :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 taa to mam ga7VAXP:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 :lol: No widzisz czego to się ciekawego można na forum dowiedzieć :lol: Muszę looknąć do obudowy może mam Antka 2000+ :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A tak na serio. To JAK MAM TO SPRAWDZIC??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 No nie ma bata MUSI coś być na płycie głównej. A jak nie ma to ja nie wiem :( Bo programom to w tym temacie nie można ufać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Do tych co sa pewni ze maja rev2: wlaczcie w 3dmarku 2001 system info lub w sandrze i sprawdzcie jaki wam numer pisze w wersji plyty(verssion:?) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Snc na płycie MUSISZ mieć nadruk koło slotów pamięci Gigabyte Ga7VRXP revision 1.0/ 1.1 lub 2.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Akurat na tym jest plomba:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A to dobre :) zaraz sprawdzę sandrę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mi w sandrze pokazuje bzdury nibo to 1.0 ale jest pare innych możliwości dojścia do tego jaki masz revision: 1. Weź w łapę płytę ze sterownikami i zobacz co na niej pisze np VUCD ver 1.1 2. spójrz na płytę jaki ma radiator jeżeli taki większy tzn że masz albo 1.1 albo 2.0 jeżeli taki mały no że tak powiem jak plaster sera to znaczy że masz 1.0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 radiator to taki zloty ni jest maly jak plaster sera:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Na plycier ze sterami pisze VUCD Ver. 2.02 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 To znaczy że masz na stówę revision 2.0! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 :)))))) To fajnie pora kupic nowe glosniki:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...