DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 :)))))) To fajnie pora kupic nowe glosniki:) Jakie chcesz kupić jeśli można zapytać?? PS. Ja w 3DMarku mam napisane Version 1.0, ale płytę mam Rev.2.0 jeżeli Cię to jeszcze interesuje :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 kupuje creative inspire 5.1 5100 za 326 zyli Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A one mają wbudowany dekoder AC3?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 a co to ten dekoder?:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 :lol: Wiesz może w jaki sposób podłączany jest ten zestawink głośników (iloma kablami typu mały jack)?? Rozumiem, że chcesz korzystać z dźwieku 5.1 (głównie w filmach, bo w grach jeszcze żadko) czyli popularnego Dolby Digital (AC3 to foramt kompresji dla tego standardu)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Nie mm pojecia iloma kablami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ja już trochę poszukałem i nie podłączysz tych głośników do Twojej (naszej :)) karty. Zestaw ten podłącza się 3 parami kabli: * L/R przednie głośniki * L/R satelity * sub/center i potrzebujesz do niego karty dźwiękowej z wyjściem na te 3 pary głośników. A SB wbudowany w GB 7VRXP ma wyjście tylko na 1 parę głośników. Musiałbyś więc wybrać, które mają grać :lol: Z dźwięku 5.1 mógłbyś jedynie skorzystać (przy wykorzystaniu naszej karty) jeżeli byś posiadał amplituner lub głośniczki z wbudowanym dekoderem AC3 (ale ich cena jest na ogół wyższa). Wówczas podłączyłbyś jednym kabelkiem amplituner/głosniki z kartą, przełączył wyjście w karcie na cyfrowe, i sygnał z karty szedłby zakodowany w postaci cyfrowej do ww urządzeń i tam dopiero dekodowany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 o <span style="color:red;">[ciach!]</span>a a juz zamowilem:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ile kosztuje amplituner? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Hehe... Nie wiem ile. Musisz poszukać, ale najlepiej (i w sumie chyba najtaniej) to kup te głośniczki co już zamówiłeś i do tego SB Live! 5.1 (150zł) lub Audigy (300zł). Te karty mają na bank wyjścia na 3 pary głośników. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 trzeba miec tyle kasy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CthulpiSS Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 ... GA-7VAX tyż ma wyjście tylko na 1 parę głośniczków ... ALE : 1. za pomocą zworek można pozostałe dwa WEjścia zamienić na WYjścia 2. są tyż wyprowadzenia na Mobo (full 6 wyjść) - zobacz czy na 7vrxp ich nie ma ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 7VRXP na pewno nie ma tych dodatkowych wyjść (nie wiem jak z tym tajemiczym modelem Rev.3) a jeśli chodzi o te zworki to jest to raczej nie możliwe (na 7VRXP rev.2 na 100% bo całą MOBO zbadałem). I mam wątpliwości czy jest to w ogóle możliwe za pomocą zworki przestawić wejście na wyjście. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Współczuję Ci snc że kupiłeś te głośniki zresztą sam się przekonasz że dźwięk 5.1 wcale nie jest wart kupna.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Współczuję Ci snc że kupiłeś te głośniki zresztą sam się przekonasz że dźwięk 5.1 wcale nie jest wart kupna.... 8O Ale teraz to żeś pojechał :lol: :lol: Ja mam podłączonego kompa do wieży z 5 głośnikami tylko 1 kabelkiem (a więc lewy i prawy kanał). Nie jest to więc pełne 5.1 (nie mam nawet subwoofera), ale wieżyczka z sygnału stereo potrafi przetworzyć dźwięk na wszystkie 5 głośników (Dolby ProLogic). Mimo wszystko już przy takim efekt jest piorunujący!! A co dopiero jak każdy kanał byłby sterowany osobno (pełne 5.1). Nie słuchaj Interloper'a! Dziwięk 5.1 to zajebista sprawa! Warto w to zainwestować. Tym bardziej że coraz więcej gierek też wychodzi w standardzie Dolby Digital (choćby najnowszy Silen Hill 2). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Odwolalem kupno glosnikow. Gosciu z tej firmy proponuje mi jeszcze Live 5.1 w cenie 130zł brutto ale niestety nie mam tyle kasy:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Wszystkie moje doznania słuchowe opieram na moich dwóch zestawach creative DTT3500 i DTT2500 i moge sobie dowolnie wybierać 5.1 4.1 2.1 i wiem dokładnie jaka jest różnica w szczególności w słuchaniu muzyki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Bo w muzyce większej różnicy się nie usłyszy, ale też jest. A już na pewno nie wmówisz mi, że nie ułyszysz różnicy w filmie oglądając go 2 głośnikach (z przodu i z ewentualnym subwooferkiem) a na 5 głośnikach, które Cię otaczają! Słychać jak helikopter wylatuje Ci zza pleców, naboje świstają koło ucha, otacza Cię szum morza, a cała podłoga trzęsie Ci się przy każdym wybuchu! snc dozbieraj sobie te 130zł i kup razem z Live! 5.1. Naprawdę warto! Na pewno na święta coś skapnie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...