Skocz do zawartości
BILL_BLANT

Zabrakło skali GF4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam win fasta 250 td 4400 wykręciłem go na 300 i i to właśnie jest irytujące bo karta działa ful stabilnie również przy 700 oczywiście chłodzenie trzeba sporo usprawnić tylko że windows po restarcie pyta o zstosowanie opcji 300 650

choć karta działa na 700 ddr no ale jak narazie mi wystarcza ale jeśli ktoś wie jak to ominąć to czekam na post ||||||| A NIE MUWIŁEM KIEDYŚ ŻE TO CUDO SIĘ DOBRZE KRĘCI :D

A ktoś muwił że pamięci nie da więcej niż 60 mhz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmodyfikuj BIOs'a karty dając takie taktowanie, jakie Ci odpowiada,a następnie wgraj do grafy.

po takim czymś

mójj GF2 MX teraz w sterownikach ma opcję core-do 380Mhz, 

Mem-do 400 :D

flash biosu rzadzi!!! duzo lepsze od programowego krecenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja odpowiem trochę dokładniej (ostatnio miałem podobny problem :) ). Najpierw znajdź maksymalną częstotliwość taktowania pamięci i rdzenia podkręcają programem RivaTuner (nim można osiągnąc dużo większe wartości). Potem użyj programów NVFLASHER i BIOS EDITOR żeby zmodyfikować sobie BIOS'a od karty na te nowe częstotliwości. W ten sposób nie trzeba się już za każdym razem bawić w podkręcanie karty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja odpowiem trochę dokładniej (ostatnio miałem podobny problem  :) ). Najpierw znajdź maksymalną częstotliwość taktowania pamięci i rdzenia podkręcają programem RivaTuner (nim można osiągnąc dużo większe wartości). Potem użyj programów NVFLASHER i BIOS EDITOR żeby zmodyfikować sobie BIOS'a od karty na te nowe częstotliwości. W ten sposób nie trzeba się już za każdym razem bawić w podkręcanie karty  :D

to na FAQ trzeba dac chyba, bo w tym tygodniu bylo 5 razy :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może ja odpowiem trochę dokładniej (ostatnio miałem podobny problem  :) ). Najpierw znajdź maksymalną częstotliwość taktowania pamięci i rdzenia podkręcają programem RivaTuner (nim można osiągnąc dużo większe wartości). Potem użyj programów NVFLASHER i BIOS EDITOR żeby zmodyfikować sobie BIOS'a od karty na te nowe częstotliwości. W ten sposób nie trzeba się już za każdym razem bawić w podkręcanie karty  :D

Ktos sie poswieci i opisze "po ludzku" ??? :o

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ktos sie poswieci i opisze "po ludzku" ??? :o

A ja to niby po małpiemu :evil: Przecież wiadomo o co chodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DomanR nic takiego nie mowilem !!! 8O

Zapytalem tylko czy ktos moglby to opisac i zamiescic posta na FAQ

Po ludzku to chodzilo mi o to, zeby poprostu jak najprosciej i przystepniej to opisac, bo roznie z tym bywa na naszym FAQ.

Wiesz , poczatkujacy "kretacze" tez sa na naszm forum i goscie.

Chodzi o opis : co jak i z czym zeby byle newbie mial jasnosc co i jak :)

Nie mialem nic obrazliwego na mysli w stosunku do ciebie 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DomanR nic takiego nie mowilem !!!  8O 

Zapytalem tylko czy ktos moglby to opisac i zamiescic posta na FAQ

Po ludzku to chodzilo mi o to, zeby poprostu jak najprosciej i przystepniej to opisac, bo roznie z tym bywa na naszym FAQ.

Wiesz , poczatkujacy "kretacze" tez sa na naszm forum i goscie.

Chodzi o opis : co jak i z czym zeby byle newbie mial jasnosc co i jak :)

Nie mialem nic obrazliwego na mysli w stosunku do ciebie  8)

Spoko, spoko. Przecież się nie obrażam :D

To irnlng napisz coś na FAQ'a. Ja bym napisał jakbym był na swoim kompie w chacie (z dokładnymi linkami i nazwami programów).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi