Guma' Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mam problemy z wyswietlaniem tekstur w wielu grach. Karta : Power Color r9000 pro, 128 MB, tv itd.. pamieci 4ns. Słyszałem, że po wgraniu biosu od ATI problemy znikają ! Co wy na to ??! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mam problemy z wyswietlaniem tekstur w wielu grach. Karta : Power Color r9000 pro, 128 MB, tv itd.. pamieci 4ns. Słyszałem, że po wgraniu biosu od ATI problemy znikają ! Co wy na to ??!PowerColor - i wszystko jasne, a do tego pamieci 4ns - porazka. Znow marketing, ze jest 128MB wygrala. Szybsze sa karty z Radkiem 9000 Pro z 64MB 3.6ns na pokladzie. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Szybsze może i są, ale jak wejdą gry pamięcio-żerne (jeśli chodzi o tekstury) to przestaną być :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Szybsze może i są, ale jak wejdą gry pamięcio-żerne (jeśli chodzi o tekstury) to przestaną być :lol:Jak wejda gry bardziej pamieciozerne to i Radki 9000 Pro nie dadza rady pociagnac takiej gry szybko i bez kwasow. Wtedy to w cenie 9000 Pro beda 9500Pro. :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keiename Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mam problemy z wyswietlaniem tekstur w wielu grach. Karta : Power Color r9000 pro, 128 MB, tv itd.. pamieci 4ns. Słyszałem, że po wgraniu biosu od ATI problemy znikają ! Co wy na to ??!PowerColor - i wszystko jasne, a do tego pamieci 4ns - porazka. Znow marketing, ze jest 128MB wygrala. Szybsze sa karty z Radkiem 9000 Pro z 64MB 3.6ns na pokladzie. 8) Od Power Colora sie odwal :twisted: sam ma takiego radka 9000Pro 64Mb Hynix 3.6ns i jestem zadowolony :D A wlasnie skad bios do tej karty wziac :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mam problemy z wyswietlaniem tekstur w wielu grach. Karta : Power Color r9000 pro, 128 MB, tv itd.. pamieci 4ns. Słyszałem, że po wgraniu biosu od ATI problemy znikają ! Co wy na to ??!PowerColor - i wszystko jasne, a do tego pamieci 4ns - porazka. Znow marketing, ze jest 128MB wygrala. Szybsze sa karty z Radkiem 9000 Pro z 64MB 3.6ns na pokladzie. 8) Od Power Colora sie odwal :twisted: sam ma takiego radka 9000Pro 64Mb Hynix 3.6ns i jestem zadowolony :D A wlasnie skad bios do tej karty wziac :?: Kazdy na forum Ci to powie, ze PowerColor jest nierowny - jeden egzemplarz takiego samego modelu karty dziala ok, a inny kisi niemilosiernie, a do tego te tanie komponenty. :twisted: 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Szybsze może i są, ale jak wejdą gry pamięcio-żerne (jeśli chodzi o tekstury) to przestaną być :lol:Jak wejda gry bardziej pamieciozerne to i Radki 9000 Pro nie dadza rady pociagnac takiej gry szybko i bez kwasow. Wtedy to w cenie 9000 Pro beda 9500Pro. :lol: :lol: :lol: Ja z doświadczenia wiem, że RAM'u na karcie nigdy za wiele. Podam prosty przykład. Miełem kiedyś TNT2, ale jedną z pierwszych wersji gdzie obcięli RAM do 16MB. Karta była firmowa - WinFast. Sam chipset był mocniejszy od grafy kumpla (S3 Savage), ale mimo to na jego 32MB karcie taki Quake III chodził bez problemu w 32-bitach (kolor), a u mnie był slajd-show. Po prostu większe tekstury już nie mieściły się w lokalnej pamięci karty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Szybsze może i są, ale jak wejdą gry pamięcio-żerne (jeśli chodzi o tekstury) to przestaną być :lol:Jak wejda gry bardziej pamieciozerne to i Radki 9000 Pro nie dadza rady pociagnac takiej gry szybko i bez kwasow. Wtedy to w cenie 9000 Pro beda 9500Pro. :lol: :lol: :lol: Ja z doświadczenia wiem, że RAM'u na karcie nigdy za wiele. Podam prosty przykład. Miełem kiedyś TNT2, ale jedną z pierwszych wersji gdzie obcięli RAM do 16MB. Karta była firmowa - WinFast. Sam chipset był mocniejszy od grafy kumpla (S3 Savage), ale mimo to na jego 32MB karcie taki Quake III chodził bez problemu w 32-bitach (kolor), a u mnie był slajd-show. Po prostu większe tekstury już nie mieściły się w lokalnej pamięci karty. TO miales jakiegos pecha, ja na NVIDIA Vanta 8MB mialem w QIII Arena na K6-2 400 @ 450 MHz okolo 45 klatek/sec w 640x480x32 bit color. Wiec cos miales nie tak skonfigurowane. A owszem ramu na karcie i w ogole nigdy za wiele. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 To raczej było testowane w większej rozdziałce. Nie pamiętam teraz dokładnych parametrów testów. A to moje TNT2 to nie była żadna lipa, bo to nawet było chyba TNT2 Pro. W innych grach śmigało ładnie i szybciej od tego Savage'a, więc to musiała być wina niewystarczającej ilości RAM'u na karcie. Ja gdybym miał wybierać między R9000 128MB a R9000Pro 64MB to też zdecydowałbym na wersję R9000 128MB. Różnice w wydajności między R9000 a R9000Pro nie są aż takie duże, a dodatkowe 64MB na prawdę może się przydać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guma' Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Może ktoś odpowie na temat !!!? Cyrk qrwa !! HAHAHAA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DomanR Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Może ktoś odpowie na temat !!!? Cyrk qrwa !! HAHAHAA :lol: Z tym BIOS'em warto spróbować :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...