Skocz do zawartości
dzuby

MSI KT3 Ultra2 czy KT4V ?

Rekomendowane odpowiedzi

No wlasnie pytanie jak w temacie. Roznica w cenie 30 zl. Do tego ma byc athlon 1700+ , His radeon 9000 , barracuda IV 80 gb. Ktora plyta lepsza i czy nie bedzie jakis konfliktow. Mile widzany link do recenzji KT4V. Z gory dzieki.

Dzuby

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wlasnie pytanie jak w temacie. Roznica w cenie 30 zl. Do tego ma byc athlon 1700+ , His radeon 9000 , barracuda IV 80 gb. Ktora plyta lepsza i czy nie bedzie jakis konfliktow. Mile widzany link do recenzji KT4V. Z gory dzieki.

Dzuby

Musiałbyś poszukać po testach tych płyt. Ja mogę się wypowiedzieć na temat MSi kT3 ultra i stwierdzam że płyta jest jak najbardziej OK... NA ok. 10 egzemptlarzy z którymi miałem do czynienia jedna przyszła uszkodzona do serwisu, jedna padła po 3 miechach (z tego co pamietam , jak sprawadzałem padły ukłądy na płycie, a dokłądnie układy od stabilizacji napięcia itp. ) i na jednej był problem z rpm wentyli w biosie.. Może to dośc sporo "niewypałów".. może miałem pecha ale ogólnie stwierdzam że płyta jest jak najbardziej OK. :D Pozostałem płyty działają naprawdę swietnie...

P.S. Mam nadzieje że cię nie wystarszyłem :) ..

A te padniete płyty przyszły z jednej wrocławskiej hurtowni na Pxxx dalej nazwy nie podam bo jeszcze ktoś mnie oskarży o antyreklamę. ;).. Ostatnio w każdej pacze jaka przychodziła z tej hurtowni było coś padnięte.. (to nie jest antyrekalama hurtowni, ale o prostu fakty.. ) Z innych hurtowni plyty MSi smigają OK..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym brał MIS KT3ultra2. Jest to sprawdzona i dobra płyta, a MSI KT4V ciągle sprawia jakieś problemy - wystarczy przeszukać forum!!!!

Chyba w Skierniewicach ;) bo w Wawie jakos nic sie nie dzieje z MSI :)

a co z USB 2.0, obsluga Athlona FSB 333, Serial Ata, Blue Tooth, AGP x 8, pamieci 400 ...to sie nie liczy ?????? w zycu nie wzialbym KT3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem MSI KT3Ultra2 u była bardzo w porządku. Jedyny minus to brak wiatraka na chipsecie (cholerny opcjonalny) oraz ten obrzydliwy czerwony kolor.

Pieprzyc wiatrak, a kolor jest piekny :) ladniejszy ma tylko srebrne Soyo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kt4V tez nie jest taka przyszlosciowa panowie ze ma duzo dodatkow w bogatych wersiach to sie zgosze ale bartonba to juz nie obsluzy dla tego uwazam ze teraz najlepsza (ale i droga) alternatywa jest cos na nforc2 dla tego ze to jest na razie jedyna plyta co obsluguje fsb 200 i kolejnego procka amd a kt400 to nie jest zadna rewelacja taka jest prawada tylko czekac na kt400a bo jak znajac zycie to bedzie taka sie nazywac lu jakos scond edition :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam kt3 2 w wersji BR ze wszystkimi mozliwymi dodatkami i chłodzeniem czipsetu jest zajebista złego słow nia moge powiedziec kumpel ma kt4 w wersji BSR i tesz jest strasznie zadowolony jedyny mankament to brak płynnego podnoszenia vcore na procu tak jak to ma epox ale to jedyna niedogodność

pozdro spider

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kt4V tez nie jest taka przyszlosciowa panowie ze ma duzo dodatkow w bogatych wersiach to sie zgosze ale bartonba to juz nie obsluzy dla tego uwazam ze teraz najlepsza (ale i droga) alternatywa jest cos na nforc2 dla tego ze to jest na razie jedyna plyta co obsluguje fsb 200 i kolejnego procka amd a kt400 to nie jest zadna rewelacja taka jest prawada tylko czekac na kt400a bo jak znajac zycie to bedzie taka sie nazywac lu jakos scond edition :)

tak mnie zastanowilo to 200 mhz fsb szukam i szukam i nigdzie nie ma ze nforce 2 obsluguje te procki. nawet na stronie asusa jest reklama asus a7n8x & a7v333 supports fsb 333 a takze w opisach plyty nic nie pisza o fsb 200 mhz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...