Skocz do zawartości
waw2

jaki antywirus

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedy zadałem te pytanie na innym forum 95% ludzi odpowiedziało że polecją NAV2002/2003. Czy symantec nie jest przereklamowany??? ma chyba jakieś wady np.nie wykrywa wszystki wirów, ma kłopty z usunięciem niektórych bakcyli itd. Czekam na opinię o innych programach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja swojego czasu stosowalem Dr. Web . Przedewszystkim szybki i dosc dobrze wykrywa wirusy. Przynajmniej mnie. Wrocilem do Nav bo wszyscy w sumie tego uywaja. Nav jakos nie wpolracuje zabardzo z innymi kilentami poczty patrzylem na programie The Bat. Raz dziala dobrze raz zle. Z outlokiem jest ok. Pozatym Dr.Web nie zzera tyle zasobow systemowych co Nav

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam nie polecam NAV2003, szczególnie jeśli ktoś ma zainstalowane w systemie 3D Studio Max 5. Wtedy w systemie zaczynają się dziać dziwne rzeczy. Na przykład użycie procesora przez proces winlogon.exe wynosi 100% 8O itd.

Teraz używam AVG firmy Grisoft.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja przez 5 lat od kiedy posiadam komputer nie miałem problemów z wirusami (chyba mam szczęście :D). Od 3,5 roku jestem włączony do sieci i też nic się nie stało. Od jakichś 2 czy 2,5 roku używam NAV2001 i NAV2002 (2003 nie próbowałem) i i jestem 100 % zadowolony(czytaj żadnych wirusów). Nic dodać nic ująć. Naraznie nie zamierzam nic zmieniać pod tym względem. NAV w pamięci zajmuje 7 MB z hakiem, więc jest nie istotny dla wydajności systemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi