mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 czytałem dziś posta o czyszczeniu kompa z kurzu... dostałem inspiracji i zwinołem starszej jakąś pończochę :lol: na pierwszy ogień poszła wdmu<span style="color:red;">[ciach!]</span>ącza 120 na froncie budy i.. zaczela się jazda -> ustawiłem za wentylem -> 7V - zero nawiewu, 12V - robi się kondon 8O z czego do cholery mam zrobić taki filtr :!: :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 heh, znajdz filtr metalowy, moj ojciec ma takie na wentylach centrum analizy, tylko qwa nigdzie nie moge tego znalezc, taka jakby metalowa poncocha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 teraz metalowa siata była by ql ( łatwo wyczyścić ) ale tak jak mówisz, nigdzie tego ni ma, widziałem tylko w praktikerze papier ścierny do ścian gipsowych :wink: ma małe otworki, jest porowaty, sztywny i tani - powinien coś zatrzymać, a jak się usyfi to nie szkoda kasy na nowy. dobrze mowię? jutro qpię i sprawdzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 w sumie ciekawy pomysl, tylko nie weim,c zy sie sypac nie bedzie otworzysz obudowe, a tam wsyztsko w proszku :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 cłodzenie i szlifowanie radiatorów w jednym :lol: zrobię dwie warstwy "na krzyż" i powinno być oko ! ciekawe z czego zrobiony jest filtr bodajże z 4max'a? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Feluke Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ten filtry z 4max'a sa zrobione z cienkiej gabki. Ja mam u siebie filtr z fliseliny. Jedna z warstw chusteczki higienicznej tez sie nadaje ale jezeli to jest na wentyl to zaraz ja porwie wiec najlepszym rozwiazaniem jest fliselina. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ten filtry z 4max'a sa zrobione z cienkiej gabki. Ja mam u siebie filtr z fliseliny. Jedna z warstw chusteczki higienicznej tez sie nadaje ale jezeli to jest na wentyl to zaraz ja porwie wiec najlepszym rozwiazaniem jest fliselina. co to filselina ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p3p3 Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Mój filtr na wiatraki zrobiłem z papierowych worków do odkurzacza. Pamiętajcie o "kierunkowości" takiego filtra. Teraz widzę ile syfu się zbiera Inny filtr mam z cienkiej cienkiej gąbki (słabsze ale większy przeplyw powietrza) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 ndx - fliselina to taki materiał używany przez krawcowe do usztywniania części garderoby ( wim bo moja stara szyje :wink: ) Feluke - THX za tip, zaraz sobie zapodam takowy bo do ciekiej gąbki nie mam dostępu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Moim zdaniem do tego bedzie najlebszy filtr do okapów (chyba). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 ndx - fliselina to taki materiał używany przez krawcowe do usztywniania części garderoby ( wim bo moja stara szyje :wink: ) Feluke - THX za tip, zaraz sobie zapodam takowy bo do ciekiej gąbki nie mam dostępu. o dzieki musze gdzies uderzyc po ten material :-) ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berkut Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 na wieksze czasteczki kurzu to sie siatka na komary dobrze nadaje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filutek Opublikowano 24 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2002 Ja do swojego wentylatora z przodu obudowy miale mfiltr zrobiony na wzor tego z 4MAX`a. Za baze posluzyla mi gabka ktora jest sprzedawana z plyta glowna. Mozna sie o takie cos popytac w sklepach komputerowych gdzie takie rzeczy wyrzucaja na smietnik. Jedyny mankament to taki ze ta gabka jest grubsza od tej "firmowej" i trzeba ja przeciac w poprzek jak buleczke ;) np nozykiem do tapet. Potem pozostaje przyciac nozyczkami do odpowiedniego ksztaltu i juz. Efekt mialem bardzo zblizony do tego z 4MAX`a. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jojoro Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 Sam nie mam filtra przy wentylu, ale moze spróbujcie czegoś takiego: W sklepie AGD pytajcie o 'czarne filtry' do odkurzacza Wodnik. Zatrzymują wszelki kurz, bardzo dobrze przepuszczają powietrze, wytrzymują ciąg odkurzacza (więc nie wygną się jak 'balonikowa' pończocha). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zxc Opublikowano 25 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2002 eheh ale macie problemy imo lepiej jest co miesiąc odkurzyć skubańca i tyle. Ostatnuio klient mi przyniósł kompa zasilacz cały był zapchany kurzem dosłownie cały!!! szkoda że nie porobiłem zdjęc :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...