Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zamierzam zmienic radiator na gpu i zastanawiam sie nad przyklejeniem go do gpu niestety nie mam mozliwosci kupic jakiegos specjalnego kleju itp. wiec mam pytanko czy kleje wymienione przezemnie w temacie nadaja sie? slyszalem ze zawieraja one jakis kwas (ktory moglby mi uszkodzic gpu) i jak beda reagowac na wysokie temperatury(gf3) jezeli sie nie nadaja to czy mozna to jakos inaczej przykleic bez wydawania kasy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
McBenner Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Kup sobie klej thermopox 85 Ct kosztuje kilka zeta. A co do tamtych klei, to ja bym nimi nie kleil. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 a gdzie to cudo kupic ? w sklepie modelarskim moze w OBI? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tMQ Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 jak masz pastę srebrna, to rozsmaruj na jądrze a na rogach po małej kropelce kleju daj i będzie ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Ciekawe jak długo ten temat wytrzyma- było o tym trochę. Ale ja odpowiem- a nie tak jak inni polecą Ci opcję szukaj. Kilka kropelek kleju np. superglue po obwodzie gpu a na samym gpu pasta termoprzewodząca. Lepszy jest thermopox, ale jest nieusuwalny- bardzo trudne (jeżeli wogóle możliwe) jest zdjęcie przylkejonego nim radiatorka. A kupisz go wysyłkowo w wielu sklepach inetowych, np www.4max.com.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ten thermopox jest w kazdym elektronicznym, kosztuje jakies 7 zyla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 oczywiscie zamierzalem uzyc pasty i takowa posiadam ale co to mi pomoze jak klej mi gpu zarznie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irnlng Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Kup sobie klej thermopox 85 Ct kosztuje kilka zeta. A co do tamtych klei, to ja bym nimi nie kleil.na 4maxcool. za 11 zetka +13 poczta :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A nie myślałeś nad zamocowaniem radiatora na wkręty? O ile pamiętam, to gf3 ma wokół gpu 4 otwory... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 thermopox najlepsze rozwiazanie ale jak cos to sylikon ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 wiem ze to juz bylo (zajrzalem do faq i sercz) ale mi chodzi o te 2 konkretne kleje bo slyszalem ze one dzialaja na bazie kwasu i dla tego temat rzucilem myslalem ze ktos zna sie na takich zwyklych klejach , bo wiem ze wysylokowo (w 4max) mozna spokojnie dostac klej do radiatorów ale cena + wysylka to za duzo jak na klej(jezeli "domowym klejem" daloby sie zrobic bezpiecznie to samo) thx za cierpliwosc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 A nie myślałeś nad zamocowaniem radiatora na wkręty? O ile pamiętam, to gf3 ma wokół gpu 4 otwory...moj gf3 ma miejsce na dwa wkrety........pozatym zamierzam zapodac mu "krowiasty" miedziany radiator od cpu i on na wkrety nie pojdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 uwaz z tym radiaotrm zeby nie zlamalo karty :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Jeżeli te dwa otwory są po orginalnym wiatraku to pewnie mają średnicę 3mm i spokojnie utrzymają nawet ciężki radiator (IMHO). BTW- znalazłem tańszy thermopox- 7zł + 9zł wysyłka- http://www.cpc.pl/cennik.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 uwaz z tym radiaotrm zeby nie zlamalo karty :Pshit tez sie nad tym zastanawiam i szczeze mowiac na razie nic nie wymyslilem najwyzej zamontuje "na probe" oglnie robie to aby uzyskac stabilne(bez artów) 270 na gpu i pozniej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sie za pamiec i tez uzyskac 570 moj gf3 ma niestety zamontowane aluminiiowe radiatory i dodatykowo bardzo solidnie zamontowane nie mam pojecia "na co" jak nie zdejme ich srubokretem to skorzystam z FAQ i wsdze karte do lodowki moze sie uda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Jeżeli te dwa otwory są po orginalnym wiatraku to pewnie mają średnicę 3mm i spokojnie utrzymają nawet ciężki radiator (IMHO). BTW- znalazłem tańszy thermopox- 7zł + 9zł wysyłka-http://www.cpc.pl/cennik.html sprawdzilem "na oko" i chyba maja tyle ale radiator ktory bede montowal jest "za duzy" i przyslania te otwory (chba zebym go jakos przewiercil i wsadzil kolki ale nie mam sprzetu zadnego poza wiertara udarowa ktora znajac moje szczescie pewnie nie bedzie sie nadawac) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 ja podkladalem patyczka :P i dawlao rade rozkladala sie masa troszke i nic nie grozilo :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 potnij ten radiator brzeszcotem jak zduzy i wpasuj go ladnie ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 potnij ten radiator brzeszcotem jak zduzy i wpasuj go ladnie !zwykla pilka do metalu da mu rade? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Jeżeli przysłania te otwory to (jeśli chceś montować go na wkręty) masz trzy wyjścia: - przewiercić w radiatorze dwa otwory na wylot- przełożyć przez nie śrubki; pod spodem dość grub gumowa podkładka-metalowa podkładka-nakrętka - przewiercić w radiatorze dwa otwory na wylot, nagwintować je (może to być trudne ze względu na średnicę 3mm - przewiercić w radiatorze dwa otwory na wylot i umocować radiator za pomocą wkrętó samogwintujących Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ndx Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 pewnie ze tak szczego on jest ? aluminium no problem miedz tez potniesz powoli ale potniesz ja ciolem :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bruce Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 potnij ten radiator brzeszcotem jak zduzy i wpasuj go ladnie !zwykla pilka do metalu da mu rade? ofkoz, ze tak :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interloper Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Co jak co ALE BROŃ BOŻE NIE KLEJ THERMOPOXEM!!! później tego nie zdejmiesz ja już 2 grafy rozwaliłem przez ten przeklęty klej nienawidzę go z całego serca! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 qrde nie koomam Ci masz otwory a cchesz kleic ???!! wierc otworki w radiatorze zeby byly nad tymi na karcie lecisz do sklepoo budowlanego dodzialy srubki z karta i chcesz takie na kokolo 2-3cmm zeby przez karte przechodzily i nakretki do tego jak jakas czesc wystaje z radiatora i przeszkadza w zalozeniu to brzecztotem (pilka do metalu) w 5 min sie pozbedziesz tego co przeszkadza smarujesz pasta srebrna gpu zakladasz radiatora z przelozonymi srubami tak zby przeszly przez karte wciskasz na sruby podkladki z detki i sruby jushj nie wyleca odwracasz karte i spokojnie sklrecasz wszystko jak cchesz sie bazezpieczyc :lol: to kombinujesz cos w maire twardego (kawalek drewna) i po drugiej stroenie kart kladziesz go na otwory wczesniej robiac je i tam teraz po skreceniu karta sie nie wygnie ja tego nie mam i lekko sie wygiela ale po wlozeniue w AGP spoko jest a radiator mi sie dobrze trzyma moj caly tandem graficzny ma wysokosc 6cm i nic mi si enie lamie jakos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 A mój tandemik jest standardowy tylko że na pamięciach mam stary radiator od celka (alu) troche pocięty i na zwykłą taśme dwustronną przyklejony. A pytałeś się Grzybu dlaczego tak słabo podkręcony ten mój mx... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Ja bym posmarowal pasta a na samych rogach kropelke silikonu bo w razie co pozniej dobrze zchodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...