Skocz do zawartości
Gość

Zwykłe kleje typu "kropelka" czy "super glue&

Rekomendowane odpowiedzi

Zamierzam zmienic radiator na gpu i zastanawiam sie nad przyklejeniem go do gpu niestety nie mam mozliwosci kupic jakiegos specjalnego kleju itp. wiec mam pytanko czy kleje wymienione przezemnie w temacie nadaja sie? slyszalem ze zawieraja one jakis kwas (ktory moglby mi uszkodzic gpu) i jak beda reagowac na wysokie temperatury(gf3)

jezeli sie nie nadaja to czy mozna to jakos inaczej przykleic bez wydawania kasy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawe jak długo ten temat wytrzyma- było o tym trochę.

Ale ja odpowiem- a nie tak jak inni polecą Ci opcję szukaj.

Kilka kropelek kleju np. superglue po obwodzie gpu a na samym gpu pasta termoprzewodząca.

Lepszy jest thermopox, ale jest nieusuwalny- bardzo trudne (jeżeli wogóle możliwe) jest zdjęcie przylkejonego nim radiatorka. A kupisz go wysyłkowo w wielu sklepach inetowych, np www.4max.com.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiem ze to juz bylo (zajrzalem do faq i sercz) ale mi chodzi o te 2 konkretne kleje bo slyszalem ze one dzialaja na bazie kwasu i dla tego temat rzucilem myslalem ze ktos zna sie na takich zwyklych klejach , bo wiem ze wysylokowo (w 4max) mozna spokojnie dostac klej do radiatorów ale cena + wysylka to za duzo jak na klej(jezeli "domowym klejem" daloby sie zrobic bezpiecznie to samo)

thx za cierpliwosc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie myślałeś nad zamocowaniem radiatora na wkręty? O ile pamiętam, to gf3 ma wokół gpu 4 otwory...

moj gf3 ma miejsce na dwa wkrety........pozatym zamierzam zapodac mu "krowiasty" miedziany radiator od cpu i on na wkrety nie pojdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

uwaz z tym radiaotrm zeby nie zlamalo karty :P

shit tez sie nad tym zastanawiam i szczeze mowiac na razie nic nie wymyslilem najwyzej zamontuje "na probe" oglnie robie to aby uzyskac stabilne(bez artów) 270 na gpu i pozniej ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> sie za pamiec i tez uzyskac 570 moj gf3 ma niestety zamontowane aluminiiowe radiatory i dodatykowo bardzo solidnie zamontowane nie mam pojecia "na co" jak nie zdejme ich srubokretem to skorzystam z FAQ i wsdze karte do lodowki moze sie uda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli te dwa otwory są po orginalnym wiatraku to pewnie mają średnicę 3mm i spokojnie utrzymają nawet ciężki radiator (IMHO).

BTW- znalazłem tańszy thermopox- 7zł + 9zł wysyłka-http://www.cpc.pl/cennik.html

sprawdzilem "na oko" i chyba maja tyle ale radiator ktory bede montowal jest "za duzy" i przyslania te otwory (chba zebym go jakos przewiercil i wsadzil kolki ale nie mam sprzetu zadnego poza wiertara udarowa ktora znajac moje szczescie pewnie nie bedzie sie nadawac)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli przysłania te otwory to (jeśli chceś montować go na wkręty) masz trzy wyjścia:

- przewiercić w radiatorze dwa otwory na wylot- przełożyć przez nie śrubki; pod spodem dość grub gumowa podkładka-metalowa podkładka-nakrętka

- przewiercić w radiatorze dwa otwory na wylot, nagwintować je (może to być trudne ze względu na średnicę 3mm

- przewiercić w radiatorze dwa otwory na wylot i umocować radiator za pomocą wkrętó samogwintujących

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

qrde nie koomam Ci masz otwory a cchesz kleic ???!!

wierc otworki w radiatorze zeby byly nad tymi na karcie lecisz do sklepoo budowlanego dodzialy srubki z karta i chcesz takie na kokolo 2-3cmm zeby przez karte przechodzily i nakretki do tego

jak jakas czesc wystaje z radiatora i przeszkadza w zalozeniu to brzecztotem (pilka do metalu) w 5 min sie pozbedziesz tego co przeszkadza smarujesz pasta srebrna gpu zakladasz radiatora z przelozonymi srubami tak zby przeszly przez karte wciskasz na sruby podkladki z detki i sruby jushj nie wyleca odwracasz karte i spokojnie sklrecasz wszystko jak cchesz sie bazezpieczyc :lol: to kombinujesz cos w maire twardego (kawalek drewna) i po drugiej stroenie kart kladziesz go na otwory wczesniej robiac je i tam teraz po skreceniu karta sie nie wygnie

ja tego nie mam i lekko sie wygiela ale po wlozeniue w AGP spoko jest a radiator mi sie dobrze trzyma

moj caly tandem graficzny ma wysokosc 6cm i nic mi si enie lamie jakos

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mój tandemik jest standardowy tylko że na pamięciach mam stary radiator od celka (alu) troche pocięty i na zwykłą taśme dwustronną przyklejony. A pytałeś się Grzybu dlaczego tak słabo podkręcony ten mój mx...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...