snc Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Wiatrak jest przymocowany na takich precikach ktore koncza sie takimi jakby parasolkami. Zeb zdjac chlodzenie trzeba zgiac te parasolki. Probowalem tak zrobic szczypcami malymi ale nie daje rady. Nie wiem jak to zrobi, moze jest jakis latwiejszy sposob? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2002 Wciskasz taki pręcik (żeby odsłonić "parasolkę") - wtedy możesz spokojnie ją scisnąć delikatnie szczypcami i jak jest taka sciśnięta, to przepychasz pręcik na drugą stronę ("parasolkę" cały czas 3mając szczypcami) 8) Chyba żadna filozofia :lol: Sam mam taką kartę i większy problem przy zdejmowaniu coolerka stanowiła duża ilość pasty na GPU, niż te pręciki. Jak zwolnisz oba pręciki, to żeby zdjąć cały coolerek będziesz musiał dosyć długo i stopniowo nim poruszać delikatnie na boki (nie do góry :!: ), bo skubaniec mocno się 3ma przez tą pastę:lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 Udalo mi sie wkoncu zdjac:) Zmienilem paste termoprzewodzaca na artic siver III. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Warto jeszcze zeszlifować czarne tworzywo, które jest wokół rdzenia GPU. To cholerstwo wystaje minimalnie ponad okrągły rdzeń z nadrukiem i utrudnia dokładne przyleganie radiatora do GPU w miejscu, w którym najbardziej tego potrzeba. Oblep dookoła cały rdzeń porządnie jakąś taśmą izolacyjną 3 czymś podobnym i delikatnie scieraj najlepiej wodnym papierem ściernym (ja tak zrobiłem), aż do momentu gdy uzyskasz gładką i jednolitą powierzchnię na CAŁYM rdzeniu i tworzywie. Uważaj tylko, żeby nie scierać nadruku ze środkowej części, bo mogą być problemy przy uznaniu gwarancji 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snc Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 eee raczej sobie daruje:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 IMHO lepiej się ze szlifowaniem na gładko pobawić, niż więcej pasty na GPU dawać. 8) Pasta ma być nałożona minimalnie - tak, żeby przykryła całą powierzchnię rdzenia i wtedy na to radiator (lub ewentualnie blok wodny). Jeśli jest coś nawet minimalnie wystającego ponad rdzeń, to radiator (blok wodny) się na tym oprze i nie będzie dobrze przylegał :arrow: karta może się przegrzewać i ograniczać tym samym swoje możliwości do podkręcania. Można też "nawalić" pasty termoprzewodzącej więcej niż trzeba, ale nie jest to eleganckie ani profesjonalne rozwiązanie :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...