Gość wwojtek26 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Mam x850pro. Bez problemu przerabiam go na xt - zmianą biosu. Jest tylko jeden problem, po zmianie biosu karta zaczyna piszczeć, bardzo cieniutko. Jest to taki dzwięk jak z telewizora. Czy można coś z tym zrobić? Czy z czasem to minie? Czy może karta exploduje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Mam x850pro. Bez problemu przerabiam go na xt - zmianą biosu. Jest tylko jeden problem, po zmianie biosu karta zaczyna piszczeć, bardzo cieniutko. Jest to taki dzwięk jak z telewizora. Czy można coś z tym zrobić? Czy z czasem to minie? Czy może karta exploduje Cewki piszczą. Myślę że miałeś to wcześniej a nie zauważyłeś, ewentualnie po modzie jest większe obciążenie i piszczą głośniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Ok. A czy jest na to jakaś rada? Słyszałem gdzieś że po jakimś czasie przestają piszczeć. No i czy jeśli piszczą może to znaczyć że szybciej umrą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Didymos234 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Ok. A czy jest na to jakaś rada? Słyszałem gdzieś że po jakimś czasie przestają piszczeć. No i czy jeśli piszczą może to znaczyć że szybciej umrą?Nie wydaje mi się że miałyby szybciej umrzeć :) Po prostu dajesz na kartewyższą częstotliwość, układ się przestraja i wydaje odgłosy... Myslę że jest to zupełnie nieszkodliwe, po prostu normalne. U mnie też karta piszczy, ale gdy przyłoży się do niej ucho :) A rada co do piszczenia, chyba nie bardzo - odkręcić kartę ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 MOżna się pozbyćtego pisku... zalać cewki silikonem, albo gluegunem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 no tak, ale tak stracę gwarancje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 klej z pistoletu klejowego zchodzi bardzo łatwo, więc jeśli coś padnie to odzrywasz klej i zanosisz kartę na gware :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 jeden user z tego forum miał tak na 6600 GT poradziłem mu zeby wzial karte na maxymalne taktowania bez artów i zostawił 2k5 na pare godzin...- przestały :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xan02 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Z tym piszczeniem Radkow to rzeczywiscie cos jest. Kumpel mial 9000pro i po podkreceniu tez piszczal :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Moja kiedyś piszczała....już nie piszczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
molu Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Moj radoslaw tez ostatnio "piszczal" - przestal ja wrocilem do fabrycznych ustawien w biosie PLYTY GŁ :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość wwojtek26 Opublikowano 29 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2005 Moja kiedyś piszczała....już nie piszczy ;)Tak poprostu same przestały piszczeć? Gdzieś już coś takiego słyszałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...