Skocz do zawartości
Gość wwojtek26

Piszcząca Karta

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wwojtek26

Mam x850pro. Bez problemu przerabiam go na xt - zmianą biosu. Jest tylko jeden problem, po zmianie biosu karta zaczyna piszczeć, bardzo cieniutko. Jest to taki dzwięk jak z telewizora.

Czy można coś z tym zrobić? Czy z czasem to minie? Czy może karta exploduje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam x850pro. Bez problemu przerabiam go na xt - zmianą biosu. Jest tylko jeden problem, po zmianie biosu karta zaczyna piszczeć, bardzo cieniutko. Jest to taki dzwięk jak z telewizora.

Czy można coś z tym zrobić? Czy z czasem to minie? Czy może karta exploduje

Cewki piszczą. Myślę że miałeś to wcześniej a nie zauważyłeś, ewentualnie po modzie jest większe obciążenie i piszczą głośniej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość wwojtek26

Ok. A czy jest na to jakaś rada? Słyszałem gdzieś że po jakimś czasie przestają piszczeć. No i czy jeśli piszczą może to znaczyć że szybciej umrą?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok. A czy jest na to jakaś rada? Słyszałem gdzieś że po jakimś czasie przestają piszczeć. No i czy jeśli piszczą może to znaczyć że szybciej umrą?

Nie wydaje mi się że miałyby szybciej umrzeć :) Po prostu dajesz na kartewyższą częstotliwość, układ się przestraja i wydaje odgłosy... Myslę że jest to zupełnie nieszkodliwe, po prostu normalne. U mnie też karta piszczy, ale gdy przyłoży się do niej ucho :)

A rada co do piszczenia, chyba nie bardzo - odkręcić kartę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi