KAMILcom Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 chce zakupić ładne podświetlenie do budy i pytanko czy ktoś ma w swojej budzie takie cuś http://allegro.pl/show_item.php?item=76598427 i przy okazji brał bym neona UV od niego tej samej firmy co to wogule za firma ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BikerBo Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 moj kumpel ma takie diody, nie kupuj tego, straszny szit, lepiej sobie katodki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Ja bym bral akcesoria sunbeama albo revolteca - sprawdzone, ladnie swieci i do tego normalna gwarancja Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 a warto wydać te 5 zł wiecej i kupic revolteca http://allegro.pl/show_item.php?item=78258254 http://allegro.pl/show_item.php?item=78258499 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Uwierz warto... revoltec to revoltec Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 ee małem kiedyś revolteca to się zepsuł, kupiłem sunbeamy i chodzą bez najmniejszego roblemu juz ponad rok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abdul90 Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) ja mam revolteca 2x zielone i chodza pieknie juz 6 miechów... a według mnie lepiej kupic revolteca niz jakiegos no name'a... Edytowane 20 Grudnia 2005 przez abdul90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Renegat Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 Pewnie sa lepsze i gorsze egzemplarze, ale lepiej stawic na sprawdzone firmy. Revoltec, Sunbeam. A co do diod, to jak Ci sie nudzi w domu to kup w elktronicznym diody i sam polutuj jak trzeba;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 jesli komus nie pasi jasnosc super jasnych niech zamontujesobie potencjometr i tyle zawsze moze sterowac nimi ja wlasnie tak robie mimo to wrzucam katody :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
msn Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 z potencjometrami trzeba uważać bo można je łatwo spalić przy zasilaczach z mocnymi liniami +5/+12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfh13 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 z potencjometrami trzeba uważać bo można je łatwo spalić przy zasilaczach z mocnymi liniami +5/+12Co ty bredzisz przez taki potencjometr przepływa tyle prądu ile potrzeba do diody !!! Chyba że podłączysz coś równolegle o dużej (bardzo dużej) potrzebie na prąd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Casperek_ Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 z troche innej beczki... spotkal sie ktos z was kiedykolwiek z pomaranczowymi katodami?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 ja mam zamiar dac szeregowo co 3 diody a przy zasilaczu [9V] dac potencjometr i tymkontrolowac wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 Co ty bredzisz przez taki potencjometr przepływa tyle prądu ile potrzeba do diody !!! tyle ile przez diode "+" tyle ile przez potencjometr :). Zawsze jednak lepiej podłaczyc to przez tranzystor... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 To ja moze tutaj napisze bo widze że tu jest cos o oswietleniu budy. Czy ma ktos cos takiego i jak to sie spisuje?? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79728577 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 mialem 2 komplety revoltecow UV i oba poszly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
torque Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 A poleciłbyś coś w miare dobrego i niedrogiego mniejwiecej w tej cenie co ten na allegro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Witam ja mam jeden komplet Revolteca UV jestem bardzo ale to bardzo zadowolony szczególnie dbałością o szczegóły jakimi sa elementy mocowania włacznik itp jak dla mnie duzy + mam tez Subeama niebieską katode tez jestem z niej zadowolony natomiast sam wąłćznik i reszta są mało ciekawie wykonane:/ oczywiście jedne i drugie bardzo dobrze świecą nie mam z nimi zadnego probemu ale gydbym miał jeszcze raz kupić to jednak bym najwyżej odczekał jakis czas i dozbierał kase na Revolteca komplet dwóch zimnych katod.Takie jest moje zdanie chodz do Sunbeama nie mam nic tylko ten włacznik troche mnie boli:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 ja kiedys kupilem jakas katode.. juz nie pamietam jaka za 30 zeta... od 2 lat swieci :) bezproblemowa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 widocznie trafialem w jakies wadliwe serie - albo katody poprostu psuly sie od nieruszania ich z miejsca.... odstep czasu miedzy zakupami wynosil cos kolo roku. Nastepnych Revoltecow nie wezme zrazilem sie do tej firmy ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Overclocked Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Ja mam Revolteki juz chyba ze 2-3 lata moja dziewczyna tez (UVx2) i zero problemow ze swieceniem:) niefart jakis miales:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P@weł m Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 revoltec to revoltecJa też polecam Ci revolteca. Myslę że będziesz zadowlony. Poczytaj temacik i zastanów się czy bedą Ci pasowac... POZDRO P.S: ja nie wiem co wy widzicie w tych kadotach UV. Mnie się nie podobają(brał bym niebieskie). Cóż, kwestia gustu.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Do katod UV musisz mieć coś, co reaguje z UV (wiatraki,wtyczki i niewiadomo co jeszcze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Areo Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Bobsej dobrze mówi nie chodzi tu o kolor na jaki świecą lecz o efekt jaki dają z połaczeniem innych podzespolów które reagują na promienie UV ja u siebie mam WC z płynem i przewodami reagujące na UV, tąśmy, wiatraki. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Fajne są Revoltecki mam 3 sztuki 2x UV 1x Blue. Swiatło jakie dają jest super ale UV piszczą/skwierczą czy jeszcze jakoś to nazwać można.. mimo to jestem z nich zadowolony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...