gaav Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 Odkad mi padl sg 120gb wygrzebalem gdzies z pulki wd 80gb zainstalowalem sys wszystko cacy ale zaczol sie wylaczac (juz tak kiedys robil dlatego kupilem 2 dysk i uzywalem go tylko do trzymanai plikow) objawia sie to tym ze jest cykniecie potem slychac jak talez zwalnia system coraz bardziej muli i zwis. ze smarta wywnioskowalem ze mam badsectory chcoiaz jak go uzywalem jako zapasowego do trzymanai plikow to dzialaly normlanie wszystkie wie ktos jak sofotowo odzielic te bady od dzialajacych bo scandisk [ciach!] moze. ps. fajnie wiedziec ze uzywalem go 1.5roku bez przerwy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 (edytowane) Odkad mi padl sg 120gb wygrzebalem gdzies z pulki wd 80gb zainstalowalem sys wszystko cacy ale zaczol sie wylaczac (juz tak kiedys robil dlatego kupilem 2 dysk i uzywalem go tylko do trzymanai plikow) objawia sie to tym ze jest cykniecie potem slychac jak talez zwalnia system coraz bardziej muli i zwis. ze smarta wywnioskowalem ze mam badsectory chcoiaz jak go uzywalem jako zapasowego do trzymanai plikow to dzialaly normlanie wszystkie wie ktos jak sofotowo odzielic te bady od dzialajacych bo scandisk ciach!a moze. ps. fajnie wiedziec ze uzywalem go 1.5roku bez przerwy :) daj sobie spokój z tym dyskiem używaj go jedynie jako durzą dyskietkę i często go scandiskiem całego skanuj Edytowane 20 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaav Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 z braku laku i kit dobry mysle ze go potraktuje hdd regeneratorem :P niema jak sercz na tweak.pl :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 20 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2005 z braku laku i kit dobry mysle ze go potraktuje hdd regeneratorem :P niema jak sercz na tweak.pl :) Niewiele Ci to da bo przy takim "write error rate" bady beda wyskakiwac jak grzyby po deszczu. PS. Rok ma dokladnie 8766 godzin, wiec Twoj dysk przepracowal niewiele ponad rok :-P pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...