fifty Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) witam zainspirowany tematem 'super dzwiek dla wszystkich - foobar2000+ASIO,postanowilem ze nie bede gorszy i sprobuje czy to dziala.mimo ze(nad czym bardzo ubolewam i planuje w niedalekiej przyszlosci zmienic) jade na zwyklej zintegrowanej dzwiekowce,takiej jaka mam w laptopie to ten duet i tak podbil moje glosniki i dzwiek do zadziwiajacych i nieporownywalnych wczesniej efektow.ten sterownik ASIO jak zauwazylem mozna wykorzystac rowniez w traktorze,zmiana w Audio Device ze sterow z karty na ASIO Kernel Streaming Driver.nie mam SB stad nie ma mowy o kx'ach.polegam tylko na windows32 i na tym pliku sterownika ASIO ktore tam wrzucilem.i tutaj pojawia sie problem.wspomne jeszcze,ze przy odtwarzaniu muzyki foobarem nic sie nie dzieje i wszystko smiga nalezycie jednak przy graniu na traktorze wystepuje denerwujacy problem zauwazalny tylko jesli traktor 'dziala pod' ASIO,mianowicie po kilku minutach mixowania w ktorych nic sie nie dzieje i wszystko ladnie plynie nagle co 30 sekund slychac takie jakby pikniecie,cos jak glosnik systemowy,mniej wiecej w ten desen tyle ze nizsze.jedno pikniecie co 30 sekund :/ zaznaczam ze to nie wystepuje gdzies w tle granej muzyki tylko muzyka przerwana jest tym piknieciem.strasznie to irytujace.nie da rady pograc w takich warunkach.dodam ze nawet kiedy nie zaladuje zadnego kawalka i juz nie mixuje a traktor jest nadal wlaczony pikanie nieustepliwie co 30 sekund daje o sobie znac :/ jesli traktor chodzi na sterach od karty,wszystko jest cacy jak bylo zawsze tyle ze no...na ASIO mam nieporownywalnie lepsze brzmienie :) wie ktos moze jaka jest tego przyczyna? spotkal sie ktos z podobnym problemem? bylbym wdzieczny za jakas rade Edytowane 21 Grudnia 2005 przez fifty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario66 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 witam. ja mam pytanko zwiazan z traktorem 3.0 da sie odtwarzac playliste tak jak w winampie pokoleji automatycznie??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifty Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 witam. ja mam pytanko zwiazan z traktorem 3.0 da sie odtwarzac playliste tak jak w winampie pokoleji automatycznie??? jest cos takiego jak traktor player Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario66 Opublikowano 21 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2005 (edytowane) ok sciaglem ten program...a mi chodzi oto czy da sie w tym programie to zrobic???? Edytowane 21 Grudnia 2005 przez mario66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifty Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) ok sciaglem ten program...a mi chodzi oto czy da sie w tym programie to zrobic???? da rade.ale w traktor player a nie traktor dj studio 3.w studio mixujesz a w playerze odtwarzasz.wiec o ktory ci chodzi konkretnie?o playera czy o dj studio?w studio mozna ladowac kawalki po kolei z listy ale z odtwarzaniem bedzie problem jesli chodzi o automatyczne,nie odtworzy ci jak winamp bo ten program po prostu do czego innego sluzy. Edytowane 22 Grudnia 2005 przez fifty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario66 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 aha.......chodzilo mi o traktor dj studio 3.w studio ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifty Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ale fakt faktem traktor ma opcje automatycznego ladowania trackow Preferences/Deck Preferences/Loading/Advanced/ i tam zaznacz auto load next track tyle ze...hmm...kiedy mixujesz to sam przeciez dobierasz kawalki jakie maja byc puszczane nastepne,no ale jak kto woli,jesli o to ci chodzilo :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario66 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ok. chodzi mi oto aby puscic muze a tylko czasami mixowac.....zaznaczylem te opcje ale kolejny utwor laduje sie do tego samego odtwarzacza i staje nic nie leci, moze czeba cos jescze przestawic?? zeby ladowal do nastepnego odtwarzacz i lecial z tamtego i tak na przemian??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifty Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 preferences/deck preferences/loading/decurity-no loading track while deck is playing(odznaczone musi byc wtedy,puste). laduje wtedy do jednego decka kawalki automatycznie i puszcza,a kiedy bedziesz chcial mixowac to wtedy sobie zaladujesz do drugiego decka jakis walek i bedziesz mogl mixowac,jednak musisz uwazac zeby ten utwor z decka a nie skonczyl sie automatycznie (kiedy mixujesz) bo ci zaladuje i pusci nastepny kawalek,wylaczaj go sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario66 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) ok z tym juz sobie poradzilem wielkie dzieki. a jeszcze jedno pytanie da sie wstawiac dzwieki typu apluz dzwonki swisty itp. bo wiem ze idze cos z samplami ale dokladnie to nie wiem oco chodzi jest do tych sampli jakies menu jak to dziala wogole??? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez mario66 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifty Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 ok z tym juz sobie poradzilem wielkie dzieki. a jeszcze jedno pytanie da sie wstawiac dzwieki typu apluz dzwonki swisty itp. bo wiem ze idze cos z samplami ale dokladnie to nie wiem oco chodzi jest do tych sampli jakies menu jak to dziala wogole???tzn do czego chcesz wykorzystac te,jak to ujales, 'aplauz,dzwonki,swisty' ? heh bo chyba nie w setach :) traktorem mixujesz muzyke,ma on efekty,owszem ale zdaje sie mowimy o calkiem odmiennych efektach :] traktor to zaawansowany programik do mixowania muzyki,nagrywania setow,nie ma w nim takich rzeczy jak wyzej wymieniles.ktos ci pewnie w innym poscie wspomnial cos o samplach,a widze ze zdaje sie nawet nie masz dokladnego pojecia co to jest sampel. w ogole to napisz do czego chcesz wykorzystac taki program jak traktor dj studio 3 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...