Skocz do zawartości
Szymon

WC z CPC - czy cos sie juz zmienilo?

Rekomendowane odpowiedzi

juz wyzej mowilem maluch. Ale czy naprawde uwazacie, ze nie mozna nazywac tego malucha samochodem? Przeciez jego cena jest niska, wiec czemu ludzie mieliby go niekupowac? Tozto lepsze niz rower, chocby i z dwoma amortyzatorami.

Tylko kto chce jezdzic kaszlem jezeli za 3 krotna cena moze miec mercedesa ?????????? 8O LOL

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja zadam pytanie z innej beczki ;

-Dlaczego INNOVATEK nie robi takich TANICH estawów jak CPC ?

-Dlatego , ze jego klienci (również żółtodzioby) mają znacznie wiecej kasy. 200$ :?

-Raczej analogiczny gostek w Polsce wyda na WC mniej.Czy nalezy wybierac CPC ??? .Ja chcialem , ale sie rozmyslilem 8) Ostatecznie wydalem 3x wiecej kasy.To co najleprze jest wystarczajaco dobre hehe.Chce miec zestaw , ktory wyrobi mi na moim procu , na procach ktore beda znacznie wiecej emitowaly ciepla .Słowem - boje sie tego CPC - gdyby byl tam bloczek taki np MIKO , zamiast tych bublizatorów , to bym na bank kupil ;] Niestety miko sie spoznił .

-roznica w cenie to okolo 5 zł !

-Składam zestaw jakiego swiat nie widzial :twisted: -

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem nie pisac juz o CPC ale napisze - moje slowa kieruje przede wszystkim do tych "bidulkow" co to ich nie stac na dobre WC - jeden z drugim jak Ciebie nie stac na dobre to nie kupuj badziewia lepiej zainwestowac i miec zestawik ktory przezyje caly sprzet ktory teraz posiadasz - kupisz dobry zestaw o zdolnosci odbierania np 200W i styknie na przyszlosc na jakies 3 lata do przodu albo i wiecej - a jak kupisz tandete to znowu czeka Ciebie wydatek na nowy system chlodzacy - jak to ma miejsce z coolerami "powietrznymi" - co proc to nowy cooler

ja tam osobiscie trzymam sie powiedzenia - tylko bogatych stac na kupowanie tanich rzeczy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

benek byc moze masz racje, ale dla mnie starcza to co, mam, przede wszystkim mialo byc ciche i wydajne na tyle zeby chodzilo stabilnie. Wszystko sie zgadza mam to co w podpisie i nie mialem nigdy ponad 50 stopni, wiec chyba dobrze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, co proc, to nowy cooler. Więc może faktycznie lepiej kupić cpc za 106 niż volcano za 140, skoro volcano i tak poleci do wymiany? równie dobrze bez żalu pozbędę się cpc, a przez czas jego użytkowania pocieszę się tym, że jest cichsze od cholernego volcano. Ja mam kompa w otwartej budzie, 40 centymetrów od lewego ucha. Z volcano bym chyba oc...piał. Nie mam ani volcano ani cpc, wystarcza mi alumniniowy spire z miedzianą podstawą, ale jakby co, to raczej bym cpc wybrał...

Pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chcac niechcac postawnowilem sie wypowiedziec.

Krotko zwiezle zeby uszanowac wasz czas.

1.WesolychSwiat

2.Moj znajomy ma CPC na XP1700@2000+ i mu dziala, temperatury pod 50C ale dziala i chodzi. To mu wystarcza.

3.Ja mam WC wlasnej roboty -30W pompa 3 bloki wodne wlasnej roboty-chipset grafa procek), chlodnica od poloneza (bede zmieniac) 2 SUNONY 120x120x38.

4.Moje WC kosztowalo mnie mase kasy i pieniedzy (sumarycznie ok 400zl).

5.Tylko ze z kumplem mielismy inne priorytety. Jemu zalezalo na szybkim, cichym, tanim i KOMPLEKSOWYM rozwiazaniu.

6.Mi chodzilo o radosc jaka daje rozwiazywanie problemu, ogladanie owocow wlasnej pracy.Fakt iz calosc jest wydajna to dodatkowy plus.

7.Na temperatury zwracalem uwage przez pierwsze 2 miechy.

Teraz mi przeszlo. Na temperature wogule nie zwracam uwagi, wiatrakow wogule nie wlaczam.

To sa dwa rozne podejscia do sprawy, dwie rozne filozofie.

Jestem jak najbardziej za obnazaniem klamstw technobelkotu i innych marketingowych sztuczek.

Ale mimo to nalezy sie CPC szacunek, jako pierwsza firma w Polsce sprzedaje zestwy do chlodzenia kompa w TYSIACACH sztuk.

I w wiekszosci zadowolonych klientow, gdyz kupili oni to co chcieli, mieli dokladnie sprecyzowane potrzeby, tak samo jak ci co tego zestawu nie kupili.

A to ze pan z CPC wybulil na patent? to Chwala mu za to ze pomyslal. Co najwyzej mu nie przyjma wniosku.

Tak wiec apeluje do krzykaczy i fanatykow po obu stronach barykady, zrozumcie ze sa ludzie ktorzy maja inne poglady od was, rzucanie miesem, epitetami swiadczy tylko o was zle a nikogo nie przekona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kupując sobie cpc dostaje się to za co się płaci przecież od WC za 110zł nie należy wymagać cudów. Jest cichy wydajny jak na WC za 110 zł to dobry cooler. A co do technobełkotu tutaj przyznam racje ale czego się nie robi dla kasy kilka jakiś naukowo brzmących słówek i ludziska są w niebo wzięci :D. A co do bloku nie obchodzi mnie co jest w środku byle dobrze chłodził mogą być tam nawet krasnoludki mi to nie pszszkadza. Ja używam cpc i jestem zadowolony kosztował mnie 110zł i jest super mogłem sobie kupić jakiś zestw za 300zł ale to jóż jest o 190zł więcej a takto dożuciłem te 190zł do 200zł które miałem i kupiłem sobie R9000 i jest git.

Gdybym kupił sobie WC za 3 bańki to bym miał dobre wc celka 800@1066 i mx200 a takto mam tanie wc celka 800@1066 i R9000. Ale jest jedna wielka zaleta WC za ok. 300zł jest to bardzo pszyszłościowy zakup i wydajniejszy szczeże mówiąc wolał bym wc za 300zł no ale cóż ja być biedny polak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego radzę nie kupować tylko zrobić samemu. wychodzi może z 60zł więcej niż z cpc(choć zalezy co sie kupuje skad materiały i jak sie chce zrobić WC) a efekt o niebo lepszy.

polecam Zrobione .moze to wiecej zachodu i czasu ale ile frajdy i wiele wydajniejszy układ .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem kupując sobie cpc dostaje się to za co się płaci przecież od WC za 110zł nie należy wymagać cudów. Jest cichy wydajny jak na WC za 110 zł to dobry cooler. ....

chyba sie z toba nie zgodze do konca ponieważ za tą cene możesz mieć też zestaw od MIKO bardzo wydajny sam testowałem zobacz testy na mojej stronce www.mod-case.com

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no testowales bloczek z MIKO :D a nie caly zestaw. Bloczek aluminiowy na miko kosztuje 70 zł. I teraz powiedzcie czy jezeli chcialbym to chlodzenie tylko na procka, ewentualnie w przyszlosci na dysk. Czy zwykla pompka na silicon valley np. za 40 zł :D styknie mi do tego zestawiku? Pociagnie to?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlatego radzę nie kupować tylko zrobić samemu. wychodzi może z 60zł więcej niż z cpc(choć zalezy co sie kupuje skad materiały i jak sie chce zrobić WC) a efekt o niebo lepszy.

polecam Zrobione .moze to wiecej zachodu i czasu ale ile frajdy i wiele wydajniejszy układ .

Fakt można zrobić samemu ale jest jedno ale jestem leniwy i niechce mi się i z pewnościa jest więcej takich leniwców jak ja a tak poza tym z moimy zdolnościami technicznymi nie wyszło by mi to zbyt dobrze :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fakt można zrobić samemu ale jest jedno ale jestem leniwy i niechce mi się i z pewnościa jest więcej takich leniwców jak ja a tak poza tym z moimy zdolnościami technicznymi nie wyszło by mi to zbyt dobrze :oops:

myślę że sobie napewno poradzisz.jesli już byś sie upierał przy Cpc.to poszukaj jest tu klilka osób które miały ten zestaw(włcznie ze mną) i go modyfikowały nie są to takie złe wyniki jak na 119 zł

teraz mam zrobiony przez siebie i nie mam co porównywać nawet. ale wybór nalezy do Ciebie.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebje zestaw wc do 200 zł możeci mi podać jakieś adresy www co można takie zestawy patrzyłem na cpc ale ogulnie dla normalnego człowieka początkującego to dobrze wyglada ale jak sie dowiedizał na stronach to ten blok ciach!nia w srodku wygląda jak by były te kanały robione szczotka drucianom ja myślee było by tylko wymienić jak na poczatek to blok wodny jakis za 60 by był myśle zeby było qull pomuzcie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potrzebje zestaw wc do 200 zł możeci mi podać jakieś adresy www co można takie zestawy patrzyłem na cpc ale ogulnie dla normalnego człowieka początkującego to dobrze wyglada ale jak sie dowiedizał na stronach to ten blok ciach!nia w srodku wygląda jak by były te kanały robione szczotka drucianom ja myślee było by tylko wymienić jak na poczatek to blok wodny jakis za 60 by był myśle zeby było qull pomuzcie

poszukaj na Sil.Val u Mate ma dobre bloczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SILICON VALWEY MA DROGIE ZESTAWY A CO O BLOKU W OKOLICACH 50 ZŁ JEST DOBRY CZEMU NA TO CPC TAK NARZEKACIE JAKI UKŁAD ZROBI ZEBY BYŁO CHŁODZNE PROCEK I GRAFA CO DO CZEGO

Wronka po pierwsze wylacz Caps Locka ! :evil:

Po drugie naucz sie czytac , Sillicon Valley na tez wszystkie czesci luzem, zobacz do miko i do Mate i porownaj bloki w tej samej cenie :evil:

po trzecie , poszukaj po forum i znajdziesz odpowiedzi na all swoje kłeszczyny :evil:

Niniejszym zamykam temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...