Skocz do zawartości
malkovich

Tagan 380w U01 Czy Aerocool Aeropower 350w(450w)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przejrzałem przyczepione tematy na forum, poczytałem też opublikowane testy i do chwili obecnej sklarował mi się wybór: TAGAN 380W U01 lub Aerocool Aeropower 350W(450W). Kupuję kompa po nowym roku, jego specyfikacja będzie wyglądała pewnie tak...

-Athlon64 3000+ (ew. Sempron 3000+)

-SCYTHE NINJA

-2GB RAM

-SAPPHIRE X800GTO ULTIMATE (bez wentylatora)

-HDD 80GB (wystarczy byle był cichy)

-BUDA (nie wiem jaka)

Jak widać zależy mi na ciszy (choć pewnie NINJA i X800GTO będą potrzebowały w budzie jakiegoś obiegu powietrza) dlatego chcę dobrać do zestawu odpowiedni (DOBRY) i cichy zasilacz. Wiem że TAGANY U01 są cichutkie. Byłem już zdecydowany gdy przeczytałem test na tweaku Aerocoola 350W. Zasilacz ten jest ok 70zł tańszy (niby 30W słabszy, ale ma linię 12V z tego co pamiętam 26A!). Za mocniejszego Aerocoola 450W zapłącę ok 220 230zł. Nie wiem czy 350W (bez OC) wystarczy do tego zestawu, 380W chyba już wystarczy. Zaznaczam że nie katuję sprzętu.

Nawet przed chwilą dostałem lnik do strony z testem moich dwóch rywali TAGANA i AEROCOOLA http://hardtech.pl/index.php/mode/articles/id/13

Ale dalej mam mętlik w głowie :wink: dlatego chciałbym usłyszeć od posiadaczy tych dwóch PSU, czy AEROCOOL jest naprawdę słyszalny po jakimś czasie, czy TAGANOWI starcza mocy. Co wybrać.....

P.S. do gry wchodzi jeszcze BeQuiet BQT P5-370W-S1.3

Edytowane przez malkovich

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi