kris_2021 Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 za kazdym uruchomieniem windows xp sprawdza mi spojnosc danych .da sie to jakos wylaczyc,czy moze twardziel jest uszkodzony? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 pozwol mu sprawdzic nastepnym razem jusz sie niewlaczy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris_2021 Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 pozwol mu sprawdzic nastepnym razem jusz sie niewlaczyniestety sprawdza za kazdym razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Miałem coś takiego ale na win me z dyskiem samsung 40gb/7200rpm za kazdym razem sprawdzał spójność przy starcie, poza tym dysk mulił się strasznie film 700 mb kopiował z partycji na partycje 40 min!!! zawziąłem się i zrobiłem Low Level format, pomogło ale na 3 miesiące niedawno zaczął sie meksyk bo przez dysk zaczął wiechać sie komp co chwile, zaczął gubić gdzieś dane przez co kilka progsów nie chciało sie uruchamiać no i muli sie, w hd tach pokazywał jedno czy 2 piknięcia na 35mb/s ale przeważnie było ok 3-5 mb/s jednym słowem bryndza.. odsyłam go na serwis a dysków samsunga nie polecam wogóle zwłaszcza 7200, po roku ostrej pracy robi tyle chałasu co FOP a dzwięk ma tak paskudnie piskliwy ze nie idzie wysiedzieć proponuje ci low format, ale licz sie z tym ze może nie pomóc... jest to wada dysku która nie powstała z winy usera wiec spox mozesz go reklamować BTW witam wszystkich i najlepszego w NOWYM ROKU :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Spójnosc danych sprawdza na XPku, gdyz ten windows jest budowany na innym systemie plików NTFS, ktory odczytuje zaszyfrowan dane na dysku. Jet on roboiny na innym jadrze niz pozostale WINy czyli NIE na FAT32, a problem w tym ze niektore dane w plikach na NTFSie sa inaczej szyfrowane, zapisywane niz na FAT32. Dlatego tez system wymaga spojnosci danych. Sprobuj zainstalowac system Win XP na NTFS, powinno byc bez problemów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 w moim przypadku było bez zmian, ntfs pomógł o tyle że tej spójności już nie sprawdzał, natomiast problem powolnego dysku i gubienia danych pozostał, o dziwo scandisk w ntfs nie wykazywał błedów, tylko z resetu na reset przybywało badblocków Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 Gybienie danych jest tz czasami przyczyna zbyt szybkiego przesylu danych na dysku. A nie masz czase dwóch dyskow podlaczonych do koma? Bo to tez moze powodowac konflikty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kalmi Opublikowano 5 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2003 nie.. chwytałem sie juz wszystkiego, odłączyłem dyski, nagrywarki.. i nic to samo... coś z nim jest nie tak bo czasem jak próbuje coś czytać to się nawet myszka przycina.. kiedy widna (xp obecnie) startuje z dobrej barracudy to w momencie gdy samsung chce coś przeczytać nastepuje przycięcie. zeby to lepiej zobrazować (oczywiście kanały mają właczoną obsługe DMA i wszystkie inne dyski pracują normalnie) to powiem ze nawet film sie płynnie nie odtwarza w niektórych miejscach tylko ma zaciachy (jak z porysowanej płytki :) ), a w tym momencie głosno brzdęka głowica dysku. nie wiem co to za dzwięk ale zapewniam że nieprzyjemny:) jakby sie o coś obijała wewnątrz zresztą tak jak pisałem wcześniej hdtach podaje średnią prędkość odczytu na tym dysku na poziomie 3-5 mb/s Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2003 Zanies moze do serwisu aby ci dysk wyminenili bo moze miec błędy i to duzo, to jest tez przyczyna programów opartych na DOSie i maja inny sys plików i inny kod dostepu do danych, a poza tym jesli masz dysk z 8MB Buffor to moze byc przyczyna gubienia danych ale bardziej stawiam na zbyt stare progsy i pliki z netu, ktore powoduja konflikty. Czasami przegladarka ma cos w kodzie zjeb* jak wchodzisz na strone i juz restarcik sie zalacza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...