Skocz do zawartości
goram

Jaka podkładka pod optyka ?

Rekomendowane odpowiedzi

Jak masz dwa czujniki optwczne to podkladka jest niewazna (przynajmniej przy Logitechach) , ja mam optyczna z jednym czujnikiem i uzywam jednolitej czarnej a i na kolorowych nic nie przeskakuje (mam Logitecha BJ-69)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o tych żelowych ??

jak znajdziesz jakas szara lub inna jasna to bedzie OK - bardzo wygodna dla nadgarstka ja mam tego TinLexa i jest zajebista

w tym watku byla o tym mowa http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=629...ighlight=tinlex

a co do skutecznej podkladki dla myszki optycznej tylko prosze sie nie smiac - IMHO najlatwiej zrobic taka podkladke z kawalka wykladziny podlogowej ja tak zrobilem dla jednej znajomej - mialem kawal wykladziny po jednej stronie imitacja kafelkow a po drugiej bialy material (lekko sprezynujacy), wycielem okrag ktory lezy bialym do gory - ta podkladka jest na prawde super (czasem w markecie mozna poprosic o kawalek scinki z wykladziny czyli koszt 0zl) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niebieską materiałową Fellows i jest ok. Na opakowaniu nawet pisze "optical friendly" - czy jakoś tak. Myślę jednak o jakiejś żelowej z oparciem na nadgarstek, ale wydaje mi się, że na takiej nie wygodnie sie pracuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam niebieską materiałową Fellows i jest ok. Na opakowaniu nawet pisze "optical friendly" - czy jakoś tak. Myślę jednak o jakiejś żelowej z oparciem na nadgarstek, ale wydaje mi się, że na takiej nie wygodnie sie pracuje.

Powiem Ci, ze bardzo wygodnie sie pracuje, mam i juz nie odczuwam bolu nadgarstka nawet po 12h przed kompem, a spedzam ten czas dosc aktywnie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[code]w 4maxie jest bajerancka aluminiowa podkładka cooler mastera kurcze chyba sobie taką sprawię i do tego logitecha MX700[/code]

tamta podkladka sie nie nadaje do optyka, aluminium dobrze odbija swiatlo i oslepi uklad dsp myszki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam takaDołączona grafika i nienazekam  :P  :wink:

Ooo rany ja bym nie mogl patrzec ciagle na te logo TP !!! i nie uzywam podkladki ...smigam optykiem po blacie biorka

ja kiedys smigalem "kulkowa" mysza po biurku :? do dzis mam "slady" na biurku :evil: dlatego teraz tak "wrazie czego" uzywam podkladki :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...