Skocz do zawartości
gaz

:: Cool Blue Komp ::

Rekomendowane odpowiedzi

hejka :)

Chcialbym sie wam pochwalic moim kompem gdyz nie spotkalem sie jeszcze z nikim kto w ten sposob zlozyl sobie kompa. Wiekszosc robi okna, neony, diody a ja sprobowalem czegos innego.

A mianowicie, moim celem bylo zlozenie kompa z wszystkim mozliwie dostepnych czesci w kolorze niebieskim.

Przy okazji pozdrawiam pana Jarka z Dietela ktory pozyczyl mi niektore czesci! :)

Tak wiec obecnie komp sklada sie z:

*plyty glownej z niebieskim laminatem - Gigabyte i845PE

*procesor P4 1,8A + niebieski Volcano7 + Neon BlueLED Cooler

*karta graficzna Gigabyte GF3 Ti200 z niebieskim laminatem, blue orbem i radiatorami.

*pamieci Samsung DDR333 z niebieskim heatspreader'ami

*karta sieciowa Straight Blue IBM 10Mbits niebieski laminat i diody

*obudowa Modecom FineII Blue + dodatkowy Neon BlueLED wyciagajacy.

Calosc wyglada bajernie niebiesko, a dwa swiecace wiatraki daja swietna poswiate na sprzet.

Niestety nie dysponuje aparatem i tylko wrzucilem zdjecia poszczegolnych czesci. Byc moze mikolaj przyniesie mi kamerke.

ps.Firma Dietel prawdopodobnie zacznie sprzedawac takie kolorystyczne zestawy (niebieski, czerwony) od stycznia ale zdecydowanie lepiej zlozyc cos takiego samemu :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehhh ... mój qzyn ma wszysstko czerwone .... MSI KT3V ... Radeon 9000 Gigabyte Maya ... Modem Pentagram HEX 2 .... wszystko na czerwonynm laminacie :-) ... buda z czerownymi wypustkami .... a najlepsze jest to że jak to kupowałem dla niego to wcale nie wiedziałem że tak wyjdzie :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taa teraz to czerwony kroloje przez te radeony:>

Ale ja to w sumie dla fun'u zrobilem, zeby bylo bajernie i zobaczyc ze kompa mozna bardzo ladnie kolorystycznie skomponowac nie uzywajac do tego neonow czy swietlowek.

Niestety niektore czesci wkrotce zwracam, trzymanie i patrzenie nonstop to maniactwo, niekazdego stac na 2x wiatraki BlueLED (80zl) + radiatorki thermaltake na ram za 49zl. Tak samo jak niebieskie karty sieciowe czy instalowanie Volcano7 do P4 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Barkuje Ci jeszcze okrągłych kabli Vantec'a w kolorze niebieskim (mam takie i są cool) !

Ja na taki pomysł też wpadłem, ale niestety jak na razie, oprócz płyty Gigabyte'a, kabli Vanteca i Dragon Orba 3 nie mam nic niebieskiego.

W moich zakupowych planach będzie za to Radeon 9700 Pro Herculesa (niebieski!), ale dopiero za 6-12 miesięcy jak stanieje :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...