RS Opublikowano 21 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2002 oczywiście uszka z grzybkami i barszczyk!!! zawsze jest dreszczyk emocji z grzybkami ;) umie babka robi uszka z do barczu z przepisu matki prababki :lol: zawsze są zaje...dobre no i bigos gotowany przez tydzien mniam pasztet z krolika podsmazany z ćwikłom orgazm normalnie :twisted: :P :lol: 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 kutia !! _tylko_ kutia :D moja kutia......... ;) sorry za pytanie ale...co to jest "kutia" (chyba nie jestem z tego regionu gdzie sie to je) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 a wlasnie macie jakies regionalne potrawy (na swieta) - jest 12 potraw: -makielki (kluski z makiem) -karp -filety rybne -kapusta z grochem -kapusta z grzybami -fasola (duzy jas) -barszcz -pierogi -sledzie -zupa gdzybowa -zupa rybna -ziemniaki i chleb :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 kutia !! _tylko_ kutia :D moja kutia......... ;) sorry za pytanie ale...co to jest "kutia" (chyba nie jestem z tego regionu gdzie sie to je) kutia to takie cos co sklada sie z: -maku -przenica - oczywiscie odpowiednio przygotowana -bakalie (rodzynki, orzechy, suszone slifki...) -miod (mozna z mlekiem) -olej migdalowy (w maaalej ilosci) i jak kto tam woli to moze ewentualnie poslodzic, posolic czy popieprzyc :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 kutia !! _tylko_ kutia :D moja kutia......... ;) sorry za pytanie ale...co to jest "kutia" (chyba nie jestem z tego regionu gdzie sie to je) kutia to takie cos co sklada sie z: -maku -przenica - oczywiscie odpowiednio przygotowana -bakalie (rodzynki, orzechy, suszone slifki...) -miod (mozna z mlekiem) -olej migdalowy (w maaalej ilosci) i jak kto tam woli to moze ewentualnie poslodzic, posolic czy popieprzyc :P mi to wyglada na inny rodzaj Makiełek "Klusek z makiem" :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 ...mi to wuglada na inny rodzaj Makiełek "Klusek z makiem" :) wiem o co chodzi.. moja ciotka pomimo ze mieszkalismy w tym samym miescie robila zawsze te "makielki", a z kolei nieznala pysznej "kuti" ;) raz probowalem owego odpowiednika produkcji rodzinki, ale niesmakowalo mi to... moze moja ciotka nieumie gotowac ? :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CrazyTomHero Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 makielki to najlepsze danie :) mniam mniam zawsze zje sie tego pelen gar :D P.s. moze zrobila za suche albo zbyt slodkie ??? hehe (jestem kucharzem - tak jakby - samoukiem i wiem co i jak spakowac powinno) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 makielki to najlepsze danie :) mniam mniam zawsze zje sie tego pelen gar :D P.s. moze zrobila za suche albo zbyt slodkie ??? hehe (jestem kucharzem - tak jakby - samoukiem i wiem co i jak spakowac powinno) hehe dwa latka temu, moja starsza zaszalala i zrobila kutie z 8kg przenicy :twisted: :twisted: - to byla uczta 8) w tym roku kolej krokiety :) no a te makielki byly slodkie, ale nie aaaz tak, jadlem to I raz, to Ci niepowiem co bylo z tym zwalone ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michał1 Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 Pierogi rulez :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 22 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2002 sledzie fuuuuuuu smierdza tym no hehz sami wiecie, ({|}) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CyraxFX Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 CZy nikt nie lubi karpia ja w sumie też nie wole pierogi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pompej Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 CZy nikt nie lubi karpia Chyba nie :D Ten karp to jakaś ściema :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidian Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Karpik, sledzik, kapustka z grochem zagryzana halka :)) fajnie sie tym przegryza :) Pozdrawiam Davidian A tak wogole wesolych swiat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...