krzychu1 Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 chciałem przenieść się na karte dźwiękową sound blaster live 5.1 z mojej nvidia audio 7.1 ale mam problem z głośnikami :/ Na nvidia działało elegancko, wszystko podłączyłem kolorami wtyczek, natomiast na SBL nie działa podczas słuchania muzyki center oraz subwofer. Podłączyłem center z subem do wyjścia digital out tak samo według kolorów. Co może być tego przyczyną? Jak podłączyć p[oprawnie głośniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2005 (edytowane) Na kartach SBL do słuchania muzyki ustawiony jest domyślnie tryb 4.1 mimo iż pokazuje sie w windowsie 5.1. Aby uruchomić głośniki w 5.1 trzeba ustawić CMSS na "on" w media play center w driverach :) PS: A czemu tak zrobili? Bo na 5.1 gorzej muzy się słucha bo jak center gra to tylnie są ciszej, i chyba mają racje, ja wole na 4.1 słuchac a jak chce film czy coś to klik na "on" i już :) PS2: oni to producent & ekipa :P Edytowane 22 Grudnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu1 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 dzięki za odpowiedź a mógłbyś jaśniej napisać gdzie to włączyć? W sofcie od driveró chyba tego nie ma :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 tak jak przedmowca radzil OLEJ centralny! mi centralny dziala jak w sterach w eaxie wybiore MOVIE Jednakze na innych sterach LiveDrvUni-Pack(ENG) 5.1 mam tylko w filmie i w grach...ale to dobrze wkoncu jak mozna stereo sluchac z centralem;]? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu1 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) no dobra centralny niewazny ale subwofer by sie przydał zachęcam do przeczytania tego http://www.frazpc.pl/artykuly/154/NVIDIA/S...Storm/od/A/do/Z czyżby ta nvidia była lepsza od SBL 5.1 ? Edytowane 23 Grudnia 2005 przez krzychu1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 (edytowane) Dla mnie niema aż takiej różnicy w dzwieku jeśli chodzi o karte, mam SBL 5.1 i jestem bardzo zadowolony, a teraz SB Audigy2 itp, z tych niby najnowszych są od 100 do 150zł, bardzo przystęna cena, pozłacane styki, super jakość i spokojnie wystarczy do kina i muzy, więc nawet niepatrze na inne, to wystarczy w 100%. PS: a co do centera jak jużkoniecznie ci na nim zależy to tutaj sięto włącza, na płycie z sterownikami to jest, trzeba zainstalować play media center : PS2: po uruchomieniu tej opcji, oczywiście w winampie i wmp też działą center Edytowane 23 Grudnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugo5 Opublikowano 23 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2005 wirion skad masza taka ladna tapete:)?? mozesz mi ja podelsac na maila? hugo5@poczta.fm dzieki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 Posłałem, ale takie sprawy to na PW prosze :], Topic czego innego dotyczy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...