Skocz do zawartości
SlaveBlade

dyskusja na temat komercji...

Rekomendowane odpowiedzi

Mazder masz u mnie piwo :D o ile jestes pelnoletni :D mlodziezy nie rozpijam :D

Jestem jak najbardziej pelnoletni (moze nawet "dorosly" :D )

A ja nie :D Ale za niedlugo sie to zmieni :D Juz sie nie moge doczekac :D Tylko potem an ten paskudny dowodzik trza czekac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale jak juz bedziesz mial te piekna, bialo-czerwona karte ID, to pomysl sobie, ze... system calkowicie i prawie nieodwracalnie zacisnal swoje macki wokol Ciebie i dusi Cie z kazda chwila - stales sie kolejnym numerem w ewidencji :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed irlng " ja też kiedyś będe za stary żeby mówić do siebie elo dzieciaku to się już nie zdaży bo jak tak mówić do kogoś kto ma na głowie dzieciaka dzikiego jak my dziś może elo Tata" OK potrafie zrozumieć że jak sie już jest ułożonym człowiekiem który założył rodzine lub jest w trakcie jest ustawiony ma robote itp... hiphop może być niepotrzebny jednak dla niejednego małolata to coś niezbednego do życia na ulicy. Nie każdy ma takie szczęście jest dziany z domu rodzice nim żądzą zajmują sie nim itp... wiecie o co chodzi takie "bananowe życie". Ale nie każdy ma dobry start i musi sobie jakoś radzić "bo nie jeden zrozumiał że trzeba jeść i to za swoje nie jeden wzioł naboje nie jeden jest złodziej" a ja znam odemnie z rejonów paru typów na detoxie bo byli w sytułacji niebananowego życia poszli w strone 666 i zaczeła się heroina domek z kart. Jedna panna leży na intensywnej terapi bo pomieszała alkohol z fetą i ma skutki mnie to ominełi i dziękuje bogu i ZIP "Bo nikt nie zrobił kariery od brania hery"!. Tak więc uszanujcie kulture którą w końcu ktoś zauważa i nie bieżcie tego za debilstwo!

stary!!!!!!! skoncz juz, bo mi slabo. wlasnie wrocilem z hiphopowej imprezki nawalony w trupa. nie ma sily czytac takie wały. nie mam rodziny, ucze sie, zarabiam sam. Skoncz wreszcie rzucac tekstami kolesi, ktorzy poza paleniem weed'u i kreceniem dup nie maja nic do powiedzenia.

A co do walki z pozerstwem. to taka sciema, chwyt marketinowy dla takich frajerow jak Ty. dzieki takim tekstom trzepia monete na koncertach, cdekach (nawet tych domowej roboty). znam osobiscie zbyt wielu gosci robiacych hiphop i bedacych gwiazdami na polskiej scenie. rymuja o byciu w podziemiu, a sami za pierwsza kase kupuja mercedesy.

Nie wierz we wszystko co uslyszysz. Muzyczka jest naprawde spoko, lubie bardzo. ba, nawet kocham, ale jako muzyke, nie jako ideologie. Fajnie sie pobawic, ale nie ma naprawde co wczuwac sie w teksty tych gosci. Oni sami w to nie wierza.

Dla Twojej wiadomosci, hip hop wytworzyl wiele stylow, jednym z nich jest wlasnie freestyle, underground i takie tam gadanie, ze jestes z ulicy itd, ale to tylko styl. Inni mowia, ze jezdza rollsami i nosza futra, a tak naprawde nie stac ich na obiad w restauracji. To styl, ni emowienie o rzeczywistosci o ktorej tak naprawde sam nie wiele wiedza.

Ktos ostatnio dal przyklad Peji "reprezentuje biede" i bety i mercedesy na video. Chill, dzieciaki beda tez mowic, ze sa z ulicy, nawet jesli ich rodzice sa prawnikami, czy lekarzami....

pozdrawiam i naprawde zastanow sie nad podejsciem. rap to fun i fajna zajawka, ale nie sposob na zycie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłamstwami wypełniasz luki w swej niewiedzy niedoinformowany jesteś dlatego bredzisz!!! CO TY WYGADUJESZ!!! Znam mało hiphopowców ćpających może odemnie z osiedla 2 osoby biorą Fete i tyle palenie rozumiem alke to zdrowsze niż alkochl i szlugi! ("nie ze szlugiem mówie inne kacesoria mam"). Własnie tak nie jest mylisz kultury Ludzie z klimy ziomale się nie staczają!!! bo odbierają przekaz i jest dobrze (dużo polskich MC's studiuje).

Przede wszystkim nie mam w zwyczaju bredzic (chyba, ze jestem po 3 litrach Belfasta) a juz napewno NIE klamie! Nie uwazam Twoich wypowiedzi za brednie i klamstwa, wiec oczekuje jakotakiego szacunku rowniez od Ciebie.

Kultura hip-hopowa wg. Ciebie rozni sie od mojego wyobrazenia (ktore bezpodstawne NIE JEST - widze to na codzien). To pewnie dlatego, ze "kultura hip-hopowa" jest Ci blizsza niz tzw. kultura osobista i wiedza o caloksztalcie spoleczenstwa (nie tylko hop-hipowego). Ja opieram sie na tym, czego codziennie doswiadczam w szkole i na podworku. Wszyscy moi znajomi zyja tym calym hip-hopem, slowa piosenek cytuja na kazdym kroku - to staje sie dla nich sensem zycia, wiec uwazaja sie za prawdziwych hip-hopowcow. Jednak te przekazy, ktorych sie nasluchali nie przeszkadzaja im palic, cpac i pic na umor! Wiec nie dziw sie, ze NIE ROZUMIEM calego tego zamieszania wokol rzekomo zbawczej mocy hip-hopu!

Zipera -" Bo Bóg dał nam HipHop by nas jednoczyć by otworzyć nam oczy!"

Nie wiedzialem, ze hip-hop pochodzi od Boga... ciekawych rzeczy sie czlowiek juz za zycia dowiaduje. Pewnie po smierci okaze sie, ze hip-hop byl Boskim narzedziem majacym na celu nawracanie zblakanych owieczek na wlasciwa i jedynie sluszna droge prawdy.

Wywiazala sie z tego calkiem ciekawa dyskusja na bardzo aktualny temat. Czekam na ciag dalszy :D

P.S. Wybacz moj cynizm, ale ten typ juz tak ma.

Nie dokońca wiadomo że wszytsko co jest dobre jest dziełem Boga ja to tak odbieram dla niejednego MC's hiphop to najważniejszy obok życia dar od Boga więc... jakbyś czuł hiphop i zrozumiał jego wartości znał go to byś zrozumiał już wam mówiłem i jeszcze raz powtórze Hip Hop to : Zjawisko kulturowe ,które Laików przerasta! i są ludzie którzy to wiedzą ,teraz nie mów że uważam się za mądrzejszego poprostu to nie jest muzyka dla mass (mówie o prawdziwym hh a nie o pozerskim o którym ty cały cas gadasz) musiał byś się wbić w klime żeby to zobatrzyć PS. pare lat temu myśleałem tak samo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazder masz u mnie piwo :D o ile jestes pelnoletni :D mlodziezy nie rozpijam :D  

Ale z tym Bogiem to ciekawe !  

Woglule hh jest takie ciekawe i wartosciowe.

Jezeli "miszcze" chca zeby ich muza trafiala do przyglupow ktorych trza ukierunkowac na jakis cel bo sami se nie poradza to fajnie tak nisko sie cenia :/

A z tego cow iem to HH dzieli sie na 2 rodzaje ZIP'y  i cos bardziej ambitnego. Kolega wybral Zipy i gratulujemy ! Z Bogiem w glupocie podarzaj ! Ale on i tak ci nie pomoze ! Tym bardziej HH

Hehehhehe to widze kolega pierwszy Expert ale chyba od wałów na HipHopie!!!. Zipy i co innego lol.... wiesz co to ZiP skład??? Fu Koro Pono (Zipera) Sokół Jędker (WWO) Fu ,Mieron Jawa (Fundacja) cała formacja tworząca jeden skład dzieląca się na pare elementów. Co robią?? hardcorowy warszawski hiphop underground i legale. I wacale się z nikim nie dzielą zawsze na każdej płycie pojawia się Włodi lub ktoś z Molesty na Hemp Gru jest dużo Fu (bo to wkońcu ciężkie beaty). PO CO GADASZ GŁUPOTY JAK SIĘ NIE ZNASZ. Chodziło mi podział na przkeaz bo są ludzie którzy robią to tylko dla hajsu np. (co mi tam mówie prawde) PFK , PWRD , Borixon , Tede (Festyniarz w 100%) , Łona , Firma i jeszcze oare innych nowych ekip. Jest jeszcze coś takiego jak pseudorap : Kasa , Reni Jusis , Liroy , Norbi , Karramba którzy są postrzegani za hiphopowców a tak naprawde tworzą pop. Muzyka z przeszłaniem to prawie każdy underground bo na każdym nielegalu masz swoje rejony i wiesz ze to do ciebie adressowane a nie dla $ i żeby w gazecie było twoje zdjęcie to nie leży w każdym empiku. Hardcorowa Warszawska scena to prawdziwy hiphop i niech tak zostanie!.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed irlng " ja też kiedyś będe za stary żeby mówić do siebie elo dzieciaku to się już nie zdaży bo jak tak mówić do kogoś kto ma na głowie dzieciaka dzikiego jak my dziś może elo Tata" OK potrafie zrozumieć że jak sie już jest ułożonym człowiekiem który założył rodzine lub jest w trakcie jest ustawiony ma robote itp... hiphop może być niepotrzebny jednak dla niejednego małolata to coś niezbednego do życia na ulicy. Nie każdy ma takie szczęście jest dziany z domu rodzice nim żądzą zajmują sie nim itp... wiecie o co chodzi takie "bananowe życie". Ale nie każdy ma dobry start i musi sobie jakoś radzić "bo nie jeden zrozumiał że trzeba jeść i to za swoje nie jeden wzioł naboje nie jeden jest złodziej" a ja znam odemnie z rejonów paru typów na detoxie bo byli w sytułacji niebananowego życia poszli w strone 666 i zaczeła się heroina domek z kart. Jedna panna leży na intensywnej terapi bo pomieszała alkohol z fetą i ma skutki mnie to ominełi i dziękuje bogu i ZIP "Bo nikt nie zrobił kariery od brania hery"!. Tak więc uszanujcie kulture którą w końcu ktoś zauważa i nie bieżcie tego za debilstwo!

stary!!!!!!! skoncz juz, bo mi slabo. wlasnie wrocilem z hiphopowej imprezki nawalony w trupa. nie ma sily czytac takie wały. nie mam rodziny, ucze sie, zarabiam sam. Skoncz wreszcie rzucac tekstami kolesi, ktorzy poza paleniem weed'u i kreceniem dup nie maja nic do powiedzenia.

A co do walki z pozerstwem. to taka sciema, chwyt marketinowy dla takich frajerow jak Ty. dzieki takim tekstom trzepia monete na koncertach, cdekach (nawet tych domowej roboty). znam osobiscie zbyt wielu gosci robiacych hiphop i bedacych gwiazdami na polskiej scenie. rymuja o byciu w podziemiu, a sami za pierwsza kase kupuja mercedesy.

Nie wierz we wszystko co uslyszysz. Muzyczka jest naprawde spoko, lubie bardzo. ba, nawet kocham, ale jako muzyke, nie jako ideologie. Fajnie sie pobawic, ale nie ma naprawde co wczuwac sie w teksty tych gosci. Oni sami w to nie wierza.

Dla Twojej wiadomosci, hip hop wytworzyl wiele stylow, jednym z nich jest wlasnie freestyle, underground i takie tam gadanie, ze jestes z ulicy itd, ale to tylko styl. Inni mowia, ze jezdza rollsami i nosza futra, a tak naprawde nie stac ich na obiad w restauracji. To styl, ni emowienie o rzeczywistosci o ktorej tak naprawde sam nie wiele wiedza.

Ktos ostatnio dal przyklad Peji "reprezentuje biede" i bety i mercedesy na video. Chill, dzieciaki beda tez mowic, ze sa z ulicy, nawet jesli ich rodzice sa prawnikami, czy lekarzami....

pozdrawiam i naprawde zastanow sie nad podejsciem. rap to fun i fajna zajawka, ale nie sposob na zycie.

WIDZE WŁAŚNIE PRZYKŁAD POZERA!!! Co ty wiesz o undergroundzie! wymień mi pare ekip z seceny Eudezet z którymi masz bliski kontakt i znasz ich masz ich kilka legali i podaj tytuły??? 3style jasne że tak zajebista sprawa w ogóle wiesz kto wygrał w Płocku panie pozerze??? i kto kogo zjadł??? (heheh pewnie teraz będziesz szukał w internecie hehe). Co do lansowania to robią to Gibony (wiesz w ogóle kto to??) ja do nich nie mam szacunku. Peja to pseudo Gangester i parófczak wiem o tym. Co do tego udawania TY MI PISZESZ O PSEUDOHIPHOPIE!!! WWO na płycie WACA cyctat : "nie przy cudzych mercedesach z pożyczonym złotem na zdjęciach"!!! Nie każdy skład taki jest!!! WY GADACIE CAŁY CZAS O PSEUDOHIPHOPIE TAK JAK GO POSTRZEGAJA SPOŁECZNIAKI! (pewno tacy jesteście ale mnie to wali).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

słuchaj... wyzywasz nas od pozerów, laików... itp. cud że inni są tak tolerancyjni wobec ciebie.... ale ja chyba za chwile przestane być...

i mam dziwne wrażenie że niedługo posmakujesz tweakowych "bananów"... mam nadzieje... z całym szacunkiem ale przestań nas obrażać bo ja niestety juz się spotkałem z taką sytuacją i przeprosiłem... było mi przykro i jeszcze raz przepraszm za to co teraz zrobie: ALE TY JESTEŚ MAŁPA... TO DLATEGO TAK "BANANY" LUBISZ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WIDZE WŁAŚNIE PRZYKŁAD POZERA!!! Co ty wiesz o undergroundzie! wymień mi pare ekip z seceny Eudezet z którymi masz bliski kontakt i znasz ich masz ich kilka legali i podaj tytuły??? 3style jasne że tak zajebista sprawa w ogóle wiesz kto wygrał w Płocku panie pozerze??? i kto kogo zjadł??? (heheh pewnie teraz będziesz szukał w internecie hehe). Co do lansowania to robią to Gibony (wiesz w ogóle kto to??) ja do nich nie mam szacunku. Peja to pseudo Gangester i parófczak wiem o tym. Co do tego udawania TY MI PISZESZ O PSEUDOHIPHOPIE!!! WWO na płycie WACA cyctat : "nie przy cudzych mercedesach z pożyczonym złotem na zdjęciach"!!! Nie każdy skład taki jest!!! WY GADACIE CAŁY CZAS O PSEUDOHIPHOPIE TAK JAK GO POSTRZEGAJA SPOŁECZNIAKI! (pewno tacy jesteście ale mnie to wali).

Stary, przypominasz mi kretynow z podstawowki, ktorzy bili mlodszycg=h, kiedy tamci nie znali skladu metallici na pamiec...

Scena Eudezet? Znam ludzi, ktorych znalem zanim zaczeli robic muzyke. Niektorzy z nich sprzedali setki tysiecy plyt, niektorzy wygrywaja wojny feestyleowe w calejpolsce. inni siedza pod blokiem i smocza weed, zapijajac bronkami. Pelno tez dzieciakow, ktorych nie znam, przebywam raczej w innych miejscach niz 16letnie popierdasy. Jesli to jest Twoim zdaniem scena w ldz, to jes dla mnie na max komercyjna i pozerska, bo kazdy marzy tylko o ym, zeby nabic kabze. Jak sie nie udaje, to jedzie na tych, ktorym wyszlo, ze sa pozerami.

W tej chwili Ty zachowujesz sie jak pozer. Siedzisz w milym domku z mamusia i tatusiem i pieskiem i pewnie pomagasz w sprzataniu. Stary, co Ty wiesz o tym o czym tu piszesz. o biedzie, zyciu na ulicy, zabijaniu ( :lol: ) itd.

dajmy spokuj, bo puszczaja Ci za bardzo nerwy.

A i nie wiem kto zmiotl wszystkich w Plocku. Pewnie burak Tede zflugal kogos znowu, bo nie umie bez wjezdzania na temat matki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiesz co z twojej odpowiedzi wynika??? że właśnie polski hh to największa KOMERA!!! wszyscy śpiewają o ulicy i otym że się upijają i o tym jacy oni są biedni że sprzedają setki tysięcy płyt... właśnie to z tego wynika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

POZA TYM SAM JESTEŚ POZEREM!!!! ubierasz się jak te wszystkie hh buraki... reprezentujesz swoją wyższość siedząc w kanale po uszy... nie tłumacz się bo koleś wpadłeś... nie ma z czego po prostu wierzysz w upadłe idee... jest prawie 2003 a nie... 1980 rozuumiesz to człowieku???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

irnlng weź mnie nie denerwuj tą mamusią bo ja sie nie skarże reedowi jak ktoś mnie dissuje!! nie wiem kto tu jest cycuś mamusi! PO CO SIE SKARŻYCIE??? zaczynacie dyskusje dostajecie po [gluteus maximus] a później beeee łeeee reed! daj mu bana. aha OSTR opisując internetowe społeczeństwo pewno miał za przyklad ciebie! jesteś mocny ale tylko przez internet!!! bo głupią ogólną gadką wykazujesz że nie znasz hh i nie wiesz co to jest!. Wiek sie nie liczy liczy się coś zwanego prawilnością (wiesz w ogóle co to znaczy pewno nie bo w bananowym życiu się czyta słowniki wyrazów obcych).

SlaveBlade - NAUCZ SIĘ CZYTAĆ POSTY!!! BO JA CI COŚ OPISAŁEM A TY MI ZADAJESZ PYTANIE NA KTÓRE JAKBYŚ BYŁ CHOĆ TROSZKE MĄDRY POTRAFIŁBYŚ ODPOWIEDZIEĆ

Uprzejmie prosze grzesia żeby zamknoł topic albo Berkuta żeby przestał testować swoje 0,5mbitowe łącze i zamknoł topic :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...