Skocz do zawartości
SlaveBlade

dyskusja na temat komercji...

Rekomendowane odpowiedzi

nz wielkim szacunkiem dla wszystkich ale zgadzam sie w tym momencie z reedem a także z libero którego wcześniej tak nie słusznie oskarżyłem...

choćby nie wiafomo jaki kicz puszczali by ci 40 razy to po 41 stwierdzisz ze jest to fajne i wpada w ucho.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZXC: Dla mnie z kolei HH to pogon za slawa, i rowniez kasa. W wieksozsci utworow powtarzane jest jedno zdanie, ta sama melodia w 70%... To jest zalosne...

<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda co ty gadasz!! taki cwaniak jesteś to podaj którzy producenci a nie kłam na darmo.

Nie twoja działka czy ja nawijam o gospodarce i politykach w swoich kwałkach na swoich płytach no pytam?? i śmieje się jak czytam słowa typa co sam w szufladce nas zamyka , z tąd hermetyka naszego rapu i języka niezrozumiała dla laika co umieszcza w stereotypach kulturowych zjawisko które go przerasta a to nie wszystko są jeszcze kłamstwa co wypełniają luki w jego niewiedzy nie doinformowany jest dlatego bredzi!

1. Nie zycze sobie zebys mnie wyzywal klamcow czy cwaniakow bo ja nic takiego na Twoj temat nie powiedzialem. Powiedzialem jak ja widze te muzyke.

2. Nie podam Ci konkretnych zespolow bo nie znam zadnych nazw, naprawde mnie ta muzyka nie interesuje i w wiekszosci ogarnia mnie smiech jak slysze ktoras z kolei piosenke w ktorej powtarzane jest jedno czesto glupie zdanie.

3. Nie wierze ze ludzie graja tylko po to zeby costam przekazac, bo ja nie widze przekazu w tej muzyce. A przynajmniej nie wiem co przekazuja ludzie ktorzy co drugie slowo przeklinaja i chodza w dresach (nie mowie o slowach piosenek, i nie mowie o wszystkich. To jest to co widze w moim miescie - tu tez jest kilka pseudo zespolow)

4. Pewnie zaraz zapytasz czego ja slucham... Nie mam konkretnego typu muzyki, oto moja playlista:

1. J.LO - Jenny From The Block - wiem, wiem ze to malowana lala, ale akurat ten utwor wpadl mi w ucho

2. 2Step - bennie man

3. BASE CLUB - Pure Love

4. Fatboy Slim - The Rockafeller Skank

5. Linkin Park - Points Of Athority

6. John Williams - Minority Report

7. NIN - Perfect Drug

8. NIN - The Great Below

9. Rage Against The Machines - kilka utworow, nie chce mis ie pisac

10. Republika - Mamona (pasuje do tej dyskusji)

11. Republika - Smierć na pięc

12. Therion - To Mega Therion

13. Therion - Deggial - (Therion rox) 8)

14. Najwiekszy hit : Elektryczne Gitary - Zabrali mi tatusia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

BTW. Libero - jakiej muzy sluchasz ? :D

Najbardziej lubie Trip Hop (Massiv Attack , Portishead , Tricky)

ale tez troche z pogranicza Bjork , Morcheeba (dla mnie Morcheeba skonczyla sie na 2 plycie jezeli chodzi o trip hop)

Pozatym rock i inne takie tam :/ Ale TH jest dla mnie najwazniejszy :)

Poza Kultem i Kazikiem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A HH to syf niepojety ! muzyka dla gluchych , i nie pojmujacych ktorym trza do glowy wpychac pewne sprawy !

bez przesady... jest spoczko muzyczka, mozna fajnie wylajtowac przy niej. perfekt do autka i jazdy po miesce w nocy. Z wyjatkiem kolesi takich jak zxc, ktorym sie wydaje, ze sa nie wiem jakim cudem tego swiata, ze sa prawdziwi i jedyni zajebisci. takich kolesi powinno sie na....lac do utraty przytomnosci, budzic i lac dalej.

dzieciaki...

zxc, ile masz lat? 15-18, nosisz spodnie mass, albo clinic w kolanach i bluze wuweara z bazaru i myslisz, ze jestes k...a oryginalny? popatrz na te tlumy debili z wyksztalceniem podstawowym niepelnym. to dla nich sa te teksty, nie dla inteligentnego dzieciaka, jakim pewnie jestes.

na takich jak Ty robia kase pozerzy jak eminem i reszta.

to nie jest indywidualizm i autentycznosc. to slepe powtarzanie tych samych wytartych sloganow w kolko.

sam slucham duzo rapsow, od jakis 10 lat z hakiem. wiem duzo o tej muzyce i jak widze co robia polskie gwiazdy to mi sie plakac chce. niggazy z us to samo, tylko gadaja o czyms innym.

z przerazeniem zauwazam, ze niemiecki i francuski hiphop jako jedyne pozostaly wierne ol'skoolowym idealom.

pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmm nie slyszalem nawet o Trip Hopie... posciaga cos z tych zespolow co napisales, moze mi sie spodoba... o 2Step tez nie slyszalem a mis ie spodobal...

[OFFTOPIC] KU*** M** JEB*** Windowsa XP wlasnie wcielo mi layout stronki nad ktorym dwa dni pracowalem... KU** [/OFFTOPIC]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nosisz spodnie mass, albo clinic w kolanach i bluze wuweara z bazaru i myslisz, ze jestes k...a oryginalny? popatrz na te tlumy debili z wyksztalceniem podstawowym niepelnym. to dla nich sa te teksty, nie dla inteligentnego dzieciaka.

Tu sie zgodze ! To jest straszne ! kazdy taki sam !

A te ciuchy nawet do tanich nie naleza !

Ale jak ktos sie woli ubierac w jakies worki po ziemniakach to niech sie ubiera !

Ja wole troche inny styl :/ :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nosisz spodnie mass, albo clinic w kolanach i bluze wuweara z bazaru i myslisz, ze jestes k...a oryginalny? popatrz na te tlumy debili z wyksztalceniem podstawowym niepelnym. to dla nich sa te teksty, nie dla inteligentnego dzieciaka.

Ale jak ktos sie woli ubierac w jakies worki po ziemniakach to niech sie ubiera !

jakis fajny dresik... :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakis fajny dresik... :lol:

tu sie akurat zgodze... ja lubie luźne ciuchy ale bez przesady... przecież to co wymieniles wygląda wręcz debilnie... wwszyscy byle by tylko za modą nadążyć.... ludzie miejcie własne ideały!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ZXC: Dla mnie z kolei HH to pogon za slawa, i rowniez kasa. W wieksozsci utworow powtarzane jest jedno zdanie, ta sama melodia w 70%... To jest zalosne...

<span style="color:red;">[ciach!]</span>o prawda co ty gadasz!! taki cwaniak jesteś to podaj którzy producenci a nie kłam na darmo.

Nie twoja działka czy ja nawijam o gospodarce i politykach w swoich kwałkach na swoich płytach no pytam?? i śmieje się jak czytam słowa typa co sam w szufladce nas zamyka , z tąd hermetyka naszego rapu i języka niezrozumiała dla laika co umieszcza w stereotypach kulturowych zjawisko które go przerasta a to nie wszystko są jeszcze kłamstwa co wypełniają luki w jego niewiedzy nie doinformowany jest dlatego bredzi!

1. Nie zycze sobie zebys mnie wyzywal klamcow czy cwaniakow bo ja nic takiego na Twoj temat nie powiedzialem. Powiedzialem jak ja widze te muzyke.

2. Nie podam Ci konkretnych zespolow bo nie znam zadnych nazw, naprawde mnie ta muzyka nie interesuje i w wiekszosci ogarnia mnie smiech jak slysze ktoras z kolei piosenke w ktorej powtarzane jest jedno czesto glupie zdanie.

3. Nie wierze ze ludzie graja tylko po to zeby costam przekazac, bo ja nie widze przekazu w tej muzyce. A przynajmniej nie wiem co przekazuja ludzie ktorzy co drugie slowo przeklinaja i chodza w dresach (nie mowie o slowach piosenek, i nie mowie o wszystkich. To jest to co widze w moim miescie - tu tez jest kilka pseudo zespolow)

4. Pewnie zaraz zapytasz czego ja slucham... Nie mam konkretnego typu muzyki, oto moja playlista:

1. J.LO - Jenny From The Block - wiem, wiem ze to malowana lala, ale akurat ten utwor wpadl mi w ucho

2. 2Step - bennie man

3. BASE CLUB - Pure Love

4. Fatboy Slim - The Rockafeller Skank

5. Linkin Park - Points Of Athority

6. John Williams - Minority Report

7. NIN - Perfect Drug

8. NIN - The Great Below

9. Rage Against The Machines - kilka utworow, nie chce mis ie pisac

10. Republika - Mamona (pasuje do tej dyskusji)

11. Republika - Smierć na pięc

12. Therion - To Mega Therion

13. Therion - Deggial - (Therion rox) 8)

14. Najwiekszy hit : Elektryczne Gitary - Zabrali mi tatusia

1.sorry nie mi to oceniać niech to robią inni.

2. to po <span style="color:red;">[ciach!]</span> chałapą kłapiesz?? sam sobie przeczysz mówisz że nie znasz tej muzyki a później piszesz co w niej jest

3.No to posłuchaj : "Chleb Powszedni ZIP składu" lub "Nieśmiertelną nawijke ZIP składową" już ci napisałem że hermetyka naszego rapu i języka niezrozumiała dla laika co umieszcza w stereotypach kulturowych zjawisko które cie przerasta bo nie rozumiesz przesłania.

Dresy i HipHop to co innego ludzie z ulicy ale ci drudzy mają honor a przez to że ulica tzw. margines ludzie tacy jak ty ich mogą mylić i to jest normalne nikt nie jest nieomylny"

4. Szacunek dla ciebie że nie słuchasz <span style="color:red;">[ciach!]</span>a w stylu BackStreet Boys!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zxc

Jeszcze jeden post z bluzgami i odpoczniesz sobie :evil:

Nie mozesz sie obejsc bez "laciny" ???????????

Czytam twoje posty i coraz mniej mi sie podobaja :x

Chamuj sie, ostrzegam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tu sie akurat zgodze... ja lubie luźne ciuchy ale bez przesady... przecież to co wymieniles wygląda wręcz debilnie... wwszyscy byle by tylko za modą nadążyć.... ludzie miejcie własne ideały!!!!!!!!

sam nosz luzne spodnie, chodzi mi o kult tandety wsrod dzieciakow. wyje...ne chafty na cala dupe, 30 kieszeni, bluza szyta pod Wawa, ale z logo amerykanskiej firmy i jestesmy fajni. przeciez to jest straszne....

No to posłuchaj : "Chleb Powszedni ZIP składu" lub "Nieśmiertelną nawijke ZIP składową" już ci napisałem że hermetyka naszego rapu i języka niezrozumiała dla laika co umieszcza w stereotypach kulturowych zjawisko które cie przerasta bo nie rozumiesz przesłania.

jakiego przeslania. "jestesmy autentyczni bo sluchamy hiphopu"? to jedyne, o czym mowia te szczyle.

jednak sie pomylilem co do Twojej inteligencji. Powtarzac cudze teksty i ja potrafie. Daj cos od siebie lepiej, a nie wyjezdzasz z belkotem zipery i skladu.

imponuje Ci takie gadanie? Daj mi jeden przyklad, w czym jestes lepszy od SlaveBlade'a. Jego Slipknot gra od dobrych paru lat i tworzy muzyke, a odtwarza schematycznie zalosne bity w stylu wu sprzed 8 lat. (bez obrazy dla wu)

:evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zxc polski hiphop to syf...białasy bawia sie niggrów ...z kiepskim rezultatem...Jak ktos napisał taka masówka powtarzanie ze jest prze<span style="color:red;">[ciach!]</span>e i mokotów jest zabójczy i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły.....

Smieszne......

Wole troszki ambitniejsze teksty i muzyke:)

Szacuneczek (nie mylic z "Respect" - ali G -heheheheheh)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moge sie wtracic do dyskusji? Dziekuje.

Uwielbiam dyskusje na tematy muzyczne o okolotematyczne (czyli czyja muza jest lepsza i czemu nie jest komercyjna), dlatego przeczytalem ten topic jednym tchem i przy kazdym poscie pana Zxc krew mnie nagla zalewala.

Jezeli wg. Ciebie hip-hop jest jedyna, autentyczna i najlepsza "muzka", to musze ci pogratulowac - jestes egoista i snobem, skoro twierdzisz, ze sluchajac hop-hipu stajesz ponad szara rzeczywistoscia i cala reszta sluchaczy.

Dla mnie hip-hop nawet nie jest muzyka. Nie ma w niej zadnej melodii, glebi - jedynie powtarzane w kolko jednakowe i monotonne, basowe uderzenia, ktore doprowadzaja mnie do szalu. Co gorsza teksty tej Twojej pseudo-muzyki sa najzwyczajniej NEDZNE! Przyznam sie bez bicia - nie slucham tej muzyki i nie znam wszystkich kawalkow, ale chodze do szkoly, w ktorej wiekszosc stanowia skejci i pochodne, wiec chcac-niechcac, musze conieco znac. Kazdy kawalek to ciag bluzgow skierowanych w najprzerozniejsze sfery zycia: polityke, edukacje, itp. Wg. tworcow tej "muzki" jedyna ucieczka z tego parszywego padolu jest... spalenie sie zielskiem!

Hip-hop nie jest dla mnie muzyka, lecz zjawiskiem kultury masowej, ktore przybylo do nas z hameryki, jak hamburgery! Te rzesze malolatow w spodniach z krokiem w kolanach i machajacych lapami w takt rzezenia syntezatorow nie roznia sie NICZYM od zyjacych w gettach niggerow! Z tym zjawiskiem wiaze sie konkretna moda i te same tlumy malolatow staraja sie nasladowac swoich idoli zza oceanu, twierdzac, ze sa oryginalni, autentyczni i wyluzowani... zalosne.

Przez sluchanie "muzyki" dla zbuntowanej mlodziezy nie da sie zmienic tego szarego swiata, ale skrytykowac go trzeba - przeciez tak jest najlatwiej. Na szczescie kazda moda kiedys mija...

Uprzedzam pytania o to, czego slucham i wymieniam:

1. Tool

2. Anathema

3. Therion

4. Ogolnie doom metal, gotyk i stary rock

5. Sporadycznie cos elektronicznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed irlng " ja też kiedyś będe za stary żeby mówić do siebie elo dzieciaku to się już nie zdaży bo jak tak mówić do kogoś kto ma na głowie dzieciaka dzikiego jak my dziś może elo Tata" OK potrafie zrozumieć że jak sie już jest ułożonym człowiekiem który założył rodzine lub jest w trakcie jest ustawiony ma robote itp... hiphop może być niepotrzebny jednak dla niejednego małolata to coś niezbednego do życia na ulicy. Nie każdy ma takie szczęście jest dziany z domu rodzice nim żądzą zajmują sie nim itp... wiecie o co chodzi takie "bananowe życie". Ale nie każdy ma dobry start i musi sobie jakoś radzić "bo nie jeden zrozumiał że trzeba jeść i to za swoje nie jeden wzioł naboje nie jeden jest złodziej" a ja znam odemnie z rejonów paru typów na detoxie bo byli w sytułacji niebananowego życia poszli w strone 666 i zaczeła się heroina domek z kart. Jedna panna leży na intensywnej terapi bo pomieszała alkohol z fetą i ma skutki mnie to ominełi i dziękuje bogu i ZIP "Bo nikt nie zrobił kariery od brania hery"!. Tak więc uszanujcie kulture którą w końcu ktoś zauważa i nie bieżcie tego za debilstwo!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zxc

Jeszcze jeden post z bluzgami i odpoczniesz sobie  :evil:  

Nie mozesz sie obejsc bez "laciny" ???????????

Czytam twoje posty i coraz mniej mi sie podobaja  :x  

Chamuj sie, ostrzegam

no sorry już nie bede

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam nosz luzne spodnie, chodzi mi o kult tandety wsrod dzieciakow. wyje...ne chafty na cala dupe, 30 kieszeni, bluza szyta pod Wawa, ale z logo amerykanskiej firmy i jestesmy fajni. przeciez to jest straszne....

No to posłuchaj : "Chleb Powszedni ZIP składu" lub "Nieśmiertelną nawijke ZIP składową" już ci napisałem że hermetyka naszego rapu i języka niezrozumiała dla laika co umieszcza w stereotypach kulturowych zjawisko które cie przerasta bo nie rozumiesz przesłania.

jakiego przeslania. "jestesmy autentyczni bo sluchamy hiphopu"? to jedyne, o czym mowia te szczyle.

jednak sie pomylilem co do Twojej inteligencji. Powtarzac cudze teksty i ja potrafie. Daj cos od siebie lepiej, a nie wyjezdzasz z belkotem zipery i skladu.

imponuje Ci takie gadanie? Daj mi jeden przyklad, w czym jestes lepszy od SlaveBlade'a. Jego Slipknot gra od dobrych paru lat i tworzy muzyke, a odtwarza schematycznie zalosne bity w stylu wu sprzed 8 lat. (bez obrazy dla wu)

:evil:

przekazu jest dużo zreszta posłuchaj to zczaisz może o co chodzi tylko czeba słuchać prawdziwego hihopu a nie poprapu lub MC's którym zależy na $$$. HipHop posiada przekaz w wiele stron "żadna szkoła nie uczy tak jak ulica!!!". Napisałem ci w poscie powyżej przeczytaj że dla mnie ta muzyka ma prawdziwe wartości i przekaz! tak więc uszanuj!.

Aha to jest lepsze że np. ja moge dawać cytaty rymów bo rozumiem o co chodzi muzyka jest w języku ojczystym i mówią do mnie ludzie a nie gwazdy!. W tej muzyce są gwiazdy tak jest ich kilka widze je co noc one galaktyki układają!. Nie mówie że moja muzyka jest lepsza tylko mówie o tym że gdyby nie ta muzyka kto wie może bym był na detoxie! i nie posiadał niektórych wartości tak jak szanowni dresiarze...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każdy ma takie szczęście jest dziany z domu rodzice nim żądzą zajmują sie nim itp... wiecie o co chodzi takie "bananowe życie". Ale nie każdy ma dobry start i musi sobie jakoś radzić "bo nie jeden zrozumiał że trzeba jeść i to za swoje nie jeden wzioł naboje nie jeden jest złodziej" a ja znam odemnie z rejonów paru typów na detoxie bo byli w sytułacji niebananowego życia poszli w strone 666 i zaczeła się heroina domek z kart. Jedna panna leży na intensywnej terapi bo pomieszała alkohol z fetą i ma skutki mnie to ominełi i dziękuje bogu i ZIP "Bo nikt nie zrobił kariery od brania hery"!. Tak więc uszanujcie kulture którą w końcu ktoś zauważa i nie bieżcie tego za debilstwo!

No tak, wyjasnilo sie - hip-hop przejal funkcje edukacji mlodziezy. Teraz juz nie rodzice, ani szkoly ucza dzieci, jak maja sie znalezc w spoleczenstwie, ale "muzyka".

Ze niby ludzie cpaja? Narkotyki wymyslili ludzie dla ludzi, wiec jezeli czlek jest - za przeproszeniem - glupi i twierdzi, ze caly swiat sie na niego uwzial, to i tak wezmie.

Kiedy bylem mlodszy i mialem czas, czytalem ksiazki, z ktorych na doswiadczeniach bohaterow czy to prawdziwych, czy fikcyjnych dowiedzialem sie, ze prochy sa fe, ze palenie szkodzi zdrowiu, ze satanisci to banda zboczencow zle interpretujaca szatanska wizje zla, i takie tam. A teraz nastala era hip-hopu, ktory ma przekazywac te same wartosci.

Ale g**** to dalo, bo 90% sluchaczy tej "muzki" cpa, pali, udaje, ze nie wierzy w Boga i takie tam. A ze to komus pomoglo znalezc sie w swiecie? Mozliwe - mi np. pomogly ksiazki.

@Zxc: nie rob z hip-hopu zbawcy mlodziezy! To wszystko zalezy od tego, jakimi jestesmy ludzmi i w jakie wierzymy idealy. Sluchanie kilku obrzepalow "spiewajacych" o tym, ze trzeba sie spalic napewno do niczego nie prowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może małe sprostowanie bo ktoś coś tu zaczyna mylić : Mazder , tomcyk i może inni.

Polski HipHop prawie nie ma nic wspólnego z Hajmeryką obecną!!! Eminem lol to jest dopiero poprap! Obecnie w USA widać tylko z hip hopu tak zwany : POPRAP i gangsterzyraperzy (R.I.P 2pac , Nts BIG) ale tego coeraz mniej to co ja widze bo tą muzyką sie w ogóle nie interesuje nawet nie wiem co tam teraz jest wykonawcy itp... Rozumiem lata 80 Nowojorskie Metro (Garffiti) i oldschoolowe klimaty z których wywodzi się hiphop to jedyne chyba rzeczy związane (choć niebardzo) z polskim HipHopem ,aha jeszcze BeatBoxy. Tak więc żeby nie mylić Skejtów z Ludzmi z Klimy (zwanymi przez was HipHopowcami). Dla mnie Skejt (sK8 takie pozerskie) to typek jeżdzący na desce! niemający nic wspólnego z polskim hiphopem! bo skateboarding niczym się nie wiąże z hihopem! to że ktoś myli spodnie battle od np. clinica to nie moja wina społeczniaki!. Muzyka towrzysząca Sk8 (ludzią jeżdzącym na dechach) to nie wiem jak to sie nazywa ale coś w stylu linking park (tak to sie nazywa??) właśnie takie cięzkie beaty ZRESZTA ZOBATRZCIE podkłady pod filmiki gdzie kolesie jeżdzą na deskach i np muzyke z THPS! gdzie tam hiphop?? nigdzie tylko ludzie (nieznający się) zaczeli uzupełniać luki w niewiedzy głpotami i tak wyszło. Czemu SkateShopy?? bo w Polsce tylko takie sklepy są gdzie jest wszytsko akurat dla HHowców i SK8 a to zupełnie co innego!!!. Polski HipHop to Kultura złożona głownie z 3 elementów :

Graffiti , Muzyka Rap z przesłaniem , Breakedance do tego dochodzą jeszcze takie detale jak BeatBoxy ,specyficzne melanże na koncertach, ubiór i Sposób Bycia/Zycia! te elementy tworzą w polsce kulture ludzie poprostu pomieszali i sie zrobiło gówienko w USA to klimaty oldschoolowe + basket... Aha nie macie pojęcia to po co gadacie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie rob z hip-hopu zbawcy mlodziezy

Nie robie zbawcy tylko LUDZIOM ROBIĄCYM PRAWDZIWY POLSKI HIPHOP WŁAŚNIE CHODZI O TO!!! żeby dać do myślenia!!!. A że jest dużo pozerów i odbirają to za mode to nie moja wina!!!

Ale g**** to dalo, bo 90% sluchaczy tej "muzki" cpa, pali, udaje, ze nie wierzy w Boga i takie tam. A ze to komus pomoglo znalezc sie w swiecie? Mozliwe - mi np. pomogly ksiazki.

Kłamstwami wypełniasz luki w swej niewiedzy niedoinformowany jesteś dlatego bredzisz!!! CO TY WYGADUJESZ!!! Znam mało hiphopowców ćpających może odemnie z osiedla 2 osoby biorą Fete i tyle palenie rozumiem alke to zdrowsze niż alkochl i szlugi! ("nie ze szlugiem mówie inne kacesoria mam"). Własnie tak nie jest mylisz kultury Ludzie z klimy ziomale się nie staczają!!! bo odbierają przekaz i jest dobrze (dużo polskich MC's studiuje).

Sluchanie kilku obrzepalow "spiewajacych" o tym, ze trzeba sie spalic napewno do niczego nie prowadzi

JA MÓWIE O PRAWDZIWYM POLSKIM HIPHOPIE A NIE RYMOWANIU DLA RYMOWANIA!!! i też nietrawie takich typów spiewających cały czas o melanżach . Dam ci przykład "Firma" (taki skład) wydał debiutancką płyte właśnie o tym i został skrytykowany nic sie nie liczy praktycznie na polskiej scenie!!!. JA TEŻ NIEAWDZE TAKIEGO HH!!!

udaje, ze nie wierzy w Boga i takie tam

Czkeałem na to!!! Właśnie prawdziwy polski HipHop to muzyka bardzo związana z Bogiem i Religią. MYLISZ SIĘ CZŁOWIEKU!!! Dam ci 3 cytaty (na każdym albumie polskiego hh jest coś o wierze i o miłości do Boga!!!)

WNB - "Wychowani na błedach pod osłoną ręki Boskiej Reprezentuje podwórkowy rap w wersji polskiej"

Grammatik - "Boże uchowaj mnie o tak niewiele cie dzisiaj prosze i uwolnij od bagaży które na plecach nosze z życia dużo już wyniosłem więc przestań mnie doświadczać"

Zipera -" Bo Bóg dał nam HipHop by nas jednoczyć by otworzyć nam oczy!"

JEŻELI CIE NIE PRZEKONAŁEM PROSZE CIE PRZESŁUHAJ TO:

http://mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/3972.mp3

ZAUWAŻYŁEM ŻE ROZMAWIACIE ZE MNĄ JAK Z JAKIMŚ PSEUDORAPEREM KTÓRY ROBI GÓWNO I SŁUCHA GÓWNA DLA HAJSU! I MA KLAPKI NA OCZACH ZAŁOŻONE PRZEZ HIPHOP KTÓRY JEST DKLA NIEGO SEZONOWĄ ZAJAFKĄ!!

Wcale tak nie jest NIENAWIDZE TAKICH LUDZI!!! ich stworzyła komercja!!! i moda!!!. W POLSKIM HH TEŻ JEST WALKA PRZECIW TEMU! POPROSTU jest on podzielony i z tą komerą jest Walka. Z TEGO CO JA WIDZE WY POSTRZEGACIE HIPHOP WŁAŚNIE W TĄ DRUGĄ STRONE KTÓRA JEST TĘPIONA!!

[/b]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje że uda mi się awmi otworzyć oczy i pokazać jaki naptrawde jest hiphop a nie taki jaki jest postrzegany!!! bo jest źle postrzegany przez społeczniaków którzy to mylą z dressami itp... mam nadzieje że mi się uda a czy Bóg mi to wybaczy zobatrzymy nie ma skótków bez przyczyny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłamstwami wypełniasz luki w swej niewiedzy niedoinformowany jesteś dlatego bredzisz!!! CO TY WYGADUJESZ!!! Znam mało hiphopowców ćpających może odemnie z osiedla 2 osoby biorą Fete i tyle palenie rozumiem alke to zdrowsze niż alkochl i szlugi! ("nie ze szlugiem mówie inne kacesoria mam"). Własnie tak nie jest mylisz kultury Ludzie z klimy ziomale się nie staczają!!! bo odbierają przekaz i jest dobrze (dużo polskich MC's studiuje).

Przede wszystkim nie mam w zwyczaju bredzic (chyba, ze jestem po 3 litrach Belfasta) a juz napewno NIE klamie! Nie uwazam Twoich wypowiedzi za brednie i klamstwa, wiec oczekuje jakotakiego szacunku rowniez od Ciebie.

Kultura hip-hopowa wg. Ciebie rozni sie od mojego wyobrazenia (ktore bezpodstawne NIE JEST - widze to na codzien). To pewnie dlatego, ze "kultura hip-hopowa" jest Ci blizsza niz tzw. kultura osobista i wiedza o caloksztalcie spoleczenstwa (nie tylko hop-hipowego). Ja opieram sie na tym, czego codziennie doswiadczam w szkole i na podworku. Wszyscy moi znajomi zyja tym calym hip-hopem, slowa piosenek cytuja na kazdym kroku - to staje sie dla nich sensem zycia, wiec uwazaja sie za prawdziwych hip-hopowcow. Jednak te przekazy, ktorych sie nasluchali nie przeszkadzaja im palic, cpac i pic na umor! Wiec nie dziw sie, ze NIE ROZUMIEM calego tego zamieszania wokol rzekomo zbawczej mocy hip-hopu!

Zipera -" Bo Bóg dał nam HipHop by nas jednoczyć by otworzyć nam oczy!"

Nie wiedzialem, ze hip-hop pochodzi od Boga... ciekawych rzeczy sie czlowiek juz za zycia dowiaduje. Pewnie po smierci okaze sie, ze hip-hop byl Boskim narzedziem majacym na celu nawracanie zblakanych owieczek na wlasciwa i jedynie sluszna droge prawdy.

Wywiazala sie z tego calkiem ciekawa dyskusja na bardzo aktualny temat. Czekam na ciag dalszy :D

P.S. Wybacz moj cynizm, ale ten typ juz tak ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mazder masz u mnie piwo :D o ile jestes pelnoletni :D mlodziezy nie rozpijam :D

Ale z tym Bogiem to ciekawe !

Woglule hh jest takie ciekawe i wartosciowe.

Jezeli "miszcze" chca zeby ich muza trafiala do przyglupow ktorych trza ukierunkowac na jakis cel bo sami se nie poradza to fajnie tak nisko sie cenia :/

A z tego cow iem to HH dzieli sie na 2 rodzaje ZIP'y i cos bardziej ambitnego. Kolega wybral Zipy i gratulujemy ! Z Bogiem w glupocie podarzaj ! Ale on i tak ci nie pomoze ! Tym bardziej HH

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

(...)Aha nie macie pojęcia to po co gadacie!

W tej chwili zrobiles z hip-hopu "muzyke" dla wybranych, dla elit. W takim razie co robia te rzesze fanow hip-hopu w pierwszej lepszej szkole, ktore uwazaja sie za prawdziwych hip-hopowcow?

Rozumiem, ze hip-hop jest dla CIebie pewnym przekaznikiem prawdy o zyciu, pewnych wartosci. Kiedys identyczna funkcje pelnily mity. Byc moze taka "muzyka" jest potrzebna wiekszej czesci spoleczenstwa do zrozumienia, czemu ten swiat jest tak bardzo szary i zepsuty, ale ja jednak wole dochodzic do tego sam.

Z tych 3 elementow, ktore wymieniles podoba mi sie breakdance (sam kiedys probowalem, ale nie do tego mnie najwyrazniej stworzono) i graffiti. To pewien rodzaj sztuki i jako taki trzeba go uszanowac.

To, co mi sie w hip-hopie nie podoba, wrecz odstrecza, to fakt, ze "muzka" niosaca ogolnie znana prawde przeksztalcila sie w swojego rodzaju przemysl na skale masowa, ktora jestem codziennie karmiony na sile!

Do niedawna bylo w porzadku - istnialy sobie rozne subkultury mlodziezowe (metale, skejci, punki, itp ["do wyboru i koloru wybrac mozesz w polskim gnoju]) a teraz nagle wszyscy uwazaja sie za hip-hopowcow. Ciesze sie Zxc, ze chociaz starasz sie wyodrebic tych prawdziwych (niekomercyjnych) od calej reszty tatalajstwa.

Ogolnie mowiac mam nadzieje, ze ta MODA (bo jak to inaczej nazwac?) w koncu minie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...