Skocz do zawartości
sthEn

Po Formacie...

Rekomendowane odpowiedzi

Pierwsza sprawa (Chodzi o CS:Source)

Zwykle w stress test mialem wynik ~140fps na rozdzialce 1280x1024 i high detalach, zrobiłem formata, poinstalowalem wszystko jak zawsze i teraz na tych samych ustawieniach mam ~105fps, przy czym co chwile w stress tescie, jak i samej grze mam przyciny do 1-2 fps na sekunde-dwie... Wie ktos ocb?

P.S. Nie pisac ze mam za malo ramu czy za slabego procka zeby mi CS:S chodził plynnie, bo przed formatem smigało az milo (grafika mi duuuzo podciąga), dopiero po formacie sie s[ciach!]l... robilem juz dzisiaj 4 formaty za kazdym razem inne stery od grafy i za kazdym razem to samo...

P.S2. Zeby nie było, robilem dla porownania rowniez 3dmarka'05, i wynik oscylował w okolicach 5000, wiec tak samo jak przed formatem (moze jakies 100pkt roznicy, nie pamietam dokladnie ile na jakich sterach).

Druga sprawa

Moze i pytanie zdeka lamerskie... ale co w jakiej kolejnosci najlepiej instalowac po formacie dysku? Zawsze wychodzilem z zalozenia:

1) Direct X

2) Stery do płyty głownej (zawsze jakies stare, ktore dostałem z płytą :D)

3) Stery do karty graficznej

Pozdrawiam,

sthEn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale zależy jakiego directX

coś o sterach do grafy i directX wagi mnie :rolleyes:

///co najpierw wgrywać powinno być napisane w instrukcji z graficznej

np. w mojej byłej grafie trzeba było instalować stery od grafiki przed directX

inaczej gry "szalały"

aktualnie na 66gt musze instalować directX przed sterami [tak pisze w instrukcji :rolleyes: ]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi