inur Opublikowano 24 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2005 (edytowane) Kupilem pare dni temu Gainward GVN66T128D i dopiero dzis zauwazylem ze karta chodzi na AGP4x. Bios plyty glownej jest sflashowany (obecnie 1007, czyli i tak stary, ale najnowszy). Wszystkie opcje w biosie ktore wskazywalyby na zlosliwe psucie mi radosci z zakupu sa 'odblokowane' i w teorii karta powinna chodzic na AGP8x. adia32 rowniez potwierdza 'dostepnosc' AGP3.0 i to, ze karta chodzi na polowe swoich mozliwosci. Nie jestem juz biegly w tych kwestiach wiec wypisze co rzeczony program wypisuje o wlasciwosciach agp: Wersja AGP : 3.00 Stan AGP: Wyłączone (????????) Rozmiar pamieci fizycznej dostepnej: 128MB Obslugiwane szybkosci AGP: 1x, 2x, 4x, 8x Bieżaca szybkosc AGP: 4x Fast-Write: Obslugiwane, wylaczone Side Band Adressing: Obslugiwane, wylaczone Pytalem juz pare osob, szukalem w tym forum (nic nie znalazlem wiec sorry jesli temat sie powtarza) i niestety bezskutecznie :( Plyta glowna jest na chipsecie N-Force 2. EDIT: zainstalowalem najnowsze sterowniki nvidii do tej karty. porady ze strony http://forum.purepc.pl/Asus-A7n8x-x-e-delu...emy-t33457.html nie skutkuja Edytowane 24 Grudnia 2005 przez inur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grogi Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Możesz pokombinować z reinstalką windowsa... Ale moim zdaniem: daj sobie spokój... Róznica w wydajności na poziomie błędu pomiarowego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 A sterowniki do płyty głownej zainstalowałeś ? Raczej nie bo wtedy everest wykazuje takie anomalie. P.s Narazie AgpX4 nie jest do konca wykorzystywane i przełaczenie w tryb x8 nie wiele ci da. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lezz Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ja miałem podobny problem Asusa 6800LE na płycie Gigabyte GA7N400S-L. Wykrywało w rivie i evereście że karta chodzi na AGP 4x. Dopiero jak ściągnąłem sterowniki do płyty głównej z neta i je przeinstalowałem i karta zaczęła chodzić na AGP 8x. Ale moim zdaniem: daj sobie spokój... Róznica w wydajności na poziomie błędu pomiaro NIe wiem jak u innych ale u mnie na tej karcie przy AGP 4x w 3dm2005 było 1300pkt a przy AGP 8x 3700 pkt. Więc zdarzają się wyjątki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...