Skocz do zawartości
inur

Asus A7n8x-x I 6600gt

Rekomendowane odpowiedzi

Kupilem pare dni temu Gainward GVN66T128D i dopiero dzis zauwazylem ze karta chodzi na AGP4x. Bios plyty glownej jest sflashowany (obecnie 1007, czyli i tak stary, ale najnowszy). Wszystkie opcje w biosie ktore wskazywalyby na zlosliwe psucie mi radosci z zakupu sa 'odblokowane' i w teorii karta powinna chodzic na AGP8x.

adia32 rowniez potwierdza 'dostepnosc' AGP3.0 i to, ze karta chodzi na polowe swoich mozliwosci. Nie jestem juz biegly w tych kwestiach wiec wypisze co rzeczony program wypisuje o wlasciwosciach agp:

Wersja AGP : 3.00

Stan AGP: Wyłączone (????????)

Rozmiar pamieci fizycznej dostepnej: 128MB

Obslugiwane szybkosci AGP: 1x, 2x, 4x, 8x

Bieżaca szybkosc AGP: 4x

Fast-Write: Obslugiwane, wylaczone

Side Band Adressing: Obslugiwane, wylaczone

Pytalem juz pare osob, szukalem w tym forum (nic nie znalazlem wiec sorry jesli temat sie powtarza) i niestety bezskutecznie :(

Plyta glowna jest na chipsecie N-Force 2.

EDIT: zainstalowalem najnowsze sterowniki nvidii do tej karty. porady ze strony http://forum.purepc.pl/Asus-A7n8x-x-e-delu...emy-t33457.html nie skutkuja

Edytowane przez inur

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja miałem podobny problem Asusa 6800LE na płycie Gigabyte GA7N400S-L.

Wykrywało w rivie i evereście że karta chodzi na AGP 4x.

Dopiero jak ściągnąłem sterowniki do płyty głównej z neta i je przeinstalowałem i karta zaczęła chodzić na AGP 8x.

Ale moim zdaniem: daj sobie spokój... Róznica w wydajności na poziomie błędu pomiaro

NIe wiem jak u innych ale u mnie na tej karcie przy AGP 4x w 3dm2005 było 1300pkt a przy AGP 8x 3700 pkt.

Więc zdarzają się wyjątki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...