kurczak80 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Mam taki problem posiadam dysk samsung spin point 200gb i sprzęt jak z podpisu po instalacji windy dysk chodzi na ata 133 a po kilku dniach ustawione jest na ata 100.I za chiny nie moge wrzucić z powrotem na ata 133 taśmy mam okrągłe 80 żyłowe jakieś tracery hehe i z napędami też zaczynają mi sie takie jaja robić czy to wina ich czy problem leży może w czymś innym?Mam na oku takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78401113 jeżeli to taśmy to biore na pewno lepsze niż tamten shit a może to coś innego pomocy! :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Cokolwiek jest powodem to i tak nie widze sensu dociekania co. Miedzy ATA 100 a ATA 133 nie ma zadnej odczuwalnej roznicy, wiec szkoda czasu na szukanie. pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Cokolwiek jest powodem to i tak nie widze sensu dociekania co. Miedzy ATA 100 a ATA 133 nie ma zadnej odczuwalnej roznicy, wiec szkoda czasu na szukanie. pozdro. Może według ciebie nie ma ale na ata 133 system szybciej sie uruchamia i gry takie jak doom 3 dużo mniej z dysku się dogrywa.Z tym obniżeniem transferu też mam jak do dysku podłącze jakiś napęd na jednej taśmie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 wlacz menadzera urzadzen>kontrolery ide/atapi>wybierz kanal na ktorym podpiety jest dysk>wylacz opcje let the bios ....i ustaw recznie transfer mode UDMA 6 - ultra 133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 (edytowane) Próbowałem ale nie działa zawsze wraca do porzedniego czyli ata 100.Chyba kupie te taśmy z linka jak nie będzie gut to chyba płyta coś szwankuje. Edytowane 26 Grudnia 2005 przez kurczak80 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 zawsze ci po restarcie wraca do opcji : LET THE BIOS.....??? (tzn masz ja zaznaczona) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Po restarcie zawsze mam tą opcje odznaczoną.Za chiny nie chce sie włączyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 masz wlaczona opcje w BIOS Plug&Play OS, jesli tak to ustaw ja na NO co do tej opcji let the bios... ona ma byc wylaczona - umozliwia ci wtedy ona wybor transfer mode Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość <account_deleted> Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jeśli UDMA6 się wyłącza, to nie bez powodu, jak ci się uda wymusić pracę w tym trybie, a sprzęt lub stery nie dają rady to w konsekwencji transfer i tak ci spadnie a dodatkowo pojawią się softowe błędy na dysku. Chyba że satysfakcjonuje cię sama cyferka :) Ja bym stawiał na kable / wtyczki lub soft w stylu demonów. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 27 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2005 Jeśli UDMA6 się wyłącza, to nie bez powodu, jak ci się uda wymusić pracę w tym trybie, a sprzęt lub stery nie dają rady to w konsekwencji transfer i tak ci spadnie a dodatkowo pojawią się softowe błędy na dysku. Chyba że satysfakcjonuje cię sama cyferka :) Ja bym stawiał na kable / wtyczki lub soft w stylu demonów. pozdro ale o to chodzi ze na poczatku dysk chodzil jako ata133 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurczak80 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Znalazłem już problem stery nvidia ide wszystko pierniczyły a w dvd romie zgiął sie jeden pin i dlatego go nie widać.Teraz mam taki problem że po wyprostowaniu pina dvd nie działa jest lekko zgięty ale taśma nachodzi i nie jest widziany przez system.Jest szansa że serwis go wymieni czy raczej dojdą do tego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...