Skocz do zawartości
kurczak80

Problem Z Dyskiem I Napędami

Rekomendowane odpowiedzi

Mam taki problem posiadam dysk samsung spin point 200gb i sprzęt jak z podpisu po instalacji windy dysk chodzi na ata 133 a po kilku dniach ustawione jest na ata 100.I za chiny nie moge wrzucić z powrotem na ata 133 taśmy mam okrągłe 80 żyłowe jakieś tracery hehe i z napędami też zaczynają mi sie takie jaja robić czy to wina ich czy problem leży może w czymś innym?Mam na oku takie coś http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78401113 jeżeli to taśmy to biore na pewno lepsze niż tamten shit a może to coś innego pomocy! :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cokolwiek jest powodem to i tak nie widze sensu dociekania co. Miedzy ATA 100 a ATA 133 nie ma zadnej odczuwalnej roznicy, wiec szkoda czasu na szukanie.

pozdro.

Może według ciebie nie ma ale na ata 133 system szybciej sie uruchamia i gry takie jak doom 3 dużo mniej z dysku się dogrywa.Z tym obniżeniem transferu też mam jak do dysku podłącze jakiś napęd na jednej taśmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość <account_deleted>

Jeśli UDMA6 się wyłącza, to nie bez powodu, jak ci się uda wymusić pracę w tym trybie, a sprzęt lub stery nie dają rady to w konsekwencji transfer i tak ci spadnie a dodatkowo pojawią się softowe błędy na dysku. Chyba że satysfakcjonuje cię sama cyferka :) Ja bym stawiał na kable / wtyczki lub soft w stylu demonów. pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli UDMA6 się wyłącza, to nie bez powodu, jak ci się uda wymusić pracę w tym trybie, a sprzęt lub stery nie dają rady to w konsekwencji transfer i tak ci spadnie a dodatkowo pojawią się softowe błędy na dysku. Chyba że satysfakcjonuje cię sama cyferka :) Ja bym stawiał na kable / wtyczki lub soft w stylu demonów. pozdro

ale o to chodzi ze na poczatku dysk chodzil jako ata133

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem już problem stery nvidia ide wszystko pierniczyły a w dvd romie zgiął sie jeden pin i dlatego go nie widać.Teraz mam taki problem że po wyprostowaniu pina dvd nie działa jest lekko zgięty ale taśma nachodzi i nie jest widziany przez system.Jest szansa że serwis go wymieni czy raczej dojdą do tego??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi