^PowerUp^ Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zauważyłem, że po zainstalowaniu w XP Pro nakładki SP2 nie można ustawić większej niż 120Hz częstotliwości odświeżania monitora. Mam 19' i powinienem móc ustawić 180Hz przy rozdzielczości 800x600 przynajmniej w Xp z SP1 mogłem to zrobić, więc co teraz? Jak ominąć to głupie zabezpieczenie (?) :? z niemożliwością przekroczenia 120Hz? Jeśli nie da się tego ustawić to może są jakieś programy, które potrafią oszukać system i nam zapewnić dowolny wybór częstotliwości odświeżania, bo np. za pomocą najnowszego ATI Tray Tools'a nie mogłem ustawić tych 180... Próbowałem też w 'dxdiag' ustawić na sztywno, ale właśnie tam po wpisaniu 180 jest napisane w komunikacie, że można wpisać tylko wartości z zakresu od 40 do 120. :-| Aktualnie mam: System: WinXP SP2 i wszystkie inne najnowsze nakładki Monitor: LG Flatron F900P 19' (najnowsze dostępne stery do monitora, 2005-04-14) Grafika: Hercules Radeon 9700 (Catalyst 3.9, 11/04/03) Płyta główna: Abit NF7 (jakieś starsze stery, ale nie najstarsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 W Xp jest opcja pokaz wszystkie częstotliwości odświerzania.... P.s po co ci 180Hz powyżej 100 i tak nie zobaczysz rożnicy. Zwykły powerstrip tez dobrze się sprawdza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
^PowerUp^ Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) W Xp jest opcja pokaz wszystkie częstotliwości odświeżania....Można jaśniej? Bo chyba nie masz na myśli opcji, która znajduje się w: Właściwości: Ekran -> Ustawienia -> Zaawansowane -> Monitor, bo mam tam tylko do 120 (nawet po odznaczeniu opcji ograniczającej) a właściwie to miałem, bo po odpaleniu programu "RefreshFix 0.9.9.7" pojawiły mi się dodatkowe częstotliwości 160 i 200 ale dalej nie mam 180, która jest mi potrzebna. :? P.s po co ci 180Hz powyżej 100 i tak nie zobaczysz różnicy.To moja sprawa, po co mi takie odświeżanie wiec, jeśli nie wiesz jak mi pomóc to lepiej się nie odzywaj... :wink: Zwykły powerstrip tez dobrze się sprawdza.Sprawdzę go, ale wątpię żeby był lepszy od ATI Tray Tools'a, RefreshForce'a, RefreshLock'a, Rage 3D Tweak'a i RefreshFix 0.9.9.7 który jak na razie okazał się najlepszy, bo w innym programach po ustawieniu odświeżania 180Hz zniknęła mi z systemu dana rozdzielczość i np. jeśli jakaś gra normalnie startuje w rozdzielczości, która mi znikła to w ogóle nie idzie jej uruchomić. Nawet w systemie nie mogę wtedy włączyć takiej rozdzielczości. BTW dobrze, że można przywrócić standardowe ustawienia w tych programach, bo już pewnie robiłbym formata... :mad: Edytowane 25 Grudnia 2005 przez ^PowerUp^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Wyłącz jeszcze 2 opcje : EDID i DDC i nie ma bata a jak nie to recznie wtedy ustawisz po wyłączeniu EDID. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...