Skocz do zawartości
Melzar

Pomoc W Podkręcaniu

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie ewentualnie panie pomożecie mi z overclockingiem pamięci? Jak miałem tylko 2x512 geila to spokojnie komp szedł przy 280 fsb i 235 na ramach ( co sądze że i tak mało). Teraz kiedy dorzuciłem drugie 2x512 musiałem zjechać troche z fsb do 260 i 215 ram stabilnie( 265 fsb proca juz niestabilnie). To taka historyjka a teraz konkrety:

post-119128-1135503856_thumb.jpg

Czy da się coś z tym zrobic?

Pare pytanek:

1.Czytałem że 1T można nastawić tylko na Venice z rewizją E0 ja jak mam DH-E3 to rozumiem że nie ma bata?

2.Do ilu mniej więcej moge podjechać z ramem na tym mobo?(chodzi o fsb)

3.Jakie moge nastawić najwyższe Timingi.

PRzy samodzielnej zabawie ramami nie bardzo mi szło. Używam programu a64tweaker 0.60 beta i do badania stabilności sp2004

Przy podkręcaniu sugerowałem się tym tematem http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=147020&hl=

Specyfikacja sprzętowa:

Większość jest podana na screenie w sumie więc podam zasiłke bo nie wiem co jeszcze tutaj można dać : NeoTEC V4202 420W

Z góry dzięki za pomoc i sorka jeżeli temat się powtarza, wczoraj cały wieczór przeglądałem Topy ale nie mogłem znaleźć nic konkretnego.

Pozdrawiam

Edytowane przez Melzar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludzie pomóżcie nie wiem co jest :\ maxymalnie teraz moge miec fsb 260 przy częstotliwości ramu 166 wczesniej mogłem mieć 280, timingów w ogóle nie moge zmienić bo nie wstaje komp wtf? Chciałem przynajmniej do 300 fsb na procku dojechać ale widze ze tu kicha :\ nawet podnoszenie napięcia nie daje nic w obydwu przypadkach HLP.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prawdopodobnie nowe RAM'y są mało poddatne na overlocking. Niestety, w tej sytuacji nie da się nic zdziałać, poza wymianą RAM'ów na takie, które być może lepiej by się podkręcały.

Pozdrawiam B)

PS: Nie pisz dwóch postów pod rząd, edytuj pierwszy :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak masz te niebieskie geile to nie podkręcisz ich więcej, to i tak dużo...

Dokładnie :) Niebieskie są przeznaczone raczej dla Kowalskiego, który wogóle nie myśli o podkręcaniu (lub w małym stopniu).

Pozdrawiam B)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi