Skocz do zawartości
sinus

Coler do slotowego celka 400

Rekomendowane odpowiedzi

Składam dziewczynie kompa na celku 400 i mam problem z coolerem: wiatrak chodzi jakby dochodziło do niego 3V. Czy nie będzie problemów z temp, i jagby co , to gdzie dostane takie coolerki? A może z AMD będą pasować?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Składam dziewczynie kompa na celku 400 i mam problem z coolerem: wiatrak chodzi jakby dochodziło do niego 3V. Czy nie będzie problemów z temp, i jagby co , to gdzie dostane takie coolerki? A może z AMD będą pasować?

1. zalezey jaki masz radiator - Celek 400 nie krecony spoko bedzie chodzil na samym radiatorze oczywiscie o odpwoeidnich rozmiarach - co nie znaczy jakis wielgachny - Intel sprzedawal czesc prockow z samym radiatorem nawet PIII 500 Katmai ktore grzaly sie bardziej niz ten Celek

2. zobacz jak mocowany jest sam wentylator - bo moze to jest jakas standardowa konstukcja i po prostu odkrecasz stary i dajesz nowy - najczesciej byly to wentylatorki 50x50x10

3. jak juz zostalo to powiedzane wyczysc z kurzu cale ustrojstwo i przesmaruj lozysko wentyla jak to nic nie da to chyba tylko na gieldzie/Allegro dostaniesz nowy cooler Slot1 - ale pociesz sie to jest "groszowa" sprawa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamieniłem boxowy coolerek z PIII 450 na podwojny od slotowego Athlona 750. Co prawda nie dalo sie ich przykrecic bo radiator jest tak wyprofilowany ze po srodku ma wglebienie na jednego coolera, ale przykleilem je kropelka i trzyma calkiem dobrze 8).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...