quartzXXI Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 No to że wysoka to wiem, tylko jak wysoka.... na forum czytałem coś o 80C itp ja na standardowym chłodzeniu zapuściłem na chwilę 3DMarka06 i po 3-6 minutach miałem 100C ... nie wiedziałem czy to normalne czy mam po gaśnice biec :blink: Z bocznym nawiewem mam około 80C, ale po założeniu Accelero nie będę mógł tego bocznego nawiewu mieć bo się po prostu nie zmieści. Skad wytrzasnales ta blaszke na ktora wkreciles wentyl przy karcie ?? Bo mam takowy problem, że chce też umieścić wentyl na ten układ zasilający, al nie wiem jak to zamontować. Jakies screeny może zapodacie ?? Szukam jak najłatwiejszego sposobu, bo jako takim wielkim moderem nie jestem :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Mam wielką prośbę do osób posiadających x1900xt,xtx. Podajcie wyniki z 3Dmarka 05 w rozdzielczości 1280x1024 i AAx4+AFx8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 5 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2006 Skad wytrzasnales ta blaszke na ktora wkreciles wentyl przy karcie ?? Bo mam takowy problem, że chce też umieścić wentyl na ten układ zasilający, al nie wiem jak to zamontować. Jakies screeny może zapodacie ?? Szukam jak najłatwiejszego sposobu, bo jako takim wielkim moderem nie jestem :lol:hmmm w "starych" Zalmanach na CPU było cus takiego np. CNPS6000-AlCu http://www.zalman.co.kr/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Poprawka dla kart ATI z nForce 4: http://twojepc.pl/news12577.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Nie ma co, szybko to zauważyli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 (edytowane) "Poprawka" ważąca ponad 64MB? Nieźle. edit: problemów, o których tu mowa nie zanotowałem Edytowane 6 Lipca 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Miał ktoś z Was takie problemy? Ja ani na x1600 ani teraz na x1900 takich dziwnych rzeczy nie mam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Warto to instalować? problemów takich nie stwierdziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Dotyczy ona tylko nForce 4 czy calej rodziny nForce 4 jak SLI x16? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Nie ma co, szybko to zauważyli...Łatka krąży w sieci od pewnego czasu, tak gdzieś od maja... to raczej news trochę spóźniony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 To nie sama łatka,a cały poprawiony pakiet Cat. 6.5 - stąd ta wielkośc. Uwaga, uwaga , bo będzie paranoicznie !!! Od jakiegoś czasu , mam po ok. 1h grania zwis na sztywno. Prime w każdej opcji lata bez problemu, GoldMemory to samo, 3DMarki w loopie też.... Grafa jest na defaulcie. Co ciekawe jak zdejmę dodatkowy wentylek na sekcje zasilajace problemu nie ma.... Brzydką królewnę i zabite dechami królestwo oddam za cenną wskazówkę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) Co ciekawe jak zdejmę dodatkowy wentylek na sekcje zasilajace problemu nie ma.... Brzydką królewnę i zabite dechami królestwo oddam za cenną wskazówkę :) Może że to jest rozwiązanie.... a w co grasz? zainstalowałeś poprawkę od ATI? Edytowane 8 Lipca 2006 przez m40 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 za kilka dni stane sie posiadaczem x1900xt od sapphire, mm pytanko odnosnie accelero x2, czy ma ktos takowego na x1900 razem z DFI ultra-D ?? moglby cyknac fote jak bardzo karta zachodzi na NB na tej mobo ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) ...Uwaga, uwaga , bo będzie paranoicznie !!! Od jakiegoś czasu , mam po ok. 1h grania zwis na sztywno. Prime w każdej opcji lata bez problemu, GoldMemory to samo, 3DMarki w loopie też.... Grafa jest na defaulcie. Co ciekawe jak zdejmę dodatkowy wentylek na sekcje zasilajace problemu nie ma.... Brzydką królewnę i zabite dechami królestwo oddam za cenną wskazówkę :) A nie przeciążasz linii 12V jakimiś gadżetami typu katody, wentyle dodatkowe, pompki wodne etc? I jak długo używasz tego Tagana odkąd go kupiłeś? Tylko tyle mi do głowy przychodzi na początek. Edytowane 8 Lipca 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) VerB za ile i gdzie kupiłeś( kupujesz) tez mam zamiar kupić x1900xtx ale jest niedostępna nawet w największych sklepach internetowych. Edytowane 8 Lipca 2006 przez SILAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 (edytowane) za kilka dni stane sie posiadaczem x1900xt od sapphire, mm pytanko odnosnie accelero x2, czy ma ktos takowego na x1900 razem z DFI ultra-D ?? moglby cyknac fote jak bardzo karta zachodzi na NB na tej mobo ?? Karta "tnie" cooler chipu dokładnie w połowie. Accelero ładnie wchodzi na kartę, montaż to góra 15 minut. Nie ma żadnego problemu, ze coś zawadza czy przeszkadza. rafa@ - Też o tym myślałem, ale miernik w stressie nie pokazuje spadków napięcia poniżej 11,9V, ani ciągłych fluktuacji. Tagana mam ponad rok. Nie używam pierdół robiących z kompa choinkę.... Edytowane 8 Lipca 2006 przez Hanu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 @Hanu moglbys zapodac fotke swojego x1900xt oraz accelero i jak to wyglada, chcialbym miec jakis punkt odniesienia bo tak wyobrazac sobie to co innego @SILAN karte pomogl mi zalatwic Matiz z naszego forum za co mu dziekuje, cena atrakcyjna ale nie wiem czy moge podac :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 VerB za ile i gdzie kupiłeś( kupujesz) tez mam zamiar kupić x1900xtx ale jest niedostępna nawet w największych sklepach internetowych.W komputroniku mają jakies nieduże ilości Gigabyte i HIS ICEQ3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 8 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2006 karte dla mnie bral Matiz prosto z hurtowni, kilka sztuk bylo, GB i Sapphire, z xtx chyba GeCube Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 9 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lipca 2006 (edytowane) GeCube'y są tanie, ale mają dość słabe wyposarzenie noi w moim przypadku beznadziejne jest O/C (tyle ze to x1800), na dodatek jakies dziwne spadki wydajnosci :lol:. Więcej info na ostatniej stronie r520 :mur: Zajrzyj do słownika. // Crosis. * Edytowane 12 Lipca 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 10 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2006 Zwisy w 3D występują tylko w Cataliście 6,5 czy rowniez 6,6. U mnie ostatnio kilka razy gra Heroes V sie zawiesila ( wywalilo mnie do windowsa). Zapodalem łatkę i teraz obczaje czy to cos daje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuceek Opublikowano 11 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2006 Mama pytanko przeczytałem cały post i nie znalazłem dlatego pytam czy ktoś z was ma może karte tej firmy: GECUBE RADEON X1900XTX bo jakoś aktualnie chodzi ona około 1700zł. nie jest to dużo ale czy można być pewnym tej firmy ( bo mam własnie zwrot kasy za z[ciach!]e x1800xt więc cusz trza kombinować) Z gory dzieki za odpowiedz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 Mama pytanko przeczytałem cały post i nie znalazłem dlatego pytam czy ktoś z was ma może karte tej firmy: GECUBE RADEON X1900XTX bo jakoś aktualnie chodzi ona około 1700zł. nie jest to dużo ale czy można być pewnym tej firmy ( bo mam własnie zwrot kasy za z[ciach!]e x1800xt więc cusz trza kombinować) Z gory dzieki za odpowiedz :)Normalna firma - spokojnie można brać :wink: - i tak większość producentów robi na bazie referencyjnej karty poza np HISem który ma własne chłodzenie więc różnic wielkich lub żadnych nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SILAN Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 tylko nigdzie nie ma tej karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 no to karcioche mam w domku, accelero juz zalozone oraz radiatorki na mosfetach odpowiedzialnych za zasilanie, w weekend moze sie nia bardziej pobawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 12 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2006 karte dla mnie bral Matiz prosto z hurtowni, kilka sztuk bylo, GB i Sapphire, z xtx chyba GeCubeKarte bral Devil :D Cena : pm to me. ps. czekam na wyniki i mam nadzieje ze bedziesz zadowolony ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuceek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Mam małe pytanie do posiadaczy x1900xt szafirka. Dziwi mnie pewna jej przypadłość ( w x1800xt też tej fiirmy tego nie było) a chodzi o to że jak karta wchodzi na 3d dziwnie piszczy czy to normalne????? Dajcie znać czy u was też tak jest:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Ja raczej nic takiego nie zauwazylem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuceek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Dokładnie chodzi mi o takie jakby lekkie cykanie itp to co zwracać ją czy jak bo pozatym wszystko jest oki???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 Dokładnie chodzi mi o takie jakby lekkie cykanie itp to co zwracać ją czy jak bo pozatym wszystko jest oki????U mnie też cisza i nic nie "cyka" :) Może to któraś cewka. To jest takie głośne że to słyszysz czy grasz z uchem w obudowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...