Łuceek Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 nie no:) ja mam bardzo dobry i wyczulonu słuch więc czasmai słysze to czego inni nie słyszą nie przeszkadza to ani troche w graniu ale poprostu nie wiem czy przez to coś się nie stanie itp :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2006 nie no:) ja mam bardzo dobry i wyczulonu słuch więc czasmai słysze to czego inni nie słyszą nie przeszkadza to ani troche w graniu ale poprostu nie wiem czy przez to coś się nie stanie itp :) :D To się tym nie przejmuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 15 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2006 Dokładnie chodzi mi o takie jakby lekkie cykanie itp to co zwracać ją czy jak bo pozatym wszystko jest oki????Moja karta lekko piszczała w MENU gry FEAR.... ale myślę że to ze strachu było :lol2: A teraz inna sprawa, temperatura których elementów z sekcji zasilającej jest monitorowana, tych pod radiatorem czy mosfetów obok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Jesli by chcial zrobic Cross Fire to musza to byc karety tego samego producenta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Jesli by chcial zrobic Cross Fire to musza to byc karety tego samego producenta? W przypadku kart x1900XT/XTX będzie Ci potrzebna karta MASTER i oczywiście płyta główna na chipsecie ATI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) ludzie ja nie wiem co jest grane z moim sprzetem, mam to co w podpisie , w ati toolu napiecia ustawilem na kolejno: VGPU-1.425V MVDDC-2.119V MVDDQ-2.119V VDDCI-1.5V taktowania 690/800 ustawione w CCC a karta w 3d2003 pokazuje mi 15800pkt na procku 2.95GHz oraz 2x512MB BH-5 245MHz 2-2-2-5, to chyba cos tu jest nie tak, system swiezy oraz CAT 6.3, czy ma ktos jakis pomysl od czego to moze byc, wogole to co kazde uruchomienie kompa lub co ktorys test FPSy raz sa wyzsze raz nizsze, nie mam pojecia co jest grane, zawsze bylem zwolennikiem NVidi ale 7900GT byly trefne wiec wziolem x1900xt a tu takie jaja bo na 7900GT mialem lepsze wyniki niz na x1900xt ... :( Sporo bledów w tym poscie... prcku wogule wziolem leprze Poprawisz, czy ja mam gratisowo to zrobic? :> fipa edited, sorry to z pospiechu i nerwow Edytowane 17 Lipca 2006 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Moze masz AI i inne datale pozustwiane na maxa tzn 3D wlasciwosci=] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 jakby ktos mogl zapodac screena lub spisac jak powinno byc to wszystko ustawione w CCC to bylbym bardzo wdzieczny, ostatni raz jak mialem ATi to bylo to 9550 wiec tam nie bylo zbyt wielu mozliwosci ustawiania parametrow grafy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 moze zasilacz ci sie konczy ? w koncy x1900 jest bardziej pradozerne niz 7900 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Też bym powiedział, ze zasiłka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 (edytowane) to jest tagan 430W z 26A na 12V i jest ustawiony na pojedyncza linie wiec nie sadze, gdyby sie zasilacz konczyl to raczej by byly zwisy i resety a nie marne wyniki w markach Edytowane 16 Lipca 2006 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 Pomierz napięcia jakie podaje zasiłka podczas obciążenia... Wiesz to, że to Tagan jeszcze o niczym nie świadczy :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 nie mam teraz miernika ale zmierze, sprobuje potem odkrecic proca i ustawie wyzej grafe zobaczymy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 VerB w jakim PCI-ex masz grafę?,jeżeli w dolnym to całkiem mozliwe takie "dziwne" zachowanie(nie pracuje na pełnych x16)trza majstrowac zworkami tak se wydumałem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 @Racuch, karta w gornym slocie, na dolnym bylo podobnie, nie mam pojecia o co chodzi, zaraz sprawdze na odkreconym procu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 16 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2006 ludzie ja nie wiem co jest grane z moim sprzetem, mam to co w podpisie , w ati toolu napiecia ustawilem na kolejno: VGPU-1.425V MVDDC-2.119V MVDDQ-2.119V VDDCI-1.5V taktowania 690/800 ustawione w CCC a karta w 3d2003 pokazuje mi 15800pkt na prcku 2.95GHz oraz 2x512MB BH-5 245MHz 2-2-2-5, to chyba cos tu jest nie tak, system swiezy oraz CAT 6.3, czy ma ktos jakis pomysl od czego to moze byc, wogule to co kazde uruchomienie kompa lub co ktorys test FPSy raz sa wyzsze raz nizsze, nie mam pojecia co jest grane, zawsze bylem zwolennikiem NVidi ale 7900GT byly trefne wiec wziolem x1900xt a tu takie jaja bo na 7900GT mialem leprze wyniki niz na x1900xt ... :( A sprawdzałeś na innych 3DMarkach wyniki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 no to chyba znam przyczyne, faktycznie to chyba wina zasilki http://img312.imageshack.us/img312/4363/x1900xt2005tm0.jpg na tym screenie widac na jakich taktach jest wynik, kiedy dalem 20MHz wiecej na memkach juz wynik spadl do 9800pkt, aby miec pewnosc musze sprawdzic na naprawde dobrym zasilaczu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2006 no to chyba znam przyczyne, faktycznie to chyba wina zasilki http://img312.imageshack.us/img312/4363/x1900xt2005tm0.jpg na tym screenie widac na jakich taktach jest wynik, kiedy dalem 20MHz wiecej na memkach juz wynik spadl do 9800pkt, aby miec pewnosc musze sprawdzic na naprawde dobrym zasilaczu Czyli kierunek ---> Matiz i HK 400 AP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 no to chyba znam przyczyne, faktycznie to chyba wina zasilki http://img312.imageshack.us/img312/4363/x1900xt2005tm0.jpg na tym screenie widac na jakich taktach jest wynik, kiedy dalem 20MHz wiecej na memkach juz wynik spadl do 9800pkt, aby miec pewnosc musze sprawdzic na naprawde dobrym zasilaczu Ten Tagan jest dobry tylko może przy Twojej konfiguracji nie wystracza te jego 26A na linii 12V :huh: W końcu x1900 jest prądo żarłoczny co samo ATi podkreśla w zaleceniach co do zasiłek. Może czas na 480 albo 500W :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VerB Opublikowano 18 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2006 (edytowane) dobrze prawisz Devil, juz gadalem z Matizem, tego tagana kupilem jakies 3 tygodnie temu i juz czas na zmiany, ale bania :? edit: na Matiza zasilaczu jest to samo, nie wiem juz sam czego wina, mam zainstalowana ta poprawke od ATi CAT 6.5, sprobuje 6.3 Edytowane 18 Lipca 2006 przez VerB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łuceek Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Poprawka do Ati CAt 6.5 czy ja coś moze przeoczyłem???? dajcie link jak coś z góry dzięki:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 19 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2006 Ja jak zainstalowalem ta poprawke to mi komp sie resetowal =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 (edytowane) 1. Czy warto kupic Accelero X2 do x1900XTX. 2. Jakie radiarorki pasuja na mosfety do tej karty i czy trzeba je koniecznie zapodac - i co to da? Z góry dziekuje za odpowiedzi. Edytowane 24 Lipca 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 A tak wygląda nowe chłodzenie w Radku X1950XTX: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 wyglada calkiem spoko - ciekawe jak z glosnoscia i wydajnoscia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 24 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2006 Tutaj więcej szczegółów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 25 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2006 w końcu dowiemy się ile warte są DDR4 poddane OC i pewnie jakieś nowe WR w CF też padną na 1950..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Tak na moją wyobraźnie to przepustowość DDR4 przyda się głównie w bardzo wysokich rozdzielczościach (np.HDTV) a do 1600x1200 pewnie wiele nie wniesie ale zobaczymy. I tak już się ciesze z nowości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sucker Opublikowano 26 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2006 Tak na moją wyobraźnie to przepustowość DDR4 przyda się głównie w bardzo wysokich rozdzielczościach (np.HDTV) a do 1600x1200 pewnie wiele nie wniesie ale zobaczymy. I tak już się ciesze z nowości :DMoze Ati wprowadzi nowe tryby FSAA/AF gdzie dodatkowa przepustowosc przyda sie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...