DrKleiner Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) misiek175 Może c/p.files/ati/ati.ace/Wizard.exe Dzięki działa :lol2: proste a nie wpadłem :rolleyes: A czy 15600 marków w 03 to dobrze?? Bo na starej 6800 miałem 10000 <_< Edytowane 20 Września 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 malo wydaje mi sie, ja na aiw mam tylko (tez) 13500 dzisiaj jednak do kumpl nie pojade - pojade jutro dzis jeszcz u mnie karte pomecze ;( gdzie moge znalezc bios do x1900aiw pal edition?? szukam szukam i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Wątpie to jest nowa karta więc kondki powinny byc ok. Mi tu smierdzi poprostu sterwnikami Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 sterowniki od bootowania?? od biosu?? hmmm... karte juz flashowalem bios na techpwoerup sie roznil od oryginalnego jakimis liczbami ale nie pomoglo.....wiesz mi to nie przeszkadza, jakby sie to nir rozwijalo i karta by smigala jak teraz to dla mnie jest git, ja sie nawet boje w oc pobawic :/ karta to open box :/ myslalem zeby ja odselac ale mozna do 15 dni wysylka do usa 80-2120zł a zwroca mi tylko 90% ceny - nieoplacalne :/ pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) A czy wiesz co to jest open box ??? Jeśli nie, to Cię uświadomię. Ta karta była już pewnie testowana, niekoniecznie pod względem oc i widać, że komuś coś nie pasowało i zwrócił ją z powrotem do sklepu i odzyskał 90% ceny zakupu. Wiem, że swego czasu robiona tak chyba z FX-57. Edit: właśnie przeczytałem, że na karcie masz bloczek. Teraz małe pytanie: czy masz radiatory na układach zasilających, lub jakikolwiek nawiew ??? Edytowane 20 Września 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 tak dawalem nawiew i nic.... podejrzewam jeden rezystor dczy kondensator, taki w miare maly... jest jednej strony ciemniejszy oznaczony na pcb l50..... duzo wymiana takiego duperele kosztuje?? jutro bede mial aparat to cykne fotki.... teraz sie jeszcze pobawie z biosami mi ten mankament nie przeszkadza byle by tylko kiedys grafa totalnie nie siadla..... w oc nawet sie pobawic boje narazie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) Może być jeszcze jedna wersja: za słabe WC, a konkretniej chłodnica. AndyN ma konfigurację sprzętową bardzo podobną do Twojej (z tą różnicą, że ma x1900XT) i twierdzi, że BIX2 to za mało dla takiej konfiguracji (ty masz BIX1, więc ....). Sprawdź organoleptycznie temperaturę PCB i układów zasilających. Ja bym za bardzo nie ufał czujnikom. Edytowane 20 Września 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 hmmm pamieci zimniejsze niz te na x850xt pe i to znacznie, bloczek letni, pcb letnie zeby nienpowiedziec chlodne, uklady zasilania gorace -> lekki nawiew czyni je letnimi, i kurcze tamten jeden kondensator l50.... hmmm nie grzeje się zbytnio.... juz mi brakuj pomysłów... kurcze... :/ atitoolem moge ja gaodzinami katować grami tak samo (aktualnie w call of juarez grywam) i smarkami tez w nieskonczonosc.... po restarcie artow nie ma nawet jak jest goraca, ale jak wylacze i wlacze to sa i musze minutke-dwie poczekac, jezeli karte syzbko wyjme z pcie i wloze to nawet czekac nie musze..... jezeli karte wygrzeje w windzie ale potem pochodze po int. i jak wylacze kompa i wlacze od razu to nic sie nie dzieje, smiga.... arty: rozgrzany komp wylaczony i wlaczany ponizej ~1minuty od wylaczenia aaa i na standartowym chlodzeniu to samo sie dzieje ;p a tem rdzenia do 78* w stresie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 A czy 15600 marków w 03 to dobrze?? Bo na starej 6800 miałem 10000 <_<Raczej mało - ja na defaulcie mam ponad 19tyś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hmmm a ja na mojej na default ile mam miec?? dzisiaj jade do kumpla i sprawdze co z kartka jest, dam tezzdjecie tamtego kondziora (moze mi sie wydaje a moze rzeczywiscie to jego wina) pozdtr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Raczej mało - ja na defaulcie mam ponad 19tyś A nie jest tak, że AIW ma niższe taktowanie niż XT? Te 15 tys. to na jakich ustawieniach proca, pamięci, grafy były robione? Karta była w trybie 2D czy 3D? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 Ma i to sporo niższe - 500/1000 w zaokrągleniu. No ale bez przesady - moja dotychczasowe 6800GT@Ultra ponad 12.000 miała, a po podciągnięciu jeszcze trochę 13.000 (z AXP/D805). Więc tu @stock z przyzwoitym procem liczyłbym na te 15.000 minimum... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hmmm a z moja karta juz pomyslow nie macie?? pozdr ile aiw ma standart v na rdzeniu?? mi w atitoolu czasem pisze 1,175 a czasem 1,2... a w biosie (edytorze 1,2....) moze trzeba cos ztuningowac i bedzie smiga?? jakie sa dopuszczelne tempy bezpieczne ofcorse ukl zasilania oraz chipu (nie gpu ale jakiegos chipa - tempy najnizej w atitoolu) pozdr zaraz wgram bios 1,220v i zobaczymy co jest grane.... jak bedzie smigalo tzn ze ukl zasilania nuwalone bo na 1,2v mi 590idzie rdzen pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) w X1900XT: 2D--->1,2Vol. 3D--->1,45Vol. jest to zapis z BIOS-a więc może cos w tym stylu zapodaj Edytowane 21 Września 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 te aiw jakie ma takty ?? To jest cos w stylu gt czy bardziej przyblizone do xt z opcją AiW ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hmmm obawiam sie ze zasila nie wyrabia, karta (rdzen) pisze ze 32a zjada..... zasila ma 30a, do tego reszta sprzetu - x2 oraz takie inne..... hmmm moze yesico 600watt da rade jak tak to sprzedam zasile :] dokladnie bede wieczorem wiedzial, karty juz ine mecze, pozdrawiam 500/prawie 1000 ma 1,2v idzie mi na 590 tak wiec na 1,45 mysle ze z 700 palcem w [gluteus maximus] pojdzie oba karta smigala to beda testy po oc, obiecuje!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 hmmm obawiam sie ze zasila nie wyrabia, karta (rdzen) pisze ze 32a zjada..... zasila ma 30a, do tego reszta sprzetu - x2 oraz takie inne..... hmmm moze yesico 600watt da rade jak tak to sprzedam zasile :] dokladnie bede wieczorem wiedzial, karty juz ine mecze, pozdrawiam 500/prawie 1000 ma 1,2v idzie mi na 590 tak wiec na 1,45 mysle ze z 700 palcem w [gluteus maximus] pojdzie oba karta smigala to beda testy po oc, obiecuje!!! Odkręć proca i zobacz co wtedy z zasiłką .... Ty bierzesz pod uwagę, że AIW ma słabsze chłodzenie niż XT? Kontrolujesz temperatury, szczególnie przy podkręcaniu? Kupiłeś AIW żeby ją kręcić :blink: Zjarasz grafę i będziesz miał zabawę .... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 proc narazie odkrecony - slabe pamieci patrz sig czytaj poprzednie posty to sie dowiesz co i jak i nie mądruj :lol: pozdr temp w dtresie ma 45* a bloczek jest letni, pamieci cieple ale niebo mniej niz te na x850xt pe narazie ih nawet nie krece, na regulatory napiecia i mosfety naweiw pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 karta jest dupnieta jednak... na yesico 600watt tez walila :/ przykra sprawa, postaram sie napisac do newegg.com i do najblizszego oddzialu ati (napudelku pisze limited waranty 1 year) co o tym myslicie?? postaram sie tez karte naprawic u takiego kolesia co mi 9800pro naprawial pamieci tak wiec zdiagnozuje i zobaczy co moze zrobic... tylko teraz pytanie - jak z czesciami do mojej aiw, i czy pamieci (jakby to bylo to) z x850xt pe (tez samsung 1,6ns) siadlyby na ta aiw?? ps mam jeszcze xt pe i ewentualnie wyslalbym ja on by wzial te memy i na xt pe dal walniete a ja ja bym na gware odeslal :D [pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 21 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2006 (edytowane) Tez mam na dniach dostac paczke z usa z aiw x1900 ale czlowieku po jaki h*** kupiles open boxa? zeby zaoszczedzic 10$? pzreciez jest extra dodatkowy sprzet w all-in-wonderach... Ta karte mogl kupic jakis zryty beret ktory sie jaral nia przez 15 dni a pozniej wieczorem ja wyrzucil przez okno i rano z trawnika podniosl, wlozyl do paczki i wyslal do newegga....lub moze kurde sie bawil w podkrecanie i w osatnii dzien dal ostre napiecia i OC...mogl rownie dobrze miec podobna ktora mu sie zepsula (poszedl np jakis tranzystorek ) to sobie skolowal ta sztuke , wzial sobie kondesatorek(urwal) , stracil 10% kasy ale git...... na twoim miejscu bym wyslal karte do naprawy/diagnozy do firm ktore sie tym zajmuja, zazwyczaj diagnoza jest darmowa...mi sie wydaje z po prostu jakis drobny element sie rabnal na karcie i tyle...wymiena i bedzie chodzic... wciaz dochodze so siebie jak mzona z usa do PL bawic sie w open boxy.... Edytowane 21 Września 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 mam pełnego boxa ale wersja oem miala byc i byla 40$ tazsa ;) pisalem do ati, zobaczymy co odpiszą..... karta pojdzie rowniez do diagnozy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 kurde przykre Kuba z ta karta masz jazdy:( dac tyle kasy i taka maniana:( no nic miejmy nadzieje ze Ci to naprawia! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Sapphire Radeon X1900 XTX Toxic - karta z chłodzeniem wodnym: http://pclab.pl/art21943.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Sapphire Radeon X1900 XTX Toxic - karta z chłodzeniem wodnym: http://pclab.pl/art21943.htmlWow no świetnie :blink: szkoda, że dopiero teraz mamy jakiś rodzimy test :sad: http://www.techreport.com/reviews/2006q3/s...ic/index.x?pg=1 , a tu rodzynek z maja http://www.tbreak.com/reviews/article.php?id=452 :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) mam pełnego boxa ale wersja oem miala byc i byla 40$ tazsa ;) pisalem do ati, zobaczymy co odpiszą..... karta pojdzie rowniez do diagnozy... to masz full boxa/retail ? bo wczesniej piszesz ze masz oem(ktory chyba istneije tylko w psoatci open boxow) i szukasz pilota do tuneru.... czy moze trafil ci sie open box z pelnym wyposazeniem? mi sie wydaje ze ci naprawia w PL a ati ci odpsize ze jak co masz wyslac do nich do stanow te karte.....co jest malo oplacalne i dlugoterminowe ale chyba nei bedziesz mial innego wyboru jak usterka okaze sie w PL nei do naprawy.....ale jestem dobrej mysli... ----- lekka beka z tego x1900xtx toxic bo jest oparty na thermaltake tide water ktory kosztuje w usa okolo 60-70$, no ale chyba za montaz to oni biora drugie tyle jak nie wiecej...... Edytowane 22 Września 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 pisalo ze oem kupuje a boxa przyslali... i pilot rtez jest, nawet baterie ;) ps dzieki wszystkim za slowa "otuchy" ;) pzodrawiam mam nadzieje ze dam rade, a jak nie to coz.... sie bedzie zbieralo na nowa.... juz z polski :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 Nie wiem, czy dalej to do Ciebie nie dotarło co to jest Open BOX ??? Więc powtórzę: jest to produkt otwierany, używany, oddany bo prawdopodobnie mogło coś nie grać !!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 wiem wiem serwisant mowi ze jak sa takie objawy to to jakies gowno bedzie i naprawa ~40zł pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 (edytowane) Nie wiem, czy dalej to do Ciebie nie dotarło co to jest Open BOX ??? Więc powtórzę: jest to produkt otwierany, używany, oddany bo prawdopodobnie mogło coś nie grać !!! no wlasnie, pewnie cos nie gralo z karta i nie chcial sie bawic w RMA to zwrocil karte do sklepu i kupil sobie cos lepszego IMO.... moze byc 9999 teorii^^ jedno jest napewno: nie warto sie bawic w open boxy no chyba ze meiszkasz w usa to sobie szybko zwrocisz jak bedzie cos nei tak, kiedys to na newegg nazywalo sie refurbished co bylo okropna nazwa ktora kazdego odstraszala;p kiedy wysylasz do naprawy? Edytowane 22 Września 2006 przez Lizardus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 22 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Września 2006 w poniedzialek.... miejmy nadzieje ze cosik z tego bedzie pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...