Skocz do zawartości
dem

Ati Radeon R580

Rekomendowane odpowiedzi

Zalezy jaki masz monitor mi sie wydaje :)

odpal sobie CoH, GR:AW, TR:L, M&M:DM, ustaw sobie w tych grach tekstury na high/ultra, daj znac jak dziala ;)

ilosc pamieci od dawna juz imho nie ma znaczenia jezeli chodzi o rozdzielczosc i tryby fsaa , "problem"zaczyna sie wraz z proba odpalenia najnowszych tytulow i ustawienia wysokich detali - ilosc i jakosc tekstur przerasta mozliwosci "pamieciowe" kart 256MB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam wlasnie wersje 256MB i jakos nie odnosze wrazenia zeby cos bylo nie tak przy graniu w najnowsze tytuly z powlaczanymi detalami i innymi opcjami na high/ultra w rozdzielczosci 1280/1024, tak wiec szczerze polecam ta karte...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam wlasnie wersje 256MB i jakos nie odnosze wrazenia zeby cos bylo nie tak przy graniu w najnowsze tytuly z powlaczanymi detalami i innymi opcjami na high/ultra w rozdzielczosci 1280/1024, tak wiec szczerze polecam ta karte..

No bo właśnie do 1280x1024 256MB vramu wystarcza. Schody zaczynają sie od 1600x1200 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja mam wlasnie wersje 256MB i jakos nie odnosze wrazenia zeby cos bylo nie tak przy graniu w najnowsze tytuly z powlaczanymi detalami i innymi opcjami na high/ultra w rozdzielczosci 1280/1024, tak wiec szczerze polecam ta karte...

gdybys mial obok wersje z 512 to wiedzial bys o czym pisal sulaco.

pzdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zalman? chcesz karte usmazyc? ;)

AC Accelero X2, chyba ze w wyszlo juz cos z DHES, nie sledze nowosci od przejscia na WC.

EDIT - najlepiej dobre sluchawki, bo wydajniejszego AC od ori chlodzenia raczej nie znajdziesz ;)

Edytowane przez toolboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra to moze powiedzcie na ile udalo sie wam podkrecic grafe ?:)

moja dziala na 710/790 na codzien obnizylem takty o 10 mhz.. napiecie na gpu 1,45 na mem 2,088

A sprawdzałeś najpierw tutaj lub tutaj? Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy Zalman (2 razy droższy) jest 2x wydajniejszy i cichszy niż Accelero2?

Poradźcie na co zmienić tą suszarkę bo mam już dość. Zalman czy Accelero?

Zależy na maksymalnym oc i jednocześnie ciszy. Czy Accelero jest tylko pół-środkiem?

668/774 to moje wyniki na stockowym chłodzeniu , Sewer ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy Zalman (2 razy droższy) jest 2x wydajniejszy i cichszy niż Accelero2?

Poradźcie na co zmienić tą suszarkę bo mam już dość. Zalman czy Accelero?

Zależy na maksymalnym oc i jednocześnie ciszy. Czy Accelero jest tylko pół-środkiem?

668/774 to moje wyniki na stockowym chłodzeniu , Sewer ;)

Na pewno Accelero nie jest półśrodkiem i na pewno jest nieziemsko cichy! Wydajność zbliżona do fabrycznego czyli dobra.

Jeśli stawiać bardziej na wydajność to VF-900Cu. Na pewno nie jest dwa razy wydajniejszy bo by był jakimś perpetum mobile i tylko jego by każdy kupował :lol2: Różnice między nimi są dość subtelne (mniej wieęcej).

Najlepsze jest WC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam się tutaj, bo w temacie o gothic3 jakoś nikogo to nie interesuje. Chodzi mi o to jak sprawuje wam się Gothic3 na waszych r580 i r520, bo u mnie dosc kiepawo. Do geforce'ów wyszły jakies zmodyfikowane stery i gra podobno dostaje kopa, a u nas ? Wyszly jakies stery ?? ( nie mowcie tylko o ramach że mam mało, to już wiem, ale stery od nvidii (albo od kogos tam do ich kart) naprawde daly grze kopa nawet na 1gb pamieci)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapytam się tutaj, bo w temacie o gothic3 jakoś nikogo to nie interesuje. Chodzi mi o to jak sprawuje wam się Gothic3 na waszych r580 i r520, bo u mnie dosc kiepawo. Do geforce'ów wyszły jakies zmodyfikowane stery i gra podobno dostaje kopa, a u nas ? Wyszly jakies stery ?? ( nie mowcie tylko o ramach że mam mało, to już wiem, ale stery od nvidii (albo od kogos tam do ich kart) naprawde daly grze kopa nawet na 1gb pamieci)

masz wersje polska czy angielska?

umnie polska smiga 1280x1024 wszystko na maxa aa4x af16x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie poczekałem. Gram i nie jest tak tragicznie pomimo czasem freezow takich 2-3sec. :D Gra jest po prsotu zajeb***** wciagająca, dlatego na półce nie leży.

PS. Oczywiście mam wersje Polską, a skąd ja miałbym wytrzasnąć angielską ?? No chyba że masz na mysli p2p, nieeee gothica tym bym nie upokorzyl, pudełeczko leży przy komputerze :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja gram w g3 i mam 2 gb dosc szybkich pamieci i kupa, jak szybko sie obroce to czuc zacinke chwilowa (jakby doczytywal), w ogole sie czuje jakbym gral na 256mb ramu....zalosne zdeka...gra w menadzerze zadan nigdy nie zajmowala wiecej niz ~1,3gb

moze to wina 256 mb wolnych pamieci na grafie (aiw x1900 r580) i tylko 1170mhz (mam chamskiego bloka bo pameici raz na dziesiec prob smigaja caly dzien, az do restartu compa na 1400mhz-moze mi ktos to wyjasni why? tak jest...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłaby jakaś dobra duszyczka test frapsem w NFS Carbon (1280x1024 wsio na full w grze, oprócz VSync) tak z około 10 minutowej przejażdżki po mieście?

Z góry dzięki.

umnie ponizej 40fps nie spada , gra na 100% przejechana....

pozdRo

1280x1024 aa4x af16x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobiłaby jakaś dobra duszyczka test frapsem w NFS Carbon (1280x1024 wsio na full w grze, oprócz VSync) tak z około 10 minutowej przejażdżki po mieście?

Testu Frapsem nie robiłem ale na sprzęcie w podpisie (ale bez OC, wszystko na default) gram w 1600x1200 bez zająknięć :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że post pod postem ale co do zająknięć...

Jak ktoś jeszcze uważa że r580 to mega karta to polecam odpalić nowy NewerWinterNights2 w 1600x1200 i wszystkim na maksa a zobaczy nie przyjemny efekt czkawki! No powaliło mnie z wrażenia jak to zobaczyłem. Co prawda sprzęt cały mam na default ale i tak to jest niesamowite że RPG ma takie wymagania.

Pierwsza giera co mnie poniewiera ;)

Trzeba zbadać czy po OC też tak będzie!

A myślałem że będe miał troche dłużej spokoju niż 7 miesięcy od zakupu karty!

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam mam pytanie co do karty X1950 XT, otoz ta karta jest juz dostepna w benchmarku i chcialbym sie dowiedziec czy mial juz ktos z nia do czynienia, jak sie sprawuje w grach i czy wypada lepiej od X1900 XT, ktora jest o jakies 100-200 zl tansza. Jeśli ktoś już ja testowal to prosze o jakies wyniki z nowych gier np. NFS Carbon, Gothic3, Oblivion.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że post pod postem ale co do zająknięć...

Jak ktoś jeszcze uważa że r580 to mega karta to polecam odpalić nowy NewerWinterNights2 w 1600x1200 i wszystkim na maksa a zobaczy nie przyjemny efekt czkawki! No powaliło mnie z wrażenia jak to zobaczyłem. Co prawda sprzęt cały mam na default ale i tak to jest niesamowite że RPG ma takie wymagania.

Pierwsza giera co mnie poniewiera ;)

Trzeba zbadać czy po OC też tak będzie!

A myślałem że będe miał troche dłużej spokoju niż 7 miesięcy od zakupu karty!

Ta, kupa jakich malo, szczegolnie, ze co takiego ta gra prezentuje od strony graficznej by miec takie wymagania?

Edytowane przez wkamil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi