luki2 Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 Mam 17' flatron 775ft(rowniez stary, ale jeszcze daje rade-5 lat) i sensu grania w rozdzielczosci powyzej 1024x768 nie ma, bo odswierzanie jest juz duzo mniejsze. Z 85hz@1024x768 na 65hz@1280x1024. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 6 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2006 to zalezy jeszcze za ile zamierzasz zmienic monitor.. ja niepredko - chyba ze bede musial . mi raczej 256 styka narazie na jakies pol roku - moze wiecej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 to zalezy jeszcze za ile zamierzasz zmienic monitor.. ja niepredko - chyba ze bede musial . mi raczej 256 styka narazie na jakies pol roku - moze wiecej :D dopoki dziala :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zalezy jaki masz monitor mi sie wydaje :)odpal sobie CoH, GR:AW, TR:L, M&M:DM, ustaw sobie w tych grach tekstury na high/ultra, daj znac jak dziala ;) ilosc pamieci od dawna juz imho nie ma znaczenia jezeli chodzi o rozdzielczosc i tryby fsaa , "problem"zaczyna sie wraz z proba odpalenia najnowszych tytulow i ustawienia wysokich detali - ilosc i jakosc tekstur przerasta mozliwosci "pamieciowe" kart 256MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 7 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 (edytowane) No w sumie za tysiaka nie warto kupowac wersji 256mb(za 1200 mozna juz wyrwac 512mb na prawie 3-letniej gwarze), ale tak za 600-700zł to juz inna bajka. Edytowane 7 Listopada 2006 przez luki2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziku Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a ja mam wlasnie wersje 256MB i jakos nie odnosze wrazenia zeby cos bylo nie tak przy graniu w najnowsze tytuly z powlaczanymi detalami i innymi opcjami na high/ultra w rozdzielczosci 1280/1024, tak wiec szczerze polecam ta karte... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2006 a ja mam wlasnie wersje 256MB i jakos nie odnosze wrazenia zeby cos bylo nie tak przy graniu w najnowsze tytuly z powlaczanymi detalami i innymi opcjami na high/ultra w rozdzielczosci 1280/1024, tak wiec szczerze polecam ta karte..No bo właśnie do 1280x1024 256MB vramu wystarcza. Schody zaczynają sie od 1600x1200 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość seraf Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 a ja mam wlasnie wersje 256MB i jakos nie odnosze wrazenia zeby cos bylo nie tak przy graniu w najnowsze tytuly z powlaczanymi detalami i innymi opcjami na high/ultra w rozdzielczosci 1280/1024, tak wiec szczerze polecam ta karte... gdybys mial obok wersje z 512 to wiedzial bys o czym pisal sulaco. pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Szybkie pytanko: Mam zamiar zmienić chłodzonko na swoim Gecube X1900xtx. Czy jest coś lepszego od Zalmana VF900-Cu ? Of course interesuje mnie AC :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 (edytowane) zalman? chcesz karte usmazyc? ;) AC Accelero X2, chyba ze w wyszlo juz cos z DHES, nie sledze nowosci od przejscia na WC. EDIT - najlepiej dobre sluchawki, bo wydajniejszego AC od ori chlodzenia raczej nie znajdziesz ;) Edytowane 12 Listopada 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 12 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 zalman? chcesz karte usmazyc? ;) AC Accelero X2, chyba ze w wyszlo juz cos z DHES, nie sledze nowosci od przejscia na WC. co ty gadasz za glupoty...ja mam zalmana vf900cu i wiecej niz 65C to ja niemialem.... zalman na 7v puszczony... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 @Blue - racja, cos mi sie w obwodach po..balo, powinno to wygladac jakos tak: VF900 > VF700 > Accelero pora na sen, bo mozg odmawia wspolpracy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sewer Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 Dobra to moze powiedzcie na ile udalo sie wam podkrecic grafe ?:) moja dziala na 710/790 na codzien obnizylem takty o 10 mhz.. napiecie na gpu 1,45 na mem 2,088 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2006 (edytowane) Dobra to moze powiedzcie na ile udalo sie wam podkrecic grafe ?:) moja dziala na 710/790 na codzien obnizylem takty o 10 mhz.. napiecie na gpu 1,45 na mem 2,088 A sprawdzałeś najpierw tutaj lub tutaj? Edytowane 13 Listopada 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
petrumi Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 czy Zalman (2 razy droższy) jest 2x wydajniejszy i cichszy niż Accelero2? Poradźcie na co zmienić tą suszarkę bo mam już dość. Zalman czy Accelero? Zależy na maksymalnym oc i jednocześnie ciszy. Czy Accelero jest tylko pół-środkiem? 668/774 to moje wyniki na stockowym chłodzeniu , Sewer ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 czy Zalman (2 razy droższy) jest 2x wydajniejszy i cichszy niż Accelero2? Poradźcie na co zmienić tą suszarkę bo mam już dość. Zalman czy Accelero? Zależy na maksymalnym oc i jednocześnie ciszy. Czy Accelero jest tylko pół-środkiem? 668/774 to moje wyniki na stockowym chłodzeniu , Sewer ;) Na pewno Accelero nie jest półśrodkiem i na pewno jest nieziemsko cichy! Wydajność zbliżona do fabrycznego czyli dobra. Jeśli stawiać bardziej na wydajność to VF-900Cu. Na pewno nie jest dwa razy wydajniejszy bo by był jakimś perpetum mobile i tylko jego by każdy kupował :lol2: Różnice między nimi są dość subtelne (mniej wieęcej). Najlepsze jest WC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Widzę, ze pare osób szuka X1900XT 512.... Tak się składa, że mam do odstapienia jeden egzemplarz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zapytam się tutaj, bo w temacie o gothic3 jakoś nikogo to nie interesuje. Chodzi mi o to jak sprawuje wam się Gothic3 na waszych r580 i r520, bo u mnie dosc kiepawo. Do geforce'ów wyszły jakies zmodyfikowane stery i gra podobno dostaje kopa, a u nas ? Wyszly jakies stery ?? ( nie mowcie tylko o ramach że mam mało, to już wiem, ale stery od nvidii (albo od kogos tam do ich kart) naprawde daly grze kopa nawet na 1gb pamieci) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zapytam się tutaj, bo w temacie o gothic3 jakoś nikogo to nie interesuje. Chodzi mi o to jak sprawuje wam się Gothic3 na waszych r580 i r520, bo u mnie dosc kiepawo. Do geforce'ów wyszły jakies zmodyfikowane stery i gra podobno dostaje kopa, a u nas ? Wyszly jakies stery ?? ( nie mowcie tylko o ramach że mam mało, to już wiem, ale stery od nvidii (albo od kogos tam do ich kart) naprawde daly grze kopa nawet na 1gb pamieci) masz wersje polska czy angielska? umnie polska smiga 1280x1024 wszystko na maxa aa4x af16x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gregor1230 Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Smiga bo 2gb must have. Na 1gb co by sie nie robiło to jest koszmar. Gra narazie lezy i czeka na 2gb ramu ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Ja nie poczekałem. Gram i nie jest tak tragicznie pomimo czasem freezow takich 2-3sec. :D Gra jest po prsotu zajeb***** wciagająca, dlatego na półce nie leży. PS. Oczywiście mam wersje Polską, a skąd ja miałbym wytrzasnąć angielską ?? No chyba że masz na mysli p2p, nieeee gothica tym bym nie upokorzyl, pudełeczko leży przy komputerze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 ja gram w g3 i mam 2 gb dosc szybkich pamieci i kupa, jak szybko sie obroce to czuc zacinke chwilowa (jakby doczytywal), w ogole sie czuje jakbym gral na 256mb ramu....zalosne zdeka...gra w menadzerze zadan nigdy nie zajmowala wiecej niz ~1,3gb moze to wina 256 mb wolnych pamieci na grafie (aiw x1900 r580) i tylko 1170mhz (mam chamskiego bloka bo pameici raz na dziesiec prob smigaja caly dzien, az do restartu compa na 1400mhz-moze mi ktos to wyjasni why? tak jest...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zrobiłaby jakaś dobra duszyczka test frapsem w NFS Carbon (1280x1024 wsio na full w grze, oprócz VSync) tak z około 10 minutowej przejażdżki po mieście? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2006 Zrobiłaby jakaś dobra duszyczka test frapsem w NFS Carbon (1280x1024 wsio na full w grze, oprócz VSync) tak z około 10 minutowej przejażdżki po mieście? Z góry dzięki. umnie ponizej 40fps nie spada , gra na 100% przejechana.... pozdRo 1280x1024 aa4x af16x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2006 Zrobiłaby jakaś dobra duszyczka test frapsem w NFS Carbon (1280x1024 wsio na full w grze, oprócz VSync) tak z około 10 minutowej przejażdżki po mieście?Testu Frapsem nie robiłem ale na sprzęcie w podpisie (ale bez OC, wszystko na default) gram w 1600x1200 bez zająknięć :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 (edytowane) Sorry że post pod postem ale co do zająknięć... Jak ktoś jeszcze uważa że r580 to mega karta to polecam odpalić nowy NewerWinterNights2 w 1600x1200 i wszystkim na maksa a zobaczy nie przyjemny efekt czkawki! No powaliło mnie z wrażenia jak to zobaczyłem. Co prawda sprzęt cały mam na default ale i tak to jest niesamowite że RPG ma takie wymagania. Pierwsza giera co mnie poniewiera ;) Trzeba zbadać czy po OC też tak będzie! A myślałem że będe miał troche dłużej spokoju niż 7 miesięcy od zakupu karty! Edytowane 24 Listopada 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolraf1 Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 Witam mam pytanie co do karty X1950 XT, otoz ta karta jest juz dostepna w benchmarku i chcialbym sie dowiedziec czy mial juz ktos z nia do czynienia, jak sie sprawuje w grach i czy wypada lepiej od X1900 XT, ktora jest o jakies 100-200 zl tansza. Jeśli ktoś już ja testowal to prosze o jakies wyniki z nowych gier np. NFS Carbon, Gothic3, Oblivion. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkamil Opublikowano 27 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2006 (edytowane) Sorry że post pod postem ale co do zająknięć... Jak ktoś jeszcze uważa że r580 to mega karta to polecam odpalić nowy NewerWinterNights2 w 1600x1200 i wszystkim na maksa a zobaczy nie przyjemny efekt czkawki! No powaliło mnie z wrażenia jak to zobaczyłem. Co prawda sprzęt cały mam na default ale i tak to jest niesamowite że RPG ma takie wymagania. Pierwsza giera co mnie poniewiera ;) Trzeba zbadać czy po OC też tak będzie! A myślałem że będe miał troche dłużej spokoju niż 7 miesięcy od zakupu karty! Ta, kupa jakich malo, szczegolnie, ze co takiego ta gra prezentuje od strony graficznej by miec takie wymagania? Edytowane 27 Listopada 2006 przez wkamil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 Gdyby ktoś był zainteresowany sprzedaję swoją grafę z podpisu POWERCOLOR X1900XT 512MB dodatkowo z ACCELERO X2 z gwarancją do lipca 2008 roku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 29 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2006 a co sie stało ze sprzedajesz całego kompa ? Czyzby r580 ci nie wystarcza ? :D:D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...