chemiczny_ali Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 Taktowania procka nie podalem ,bo przegladajac testy stwierdzilem ze raczej ma marginalny wplyw na wynik :wink: Czy jest to ciekawa pozycja to juz inna sprawa ,prosilem o testy rowniez user'ow r580 ,ale jak widac nikt nie jest zainteresowany :sad: BTW. Ciekawy minimalny frame :blink: Co do HL2 Lost Coast to niestety nie zrobie testu ,bo nie posiadam tej gry i nie jestem uzytkownikiem Steam'a :-| Co do ciekawosci tej pozycji to w tym miejscu ja uwazam ze nie jest zbytnio trafiona ,bo co niby ma testowac software'owy HDR :blink: Dobra mniejsza z tym ,ale jak juz pisalem na moje testy nie licz sorry :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 (edytowane) Jak na zawołanie, wynik bez update'u steam'a w tle i innych pierdół, dalej z AAx6 Frames: 13549 - Time: 74414ms - Avg: 182.076 - Min: 89 - Max: 242 Nie masz steam'u- trudno. A co ma testować? Hmm, przydatność kart do... gier? Ponoć 7800 (szczególnie gt) haczy w Lost Coast, a u mnie >100fps, stąd ciekawiło mnie czy nowe sterowniki od nv rozwiązały jakiś problem tych kart w tym tytule. BTW- a co testuje kkrieger? I jakie wnioski wyciągnąć z przytoczonych przez ciebie wyników? Edytowane 8 Lutego 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 8 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2006 ... BTW- a co testuje kkrieger? I jakie wnioski wyciągnąć z przytoczonych przez ciebie wyników? Chciales moje wyniki to dostales! Nie wiem po co Ci one :? Kkrieger korzysta tylko z shader'ow wiec imo taki r580 powinien sobie znacznie lepiej radzic niz r520 ,czy tak trudno to zrozumiec...? :sad: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Chill out, coś spięty ostatnio jesteś. Pytałem grzecznie co testuje kkrieger i ładnie mi odpowiedziałeś, nic tutaj do rozumienia nie widzę. Zgadzam się z tobą, że r580 powinien lepiej wypadać (jeśli faktycznie tak będzie, to wręcz zmasakruje karty nv) w kkrieger i także będę czekał na wyniki kogoś z taką vga. PS. Czy mógłbyś (by nie robić o/t- pm) rozwinąć pojęcie "software'owy HDR" i jego różnicy względem "hardware'owego HDR"... ? Edytowane 9 Lutego 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarnymax Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 v dla gpu ani mem nie zwiekszałem przy tych ustawieniach widac trzeba zwiekszyc poziom obr. wentyla za pomocą at Cholera i tak [gluteus maximus] artefakty i hu... Nic to poczekamy na nowe stery i wtedy pobawimy sie a tak pozatym bede mial nowe mobo na ATI RD480 i wtedy cos powiem na temat tej plyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Pytanie do posiadaczy X1800XT zwiekaszliscie V dla gpu ?? jak tak to jaka wartosc uwazacie za bezpieczna ?? Bo mam problem z osiagnieciem 760 dla rdzenia 750 biega pieknie :) Edytowane 9 Lutego 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Temat o R520 jest przyklejony ... dla 762 MHz ustawiam napiecie 1,45V - tylko benche ,bo granie przy 100%fan odpada... Na codzien 720 /1,325 V i fan na 50-60 %. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 (edytowane) Jeden z użytkowników forum xtremesystems zrobił na X1900 XTX - 7039 pkt w 3DMakrku 2006 na chłodzeniu fabrycznym :-P :shock: Edytowane 9 Lutego 2006 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 CPU score mu nieźle podnosci wynik ;) 3d06 to qpa, już lepiej porównywać wyniki na podstawie 3d05 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 ...3d06 to qpa, już lepiej porównywać wyniki na podstawie 3d05Niekoniecznie ,oczywiscie wynik koncowy nijak sie ma do wydajnosci samych kart ,ale wyniki czastkowe sprawdzaja sie znakomicie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 9 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2006 Ładnie taktowane pamiątki :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 10 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2006 (edytowane) No Panowie oficjalne stery Catalyst 6.2 już są do ściągnięcia :-) Catalyst 6.2 Edytowane 10 Lutego 2006 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 I znowu, wynik jak na x1800xt@o/c i równocześnie o 10% wolniej niż u Bartezjusza na betach 5.13 z cd... coś chyba czas na tego formata... ;) Już po formacie, cały systemik świeży i Cat 6.2 oficjalne ale nic się nie zmieniło w wydajności : -------------------------- X3 - Reunion -------------------------- Game version: 1.3.0.US Graphic card name and driver used: Radeon X1900 Series Version [6.14.10.6599] CPU name: AMD Athlon 64 Processor 3000+ Family 7 Model H Video settings during benchmark: Screen resolution: 1280 x 1024 * [32] using shader profile: 3.0 Antialias Mode: NONE Anisotropic Mode: NONE Graphic & Shader settings Texture quality: high Shader quality: high High quality bumpmaps: enabled Environment map: enabled Postprocessing: enabled using 16bit vertex format: yes Framerates -------------------------------------------------------------------------------- Scene 00 62.3 average fps 55.0 minimum fps 91.0 maximum fps Scene 01 35.7 average fps 11.0 minimum fps 74.0 maximum fps Scene 02 76.4 average fps 50.0 minimum fps 108.0 maximum fps Scene 03 75.1 average fps 44.0 minimum fps 142.0 maximum fps Overall average framerate: 62.4 fps Wydaje mi się że nawet jak na jednordzeniowca to coś kiepawe te wyniki jak na X1900 XTX :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 A mozesz zrobic test z Kkrieger? Daj spokojz testowaniem X3 Reunion ,bo jest bardzo zalezny od procka :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Tranquility, porób też marki05 i 06, jeśli masz czas i ochotę na benche ;) + ST na betach 6.2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) dla porównania te same ust. co Tranquility: -------------------------- X3 - Reunion -------------------------- Game version: 1.3.0.US Graphic card name and driver used: Radeon X1900 Series Version [6.14.10.6599] CPU name: AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 3800+ Family 7 Model 3 Video settings during benchmark: Screen resolution: 1280 x 1024 * [32] using shader profile: 3.0 Antialias Mode: NONE Anisotropic Mode: NONE Graphic & Shader settings Texture quality: high Shader quality: high High quality bumpmaps: enabled Environment map: enabled Postprocessing: enabled using 16bit vertex format: yes Framerates -------------------------------------------------------------------------------- Scene 00 79.1 average fps 66.0 minimum fps 110.0 maximum fps Scene 01 43.5 average fps 16.0 minimum fps 78.0 maximum fps Scene 02 84.9 average fps 66.0 minimum fps 117.0 maximum fps Scene 03 83.0 average fps 58.0 minimum fps 141.0 maximum fps Overall average framerate: 72.6 fps na 6.2 odpaliłem równiez 3d 05 i 06 odpowiednio: 12223 6305 Edytowane 11 Lutego 2006 przez bartezjusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) A mozesz zrobic test z Kkrieger? Daj spokojz testowaniem X3 Reunion ,bo jest bardzo zalezny od procka :wink: pozdro Sorry ale jakoś za tą "grą" nie przepadam ... ale może jak mnie coś najdzie :wink: Tranquility, porób też marki05 i 06, jeśli masz czas i ochotę na benche ;) + ST na betach 6.2. Na betach już nic nie będę robił skoro mam oficjalne 6.2 :-) dla porównania te same ust. co Tranquility: na 6.2 odpaliłem równiez 3d 05 i 06 odpowiednio: 12223 6305 3DMarka 2006 mam wynik w normie a nawet ciut większy jak na mój procesor a 05 zrobię później, kurcze przydał by się do testów ktoś jeszcze z A3000+@2.7GHz + X1900 XTX Edytowane 11 Lutego 2006 przez Tranquility Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 dla porównania te same ust. co Tranquility: Overall average framerate: 72.6 fps wiecej niz na moim sli :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 wiecej niz na moim sli :) Widać jednak że dwa rdzenie dają kopa :-) - zamontował bym sobie takiego hehe ale poczekam jak stanieją i/lub na grę przy której mój proc wymięknie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 (edytowane) Eee, Tranquility, te 62fps to BEZ aax4 i afx8...? Hmm, u mnie z aax4 i afx8 jest 60fps, hmm. W marku06 w "normie" tzn? Edytowane 11 Lutego 2006 przez draak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Eee, Tranquility, te 62fps to BEZ aax4 i afx8...? Hmm, u mnie z aax4 i afx8 jest 60fps, hmm. W marku06 w "normie" tzn? Bez aa i bez af - jest przecież napisane :wink: - oczywiscie stery na default non OC...Tak mark w normie http://www.frazpc.pl/artykuly/427/W/Natarc...RADEON/X1900XTX - ten sam cpu tak samo @2.7GHz (ja mam 2,73 dlatego mam trochę wyższy wynik...) i ta sama karta graficzna... widocznie X1900 tak mają na jednordzeniowcach a konkretnie na A64 3000+... innego wyjścia nie widzę póki co... tymbardziej że wcześniej miałem 7800GT i X1800XL i obie karty sprawowały się bez oc jak i po oc w "normie"... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 No cóż, nie tego się spodziewałem... wygląda na to, że x1800xt@o/c jest równie wydajny, +/- 3-4% (w aktualnych app.) co x1900xtx. W takim układzie, jeśli up, to tylko na x2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolf41 Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 Oprócz braku dobrych sterów to karta chodzi bardzo ładnie ja jestem zadowolony, wcześniej miałem 7800 GTX 256 MB i widać różnicę zwłaszcza w F.E.A.R. :)) jak ktoś ma 2600 zł do "rozwalenia" to jak najbardziej polecam :D btw bardzo dobre chłodzenie, nie grzeje się i działa cicho (jak na taką kartę) czego nie mogłem powiedzieć o GTXie :) Ogólnie bardzo fajna karta, zobaczymy jak się będzie prezentował GeForce 7900 :) ale to jeszcze chwilka. Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 coś mi sie wydaje, że przy tych twoich 2x512 ramu też sie ciut może marnować ta grafa teraz mam takie pytanie znajomy gra cąły czas w roz 1280x1024 może najpierw zaczne od jego cfg :D abit an8 2x1024ddr kingston kiepawy venice 3000przy ok 1.6 robi ok 2.4ghz o i tu jest problem chce kupic x1900xt/xtx, ale nei wiem czy ma to sens przy takim procu, czy nie bedzie proc za wąskim gardłem to takiej karty i czy nie lepiej kupic np x1800xl, a reszte kasy na panienki wydac, bo to wsumie 900zł ok różnicy jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tranquility Opublikowano 11 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2006 No cóż, nie tego się spodziewałem... wygląda na to, że x1800xt@o/c jest równie wydajny, +/- 3-4% (w aktualnych app.) co x1900xtx. W takim układzie, jeśli up, to tylko na x2. Jedyny plus to taki że mogę teraz pograć płynnie i to bez OC w Fear, CoD2 cyz AoE3 a pdobnych gier będzie przybywać a jak przyjdą "ciężkie czasy" to się zmieni na dwurdzeniowca i podkręci kartę bo jeszcze jest mały zapas mocy w X1900 XTX :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Ok prosze o pomoc. Po zainstalowaniu windy zainstalowalem najnowszy ster do nForcea4 i najnowsze stery Ati i przy probie instalacji Ati Tray Toola albo Ati Conrotl panel pisze mi jakies problemy. Np Ati tray Tool: Unable to retrieve information from Bios! Please report to developer about Your Board. Zaktualizowalem Bios do wersji z 14 listopada 2005 i nie wiem co to, moze cos w Biosie trzeba zmienic a nie wiem co bo jestem poczatkujacy na nForce4. Wynik w 3DMarku 2006 w 1280x1024 okolo 4850 czyli chyba OK. Wiec prosze o rady. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 ATT NIE obsługuje poki co najnowszych chipów ati sciagnij stery 6.2 w jednym packu ( z catalyst control center ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 Mam te i przy instalacji bez CCC jest OK tylko nie mozna zmieniac jakosci obrazu pomiedzy jakosc a szybkosc i innych rzeczy z tym zwiazanych, a jak zaistaluje z CCC to mi wyskakuje error ze nie moze znalezc jakiegos pliku jak odistaluje i chce zainstalowac stery od nowa to tez nie mozna ale karte wykrywa jako x1900 series. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2006 CCC wymaga zainstalowanego Microsoft .NET framework - mozesz to sciagnac z Windows Update. Wersja PL to 1.1 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 15 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2006 New WR in 2001 @ 1900 .... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...