Skocz do zawartości
dem

Ati Radeon R580

Rekomendowane odpowiedzi

rxg napisał(a):

(...) AndyN zmienia kartę już chyba pół roku jak już się dowie czy blok będzie pasował, to wychodzi nowa karta i a piać od nowa :lol:

chemiczny_ali napisał(a):

(...) @Andyn robi zakupy juz dosc dlugo i chyba doczeka premiery r600 ,chociaz wtedy moze paczka bedzie za ciezka lub trzeba bedzie wymieniac blok :lol2: pozdro

Hanu napisał(a):

Spoko, spoko, poczynilismy z AndyN pewne kroki i karty są zaklepane :D Nie ma już odwrotu B) Jakbym miał zawsze czekac na kolejne nowości to nigdy bym nic nie kupił....

Dzięki Hanu. Miałem się nie dać sprowokować ;)

R520 z rozmysłem sobie darowałem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak napisał(a):

...a czemu, jeśli wiedzieć można?

Dlaczego x1900 a nie x1800?

Bo uważam, że x1800 był robiony trochę "na kolanie" jako zbyt pospieszna odpowiedź na 7800. Bo mając x800xl uznałem, że co najmniej jedną generację kart mogę "pominąć". A teraz pojawiła się możliwość kupna taniej x1900 a ja akurat mam pieniądze na ten cel

Ale to moja prywatna opinia i nie chcę wszczynać kłótni. Więc może EOT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec czekamy... chociaz obawiam sie ze pierwsze sztuki beda kosztowac w okolicy 100 zl... POLSKA :/

Edit

Zauwazylem ze Zalman VF700-Cu takze jest kompatybilny z X1k Series. Ciekawe jak on sie prezentuje na naszych kochanych Radeonach ;)

http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF7...lelist_eng.html

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hanu napisał(a):

Patrząc po wynikach tego Accelero można powiedzieć, ze to kawał udanego chłodzenia. Tym bardziej za cenę 79 zł...

Czy ja wiem czy takie super? Cisza, to wiadomo. Ale wydajność niewiele wyższa od standardu. Woda wciąż niedościgniona.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele osob boi sie pakowac w wode. Persepktywa wiertarki w kompie zmusza do zakladanie accelero czy VF700... Pozatym wydajnosc Accelero x2 jest o 10 C wyzsza od defautowego colera dla mnie to bardzo duzo o ciszy nie wspominajac...

http://pclab.pl/art18405-5.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VF700cu już na trochę zdrowiej niż Twój pogonionym x1800xt się nie sprawdza, do x1900xtx@o/c bym go nie polecał zupełnie (chyba, że kogoś pociąga urokliwy jazgod wentyla@12v na tym zalmanie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

draak napisał(a):

...chyba, że kogoś pociąga urokliwy jazgod wentyla@12v na tym zalmanie).

eee stary, taki głośny na 12V to nie jest - powiedziałbym stonowany , lekki szum.

Sssaku, a moze sam byś spróbował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, przecież mi się nie przyśniło? Miałem vf700cu ok 1,5 roku temu na x800xtpe i wiem jak uciążliwy był na 12V w _cichym_ pc. Z ac na tego typu vga jedyny słuszny wybór to ACX2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia osobistych preferencji. Może w przypadku WC na reszcie komponentów jest słyszalny. Ja przy TT BT na procku nie zauwazyłem by Vf700 chałasował, a przecież TT BT jest prawie niesłyszalny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to maly dym co sie dzieje z wydajnoscia obecnej karty a Wy tutaj wyskakujecie z X2 X1900XT - jak juz napisalem w temacie o x800xt,to by bylo dla mnie zbyt wiele,jak obecna wydajnosc jest szokiem a z X1800 albo 1900 ? Przeciez to bedzie istny mega potwor,a jak to bedzie dzialac na X2jce ?? To dla mnie zbyt wiele :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hydro2 napisał(a):

Dla mnie to maly dym co sie dzieje z wydajnoscia obecnej karty a Wy tutaj wyskakujecie z X2 X1900XT - jak juz napisalem w temacie o x800xt,to by bylo dla mnie zbyt wiele,jak obecna wydajnosc jest szokiem a z X1800 albo 1900 ? Przeciez to bedzie istny mega potwor,a jak to bedzie dzialac na X2jce ?? To dla mnie zbyt wiele :D

Ale o czym Ty gadasz :blink: Wez wylej sobie wiadro zimnej wody na glowe ,bo widze ze zmiana karty wplynela negatywnie na postrzeganie rzeczywistosci :?

Obecnie temat traktuje o chlodzeniu X2 ,jest to nowy cooler firmy Arctic ,ktory to Jordi zapodaje na grafe :lol: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no rewela, wszystkie testy jakie przeczytalem utwierdzily mnie w przekonaniu ze dobrze zrobilem zamawiajac tego coolerka

srednio wszyscy mowia o 10stp mniej na X2 w porownaniu do stockowego coolera, a to rewelacja, a do tego cisza. No i czego chciec wiecej. U siebie licze na jeszcze lepsza poprawe temperatury bo wszystkie testy jakie czytalem byby robione na 1800xt badz 1900 a one maja i tak lepsze chlodzenie od mojej x1800xl, wiec na pewno bedzie rewela :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm, ekhm, ten tego ....

Chciałem oficjalnie przywitać się w tym wątku ...

Choć na testy będę musiał poczekać ... :( Z czego się bardzo smucę .... :cry:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
patrz sygnatura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi