Skocz do zawartości
dem

Ati Radeon R580

Rekomendowane odpowiedzi

(...) AndyN zmienia kartę już chyba pół roku jak już się dowie czy blok będzie pasował, to wychodzi nowa karta i a piać od nowa :lol:

(...) @Andyn robi zakupy juz dosc dlugo i chyba doczeka premiery r600 ,chociaz wtedy moze paczka bedzie za ciezka lub trzeba bedzie wymieniac blok :lol2: pozdro

Spoko, spoko, poczynilismy z AndyN pewne kroki i karty są zaklepane :D Nie ma już odwrotu B) Jakbym miał zawsze czekac na kolejne nowości to nigdy bym nic nie kupił....

Dzięki Hanu. Miałem się nie dać sprowokować ;)

R520 z rozmysłem sobie darowałem ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...a czemu, jeśli wiedzieć można?

Dlaczego x1900 a nie x1800?

Bo uważam, że x1800 był robiony trochę "na kolanie" jako zbyt pospieszna odpowiedź na 7800. Bo mając x800xl uznałem, że co najmniej jedną generację kart mogę "pominąć". A teraz pojawiła się możliwość kupna taniej x1900 a ja akurat mam pieniądze na ten cel

Ale to moja prywatna opinia i nie chcę wszczynać kłótni. Więc może EOT?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec czekamy... chociaz obawiam sie ze pierwsze sztuki beda kosztowac w okolicy 100 zl... POLSKA :/

Edit

Zauwazylem ze Zalman VF700-Cu takze jest kompatybilny z X1k Series. Ciekawe jak on sie prezentuje na naszych kochanych Radeonach ;)

http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF7...lelist_eng.html

Edytowane przez Kas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiele osob boi sie pakowac w wode. Persepktywa wiertarki w kompie zmusza do zakladanie accelero czy VF700... Pozatym wydajnosc Accelero x2 jest o 10 C wyzsza od defautowego colera dla mnie to bardzo duzo o ciszy nie wspominajac...

http://pclab.pl/art18405-5.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

VF700cu już na trochę zdrowiej niż Twój pogonionym x1800xt się nie sprawdza, do x1900xtx@o/c bym go nie polecał zupełnie (chyba, że kogoś pociąga urokliwy jazgod wentyla@12v na tym zalmanie).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...chyba, że kogoś pociąga urokliwy jazgod wentyla@12v na tym zalmanie).

eee stary, taki głośny na 12V to nie jest - powiedziałbym stonowany , lekki szum.

Sssaku, a moze sam byś spróbował?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No proszę, przecież mi się nie przyśniło? Miałem vf700cu ok 1,5 roku temu na x800xtpe i wiem jak uciążliwy był na 12V w _cichym_ pc. Z ac na tego typu vga jedyny słuszny wybór to ACX2.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwestia osobistych preferencji. Może w przypadku WC na reszcie komponentów jest słyszalny. Ja przy TT BT na procku nie zauwazyłem by Vf700 chałasował, a przecież TT BT jest prawie niesłyszalny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to maly dym co sie dzieje z wydajnoscia obecnej karty a Wy tutaj wyskakujecie z X2 X1900XT - jak juz napisalem w temacie o x800xt,to by bylo dla mnie zbyt wiele,jak obecna wydajnosc jest szokiem a z X1800 albo 1900 ? Przeciez to bedzie istny mega potwor,a jak to bedzie dzialac na X2jce ?? To dla mnie zbyt wiele :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie to maly dym co sie dzieje z wydajnoscia obecnej karty a Wy tutaj wyskakujecie z X2 X1900XT - jak juz napisalem w temacie o x800xt,to by bylo dla mnie zbyt wiele,jak obecna wydajnosc jest szokiem a z X1800 albo 1900 ? Przeciez to bedzie istny mega potwor,a jak to bedzie dzialac na X2jce ?? To dla mnie zbyt wiele :D

Ale o czym Ty gadasz :blink: Wez wylej sobie wiadro zimnej wody na glowe ,bo widze ze zmiana karty wplynela negatywnie na postrzeganie rzeczywistosci :?

Obecnie temat traktuje o chlodzeniu X2 ,jest to nowy cooler firmy Arctic ,ktory to Jordi zapodaje na grafe :lol: pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no rewela, wszystkie testy jakie przeczytalem utwierdzily mnie w przekonaniu ze dobrze zrobilem zamawiajac tego coolerka

srednio wszyscy mowia o 10stp mniej na X2 w porownaniu do stockowego coolera, a to rewelacja, a do tego cisza. No i czego chciec wiecej. U siebie licze na jeszcze lepsza poprawe temperatury bo wszystkie testy jakie czytalem byby robione na 1800xt badz 1900 a one maja i tak lepsze chlodzenie od mojej x1800xl, wiec na pewno bedzie rewela :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ekhm, ekhm, ten tego ....

Chciałem oficjalnie przywitać się w tym wątku ...

Choć na testy będę musiał poczekać ... :( Z czego się bardzo smucę .... :cry:

» Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... «
patrz sygnatura

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi