Hanu Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Spoko, spoko, poczynilismy z AndyN pewne kroki i karty są zaklepane :D Nie ma już odwrotu B) Jakbym miał zawsze czekac na kolejne nowości to nigdy bym nic nie kupił.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 (...) AndyN zmienia kartę już chyba pół roku jak już się dowie czy blok będzie pasował, to wychodzi nowa karta i a piać od nowa :lol: (...) @Andyn robi zakupy juz dosc dlugo i chyba doczeka premiery r600 ,chociaz wtedy moze paczka bedzie za ciezka lub trzeba bedzie wymieniac blok :lol2: pozdro Spoko, spoko, poczynilismy z AndyN pewne kroki i karty są zaklepane :D Nie ma już odwrotu B) Jakbym miał zawsze czekac na kolejne nowości to nigdy bym nic nie kupił....Dzięki Hanu. Miałem się nie dać sprowokować ;) R520 z rozmysłem sobie darowałem ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ...a czemu, jeśli wiedzieć można? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 ...a czemu, jeśli wiedzieć można?Dlaczego x1900 a nie x1800? Bo uważam, że x1800 był robiony trochę "na kolanie" jako zbyt pospieszna odpowiedź na 7800. Bo mając x800xl uznałem, że co najmniej jedną generację kart mogę "pominąć". A teraz pojawiła się możliwość kupna taniej x1900 a ja akurat mam pieniądze na ten cel Ale to moja prywatna opinia i nie chcę wszczynać kłótni. Więc może EOT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 22 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2006 Jak sobie życzysz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 24 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2006 Kombinowal moze juz ktos was z chlodzeniem na 1900XTX? tzn zmienial fabryczne na jakies inne? (lepsze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 25 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2006 @casiopea Pozostaje Ci tylko czekac na accelero x2. Inna alternatywa jest blok i WC na tego 1900XTX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Patrząc po wynikach tego Accelero można powiedzieć, ze to kawał udanego chłodzenia. Tym bardziej za cenę 79 zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 (edytowane) Wiec czekamy... chociaz obawiam sie ze pierwsze sztuki beda kosztowac w okolicy 100 zl... POLSKA :/ Edit Zauwazylem ze Zalman VF700-Cu takze jest kompatybilny z X1k Series. Ciekawe jak on sie prezentuje na naszych kochanych Radeonach ;) http://www.zalman.co.kr/product/cooler/VF7...lelist_eng.html Edytowane 26 Lutego 2006 przez Kas Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
srekal34 Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Patrząc po wynikach tego Accelero można powiedzieć, ze to kawał udanego chłodzenia. Tym bardziej za cenę 79 zł...Czy ja wiem czy takie super? Cisza, to wiadomo. Ale wydajność niewiele wyższa od standardu. Woda wciąż niedościgniona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 26 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2006 Wiele osob boi sie pakowac w wode. Persepktywa wiertarki w kompie zmusza do zakladanie accelero czy VF700... Pozatym wydajnosc Accelero x2 jest o 10 C wyzsza od defautowego colera dla mnie to bardzo duzo o ciszy nie wspominajac... http://pclab.pl/art18405-5.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 VF700cu już na trochę zdrowiej niż Twój pogonionym x1800xt się nie sprawdza, do x1900xtx@o/c bym go nie polecał zupełnie (chyba, że kogoś pociąga urokliwy jazgod wentyla@12v na tym zalmanie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 No ten Accelero zapowiada sie niezle tylko ta wysokosc jego moze krzaczyc =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kas Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 standartowy cooler jest tak samo "wysoki" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sssaku Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 Ladowal juz ktos nowe Omegi na Catalystach 6.2?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2006 ...chyba, że kogoś pociąga urokliwy jazgod wentyla@12v na tym zalmanie). eee stary, taki głośny na 12V to nie jest - powiedziałbym stonowany , lekki szum. Sssaku, a moze sam byś spróbował? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 No proszę, przecież mi się nie przyśniło? Miałem vf700cu ok 1,5 roku temu na x800xtpe i wiem jak uciążliwy był na 12V w _cichym_ pc. Z ac na tego typu vga jedyny słuszny wybór to ACX2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Kwestia osobistych preferencji. Może w przypadku WC na reszcie komponentów jest słyszalny. Ja przy TT BT na procku nie zauwazyłem by Vf700 chałasował, a przecież TT BT jest prawie niesłyszalny.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 28 Lutego 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2006 Ewentualnie, mój egz. miał problemy z łożyskowaniem. Tak czy siak, eot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 czyli juz nie ma co liczyc na dobre , ciche wydajne chlodzzenie jedno slotowe =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 no ja wczoraj zamowilem X2 na swoja grafe, niestety dostawa za 2 tygodnie, ale oczywiscie podziele sie wrazeniami. Bo niestety zwykle chlodzenie to straszny syf = mega suszarka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartezjusz Opublikowano 1 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2006 no ja wczoraj zamowilem X2 na swoja grafe, niestety dostawa za 2 tygodnie, ale oczywiscie podziele sie wrazeniami. Bo niestety zwykle chlodzenie to straszny syf = mega suszarka za 2tyg czy dokłanie 17m jak pisze na stronce?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 no napisali mi ze moze uda mi sie dostac za 2 tygodnie - zamowilem w cooling.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Dla mnie to maly dym co sie dzieje z wydajnoscia obecnej karty a Wy tutaj wyskakujecie z X2 X1900XT - jak juz napisalem w temacie o x800xt,to by bylo dla mnie zbyt wiele,jak obecna wydajnosc jest szokiem a z X1800 albo 1900 ? Przeciez to bedzie istny mega potwor,a jak to bedzie dzialac na X2jce ?? To dla mnie zbyt wiele :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 Dla mnie to maly dym co sie dzieje z wydajnoscia obecnej karty a Wy tutaj wyskakujecie z X2 X1900XT - jak juz napisalem w temacie o x800xt,to by bylo dla mnie zbyt wiele,jak obecna wydajnosc jest szokiem a z X1800 albo 1900 ? Przeciez to bedzie istny mega potwor,a jak to bedzie dzialac na X2jce ?? To dla mnie zbyt wiele :DAle o czym Ty gadasz :blink: Wez wylej sobie wiadro zimnej wody na glowe ,bo widze ze zmiana karty wplynela negatywnie na postrzeganie rzeczywistosci :? Obecnie temat traktuje o chlodzeniu X2 ,jest to nowy cooler firmy Arctic ,ktory to Jordi zapodaje na grafe :lol: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość hydro2 Opublikowano 2 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2006 No to sorka,myslalem,ze to chodzi o procka x2 :) Mimo wszystko to dla mnie za duzo taka grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 3 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Marca 2006 Hydro, hydro ;) ale tak btw, nad AMD X2 tez mysle ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2006 Accelero X2 Testing on X1900XT with XTX Bios: http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=91422 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 no rewela, wszystkie testy jakie przeczytalem utwierdzily mnie w przekonaniu ze dobrze zrobilem zamawiajac tego coolerka srednio wszyscy mowia o 10stp mniej na X2 w porownaniu do stockowego coolera, a to rewelacja, a do tego cisza. No i czego chciec wiecej. U siebie licze na jeszcze lepsza poprawe temperatury bo wszystkie testy jakie czytalem byby robione na 1800xt badz 1900 a one maja i tak lepsze chlodzenie od mojej x1800xl, wiec na pewno bedzie rewela :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 7 Marca 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2006 Ekhm, ekhm, ten tego .... Chciałem oficjalnie przywitać się w tym wątku ... Choć na testy będę musiał poczekać ... :( Z czego się bardzo smucę .... :cry: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « patrz sygnatura Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...