bartezjusz Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 poczytaj watek a znajdziesz odp. jak sie bawisz ati tool to musisz wywalic z procesów ati2ev x2 na razie odstaw atoola na bok i krec z poziomu ccc aa- zmien na 6.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) poczytaj watek a znajdziesz odp. jak sie bawisz ati tool to musisz wywalic z procesów ati2ev x2 na razie odstaw atoola na bok i krec z poziomu ccc aa- zmien na 6.3 Witam, Oto moje wyniki na WarCat 6.3 tylko na tych udało mi się uzyskac "jakiś" wynik w 3Dmarku 2003 - 16865pkt A w 3Dmarku 2005 całkiem chyba normalnie 10264pkt Możesz opisac w jaki sposób zrobic aby atitool się nie wieszał lub jak odblokowac w sterownikach opcje podkrecania :? SCREEN jak to wygląda umnie "tą kłódke mam odblokowaną, co dalej zrobic ? http://images1.fotosik.pl/61/k82a60fhfwl82ycp.jpg UPDATE: Chciałem dodac, ze cały czas w Atitool-u mam ustawienia deflaut 500/600 czyli troche niskie. Tez tak macie?. Ciekawe czy te wyniki marków to sa na zegarach 625/1450 czy na 500/600 <_< Edytowane 5 Maja 2006 przez Kolos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 sa na zegarach 625 i 1450 ,tez tak mamy w atitoolu.podkrecaj w ccc na 690 i 800 i pamietaj ze ccc ma pracowac w tle zeby wyniki podkrecenia byly zapamietane Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2006 (edytowane) ...jak odblokowac w sterownikach opcje podkrecania :? SCREEN jak to wygląda umnie "tą kłódke mam odblokowaną, co dalej zrobic ? http://images1.fotosik.pl/61/k82a60fhfwl82ycp.jpg... No zwyczajnie ciągniesz suwaki do góry a potem naciskasz "apply" :lol2: Tylko u ciebie dziwnie kończy się to na mniejszej częstotliwości... :huh: Edytowane 5 Maja 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 No zwyczajnie ciągniesz suwaki do góry a potem naciskasz "apply" :lol2: Tylko u ciebie dziwnie kończy się to na mniejszej częstotliwości... :huh: No właśnie w tym problem, nie da się ich wyżej podnieśc. Może jakiegoś ustawienia w opcjach nie mam zazanaczonaego i dlatego tak mam ?. Przeczytałem prawie cały wątek i nikt nie miał, aż takich problemów, każdy gładko podkręcał bez żadnych problemów :-| . W rejestrze AtiOverdrive ma wszędzie wartośc "1" czyli włączone. Macie jakieś jeszcze pomysły?. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Mam pytanko moze troche nie na temat : Chcialbym sie dowiedziec czegos na temat mozliwosci wykozystania wejscia video w mojej karcie Czy jesli podepne do niej zewnetrzny tuner cyfrowy bede mogl ogladac programy na monitorze ??? Dodam ze tuner posiada wyjscie Video cinch > ktorego podpiol bym pod VIVO video in czy jest to mozliwe zeby w ten sposob odbierac progsy na kompie ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 '''Czy jesli podepne do niej zewnetrzny tuner cyfrowy bede mogl ogladac programy na monitorze ??? Dodam ze tuner posiada wyjscie Video cinch > ktorego podpiol bym pod VIVO video in czy jest to mozliwe zeby w ten sposob odbierac progsy na kompie ??? VIVO - video in video out podpinasz cokolwiek chcesz (magnetowid,kamere,tuner sat stacjonarny...etc) i oglądasz na monitorze za pomocą kilku programów np. iuVCR, virtual dub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo70 Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 Nabyłem właśnie 1900XT, tak na szybko wyniki: 3d2k3: 18936 3d2k5: 11722 3d2k6: 5903 Procesor x2 @ 2600, karta 650/750 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 6 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2006 rafa Dzieki Moze bys zapodal jakies inne progsy dzieki ktorym przez vivo mozna by ogladac filmy z zewnetrznego tunera Pablo70 Ladne wyniki ,widac w marku 06 co daje proc dwujajeczny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Tak, dwujajek w 06 pokazuje swoje pazurki. Reszta wyników powiedziałbym standardowo poprawna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 rafa ...Moze bys zapodal jakies inne progsy dzieki ktorym przez vivo mozna by ogladac filmy z zewnetrznego tunera... Szczerze nie znam więcej :) a na codzień używam tego pierwszego co podałem czyli iuVCR Podobno coś w pakiecie Nero też potrafi przechwytywać ale jeszcze nie sprawdzałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 Po 2 godzinach szukania i kombinowania znalazlem prosty darmowy program dziala OK tylko ma dosc ubogie mozliwosci KastorTV http://www.kastortv.org/index.php?page=interface&langue=eng Teraz w koncu moge kozystac z zewnetrznego tunera OnDigital ponad 30 programow za free teraz bede kombinowal zeby sygnal TV puscic na drugi monitor ,tak zeby mozna bylo siedziec w necie na monitorze 1 i ogladac TV na monitorze 2 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 7 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2006 (edytowane) KastorTV http://www.kastortv.org/index.php?page=interface&langue=eng Teraz w koncu moge kozystac z zewnetrznego tunera OnDigital ponad 30 programow za free teraz bede kombinowal zeby sygnal TV puscic na drugi monitor ,tak zeby mozna bylo siedziec w necie na monitorze 1 i ogladac TV na monitorze 2 :) Ciekawy i nawet obraz mam lepszy niż na iuVCR ale teraz jest czarno-biały. I dziwne że nie da się zmienić formatuTV. EDIT A jednak da się wszystko ustawić i jest ok. :D Edytowane 7 Maja 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 8 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Maja 2006 KastorTV jest ok ale troche ubogi :/ jak by ktos mial cos podobnego na oku to prosze o info Dodam ze chodzi o progs do ogladania TV z zewnetrzengo Tunera podlonczonego do PC poprzez wejscie VIVO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 (edytowane) Zakupilem X1900XTX MSI. Zaraz po zamontowaniu w kompie i uruchomieniu systemu z deka sie zdenerwowlaem - myslelem ze trefny model mi sie trafil. Zegary 500/600, przy uruchamianiu windowsa jakies śmiecie na ekranie. Dzieki pomocy kolegow z Tweaka dowiedzialem się ze tak ma byc, ze smiecie sa wynikiem starow 6.4, ze zegary odnosza sie do trybu 2D. Odrazu zaczalem sszukac jakis innych sterow. I zobaczylem ze pojawily sue Caisty 6.5 (8.253) beta http://www.station-drivers.com/telechargem...yst-6.5beta.exe Oczywiscie zaraz zainstalowalem. Jak narazie ok. Śmiec sie juz nie pojawia. Szybko przetestowalem 3D Marka 2006 ( Catalist 6.5 beta ) - wynik 5991 ( X2 2600, 650/750 grafika ). A przy podkreceniu grafy na 680/800 - 6128. Edytowane 13 Maja 2006 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2006 Miło słyszeć że poprawili te gryzmoluchy. Swoją drogą już prawie połowa miesiąca a oficjalnych jeszcze nie ma! Czyżby ATi miało jakiś problem ze swoimi driverami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) Dotarl do mnie wczoraj TOXIC X 1900XTX - ogolnie sprawia dobre wrazenie ,z malym wyjatkiem po ustawieniu wiatraka na max ,czyli 2500 obr/min generowany halas jest wyzszy niz deklarowane przez producenta 26 dB (odpowiada on ustawionemu na ok 30 - 40 % stokowemu wiatrakowi ). Temperatury w trybie 2D sa na akceptowalnym poziomie ( musze jednak zaznaczyc ,ze z boku na grafe wieje 120 mm / 800 obr. ) i wynosza ( wskazania ATITool patrzac od gory ;) ) - 50;40;37 ,w 3D (standard 675/800) - 61;58;44. Na koniec oczywiscie OC - podniesienie napiecia na 1,5V GPU i ustawienie zegarow na 760 / 850 ( zegarow powyzej 850 jak i napiecia dla pamieci nie podnosilem ,majac na uwadze ich zywotnosc ), temperatury jakie zanotowalem po petli w Marku 05 to 69;71;47 oraz wynik 12295 . Jednym slowem: polecam. Edytowane 14 Maja 2006 przez Cobra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Cobra To ten?: http://www.xbitlabs.com/articles/video/dis...x1900xtx_2.html Z tym fabrycznym chłodzeniem wodą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 Dokladnie o tego chodzi - przyznam ,ze mialem pewne obawy po pierwszych testach ,ale z lekka je sobie rozwialem ;) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 14 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2006 (edytowane) 760 na 1,5 vol. u lala ,czyli jakas selekcja jest no chyba że te 6,5 Beta są jakies do rzeczy pod wzgl. OC Edytowane 14 Maja 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 15 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2006 Jesli selekcja, to w fabryce ,a stery 6,3 . Zaryzykuje nawet twierdzenie (biorac pod uwage sprzyjajace warunki :) ) , ze mozna osiagnac nieco wyzsza wysokosc taktowania GPU, poniewaz moje OC wygladalo tak, ze ustawilem karte w ATITool'u na 760/850 i puscilem Marka w petli . Naprawde ciezko mi narzekac na firme Sapphire - to trzecia karta tej firmy, a poprzednie to : X800XT @ >X850XT PE ; X1800XT @ 762/910 - tu niestety po pewnym czasie pamieci odmowily wspolpracy i stad tez wynikajaca moja ostroznosc ;). Na standardowych ustawieniach karta ma ok. 11800 markow i poki co w zupelnosci mi to wystarcza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 (edytowane) Mam problem z najnowszym ( chyba ) AtiTool 0,25 beta 14 Mojego radka z poziomu sterow 6.3 CCC podkrecalem na Core 680 i Mem 800 ( 678/798) z poziomu AtiToola pamieci moge puscic spoko na 830MHz ale GPU wiucha sie po paru minutach t3dMarka2005 juz przy 640MHz :/ co jest nie tak ?? dodam ze odkrecalem pamieci na 740MHz a GPU dalej nie moze przekroczyc 640MHz :/ Update: w AtiTool trzeba bylo podniesc napiecie GPU domyslne napiecie to napiecie w stanie spoczynku GPU wiec normalna rzecza ze sie GPU wieszalo teraz testuje 690/830 :) jak narazie spox napiecia VGPU : 1.175 na 1.495 MVDDC 2.119 MVDDQ 2.119 VDDCI 1.475 na 1.5 smiga jak ta lala ,tylko trzeba bylo podniesc obroty wiatraka w trybie 3D i tak jak gram mam na uszach sluchawki :) bo bez nich troche glosnawo :/ teraz prosba podajcie jakie macie max temp na swoich 1900xxx Czyzby tu nikt nie krecil kart 1900xt ??????? Zgon :/ Edytowane 20 Maja 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 20 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Maja 2006 Ależ kręcą krecą :) tylko temp podawali pare stron wcześniej :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 rafa :) Przeczytalem prawie wszystkie posty do tylu ,faktycznie o wszystkim bylo napisane :) dzieks Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 21 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Maja 2006 rafa :) Przeczytalem prawie wszystkie posty do tylu ,faktycznie o wszystkim bylo napisane :) dzieks ok no problem B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 teraz prosba podajcie jakie macie max temp na swoich 1900xxxRozmawialiśmy już trochę o temperaturach, ale przedstawie wam mały test. Jak wyszedł 3DMark2005 to od tamtej pory testuje sobie wydajność różnych chłodzeń zczytując temperaturę wyświetlaną w sterownikach pomiędzy poszczególnymi testami: Przed testem / Po pierwszym 3D / Po drugim 3D / Po trzecim 3D / Po czwartym 2D / Po piątym 2D jak się pokaże wynik Saphire 1900XTX Orginalne chłodzenie - 55 / 82 / 89 / 89 / 73 / 73 Accelero X2 - 49 / 74 / 80 / 82 / 62 / 56 a dzisiaj dla testu w AtiTool ustawiłem wiatrak na 100% - jest leciutko słyszalny - nie ma żadnego porównania do stockowego chłodzenia Accelero X2 100% - 47 / 70 / 71 / 75 / 54 / 52 Ciekawe czy w biosie można zmienić sobie na stałe te graniczne predkości wiatraka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 (edytowane) To Ja mam znowu pytanko , jak ktos chetny i sie nudzi prosze o odpowiedz ktore chlodzenie bardziej wydajne : 1. Accelero X2 2. Zalman VF900-CU ewentualnie jak jest jakies wydajne chlodzenie AC to poprosze o info WC narazie nie wchodzi w rachube Powaznie sie zastanawiam nad Zalmanem , bo i Ramy bym sobie schlodzil jakimis radiatorami ( ciekaw jestem ile pod zalmanem zostaje miejsca (wysokosci) na radiatory ? ) Accelero X2 z tego co czytalem nie za bardzo chlodzi pamiatki karty :/ znowu to paskudna piankoguma :/ Edytowane 22 Maja 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojak_ct Opublikowano 22 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2006 Ciekawe czy w biosie można zmienić sobie na stałe te graniczne predkości wiatraka. Da się. W Rabicie v2 w zakładce features jest environoment monitor. Po prawej masz Fan PWM i tam ustalasz przy jakiej temp mają byc dane obroty. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 wyniki: 34 - 2001 21,7 - 2003 11.1 - 2005 6,6 - 2006 takie wstepne, bo nie znam maximum karty jeszcze. w 2001 procek strasznie ja dusi a niestety jakas felerna sztuka, bo tylko 4g robi na 1,4V konfig testowy: Pentium D 930@4GHz 4*512 3-4-4-8 350mhz X1900XT 700/840 omegi na cat6.3 ogolnie spodziewalem sie lepszych wynikow po karcie za taka kase. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 24 Maja 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2006 ogolnie spodziewalem sie lepszych wynikow po karcie za taka kase.?? nie rozumiem, wyniki są ogólnie znane, setki recenzji - nie patrzyłeś przed zakupem? Cuda niestety rzadko się zdarzają... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...