Hanu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Powiedziałbym zasilacz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (...) Jeszcze jedno pytanie czy jeżeli po kręceniu powyżej 690 rdzenia nie mam artefaktów tylko reset i to ze zwisem w biosie to czy to normalny obiaw zamiennie z attefaktami czy niewydolność mojego PSU ? Powiedziałbym zasilacz...Enermax Noisetaker 485W (32A/12V)? Gucu, a jakie są temperatury karty przy podkręcaniu? Chłodzenie stockowe czy inne? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gucu, a jakie są temperatury karty przy podkręcaniu? Chłodzenie stockowe czy inne? Niestety jeszcze stock'owe , lada dzień wypłata i biegne po X2 :P hehe Bo w tej chwili to temperatura w granicach 83*C przy 100% (u sąsiadów słychać :D) z tego wiatraka i 690MHz na GPU. Nie mogłem się doczekać X2 dlatego zaczełem kręcić ale dziwnie to wygląda , poniżej 690MHz wszystko fajnie , żadnych błedów , wchodzę na 690 i po chwili reset. Przyszedł mi na początku zasilacz do głowy bo coś mi się pochrzaniło wtedy że ma 420 a jednak ma 485 i to jednak wygląda na to że to nie jego wina. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 (edytowane) a kto powiedział że ma lecieć na 690 z poziomu CCC ??,podbij napięcie do 1,42 VGPU i daj znać ;) Edytowane 1 Czerwca 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gucu Przejrzyj ten wątek, jest w nim jak kręcić przy pomocy ATIToola z podnoszeniem V na GPU Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucu Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 a kto powiedział że ma lecieć na 690 z poziomu CCC ??,podbij napięcie do 1,42 VGPU i daj znać ;)a kto powiedział że ja to z CCC robię :D tylko ATI Tool'em się bawię ale dobry pomysł mi podsunełeś , jeszcze wyższe napięcie dam niż 1,425 :D dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 1 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2006 Gucu Zrob sobie w AtiToolu 2 profile 2D 3D z roznym taktowaniem "rzecz jasna" i roznymi napieciami koniecznie ja w 2D mam na VGPU 1.175 (1.1) to samo napiecie w 3D mam 1.445 (1.48) ciagle experymentuje , dawalem juz 1,5 ale wiecej na standardowym chlodzeniu nie polecam zapodawac :/ Troche kulawo ze ciagle nie wymyslono mocnego chlodzenia dla tych kart cos co by dobrze stykalo na kostki pamieci i GPU do tego wydmuchiwalo gorace powietrze poza bude czekam na wieksza wydajniejsza wersje starego dobrego ATI Silencera 83'c na GPU to stanowczo za duzo :/ owszem slyszalem ze ludzie miewaja nawet i okolo 100'C ale to juz jazda extremalna ,a karta zbyt droga zeby podejmowac takie ryzyko w logach ATIToola podczas gry w Obviliona zanotowalem u siebie max temp GPU 74'c co innego podczas testow oc doszedlem do 80'c :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucu Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 No myśle że się nie doczekasz tego silncera , a dlaczego... bo już jest :D Tylko że seryjnie montowany w kartach HIS'a pod nazwą ICEq. Jeżeli robią to specjalnie dla nich to wątpie że puszczą to do normalnej sprzedaży bo pewnie kontrakt z tą firmą im na to nie pozwoli. Miałem kupować tą kartę ale przesuneli datę premiery i się skończyło na zwykłej bo się doczekać nie mogłem :) A profile swoją drogą już mam , w końcu to podstawa :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RALF11 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Radeon X1900XTX za 1675zł!! http://www.enook.pl/product_info.php?products_id=153054 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Radeon X1900XTX za 1675zł!! Ilość jednostek Vertex Shader: 3 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 Dlatego taki tani, kastrat jakiś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 to nie kastrat :P poprostu w opisie jest bład, poniewaz w opisach innych producentów MSI/HIS tez jest 3vs a ich cena tez jest kuszaca ok. 1800zł :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 2 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2006 ...poprostu w opisie jest bład...Leże :lol: ...sorry za śmiecenie :oops: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 oo matix x1900gt sprzedaje ;) za 1099zl cena ciekawa.. jak na 36ps kto kupi i zda relacje.. ? pogromca 7900gt ;) ? aha i czy ktos moze wie.. on sprzedaje na r580 czyli jest jakas szansa na odblokowanie potokow ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 3 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2006 kuki1989, ironia, to było napisane z przymrużeniem o takim -> ;) oka. Black war na odblokowanie potoków bym raczej nie liczył. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 4 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2006 oo matix x1900gt sprzedaje ;) za 1099zl cena ciekawa.. jak na 36ps kto kupi i zda relacje.. ? pogromca 7900gt ;) ? aha i czy ktos moze wie.. on sprzedaje na r580 czyli jest jakas szansa na odblokowanie potokow ? 1090zł z wysyłką :P Potestowałbym ją i zdał relacje ale karta lezy w hurtowni w wawie a ja moge brać tylko rzeczy z katowic :( Chyba, że ktoś kupi to sam przetestuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 (edytowane) jestem ciekawy czy ta grfa jest warta swojej ceny... tj - czy jest na tyle wydajniejsza od powiedzmy x1800gto ze warto doplacac 350zl... jak widze po wypowiedziach nikt nie mial z tym jeszcze doczynienia... ps. tu jest jeszcze taniej http://www.allegro.pl/item106557736_sapphi...vo_nowosc_.html Edytowane 5 Czerwca 2006 przez chase1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2006 Zawsze ktoś musi być pierwszy. Ale wyniki dość obiecujące są choć nie powalają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Przepraszam jesli powielam pytanie : Rozwazam 3 opcje . Pierwsza to ten xtx za ~1700zl . Druga i trzecia to 7900GT vs X1900GT Na xtx bylem juz prawie w 99% zdecydowany , ale pojawil sie problem z PSU , niby 500W ale slaba linia 12v i obawiam sie , ze kleknie z xtx . Tak wiec prawdopodobnie wybiore x1900gt bo jednak pozostal we mnie sentyment do ATi ;) Wedlug tego testu http://sg.vr-zone.com/?i=3646&s=9 grafa wypada calkiem niezle... I teraz pytanie do was . Dokladac te 500zl do xtx i liczyc na to , ze PSU wytrzyma , czy kupic GT i krecic ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Heat A co to za zasiłka? :> ;) Link jakiś? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 x-connect, mocniejsza wersja tego: http://zenfist.pl/pID/31.htm u mnie HK wymiekl dopiero z prockiem na 4ghz a tak to z 1900xt nie bylo problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 http://www.extremeoverclocking.com/reviews...-Connect_1.html <- dokladnie ta... Rozmawialem z pomoca techniczna zena , moze byc kiepsko [; Jestem juz prawie w 100% zdecydowany na GT , no chyba ze uda mi sie wyrwac XT z allegro w dobrej cenie... Pozyjemy zobaczymy , chcialem sie tylko upewnic czy wybierajac jedyna sluszna droge (ATi ;) ) wyjde na tym lepiej niz kupujac 79GT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 ... Pozyjemy zobaczymy , chcialem sie tylko upewnic czy wybierajac jedyna sluszna droge (ATi ;) ) wyjde na tym lepiej niz kupujac 79GT... 79GT jest dobrym wyborem, bo kręci się świetnie, ale ostatnio w wątku o tej vga pojawia się coraz to więcej problemów :? Sprawa nie jest jasna co za to odpowiada, imo wykastrowany układ zasilający :-| Chociaż pierwsze egzemplarze kręcą się bardzo dobrze i nie "umierają" :) Jak trafisz na dobrze kręcącego GF i nie będzie miał tendencji do umierania to złoi tyłek x1900GT :wink: A tak poza tym to brałbym Ati i raczej szukałbym XT w ciekawej cenie, a jak by się nie znalazł to brałbym GT :wink: pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Matiz Opublikowano 6 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2006 Siem, chce ktoś GeCube X1900XTX 512MB nowe z gwarą za 1630zł? @Heat odezwij sie na gg co do grafy i bloku ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Od jakiegoś czasu dostaję taki komunikat: Co z tym można zrobić? Jakie są konsekwencje? Brak OC? :blink: Przed instalacją ZoneAlarm nie miałem tego. ZoneAlarm może mieć jakiś związek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dokladnie taki sam komunikat otrzymywalem po zainstalowaniu patch'a na caty 6.3 umozliwiajacego wlaczenie AA z HDR w Oblivionie ( nie byl to jedyny problem - same zaladowanie sterownikow zajmowalo znacznie wiecej czasu ,co sklonilo mnie do przeinstalowania sterownikow na cat 6.5 ) . @Racuch Moglbys mi powiedziec jak miales zoptymalizowanego XP ( czy byl zainstalowany SP2 i wszystkie aktualizacje, powylaczane niektore procesy etc.) w momencie puszczenia marka 05 z wiadomym wynikiem ;) . Zdaje sobie sprawe ,ze wynik w duzej mierze jest zasluga podkrecenia procesora ( ja niestety mam "tylko" A64@ ~ 2,8 GHz ,a kolega od ktorego chcialem pozyczyc Opterona 146 @ 3,1 GHz pozbyl sie go kilka dni temu ... ) ,ale pytam poniewaz juz przy poprzedniech kartach zauwazylem spora roznice, jaka moze byc spowodowana sama optymalizacja ( poki co korzystam z "lekko" przeladowanego systemu i dysponuje obrazem z Ghost'a na ktorym brakuje jedynie sterownikow i wygoda jaka oferuje skutecznie zniecheca do instalacji od poczatku ) . Maksymalnie co udalo mi sie osiagnac przy pelnym przebiegu marka 05, na GPU 774 MHz , tak wiec jakis potencjal jest ;) . Zwracam sie rowniez do osob z okolic Lodzi, ktore dysponuja procesorem (A64, Opteron @ > 3 GHz ) i wolnym czasem ,z prosba o kontakt - celem samym w sobie jest nie tylko "zrobienie marka" ,ale poniewaz mam okazje zakupic taki m/w procesor, chcialbym sie dowiedziec co w tej kwestii ma do powiedzenia moj zasilacz . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 (edytowane) testy robiłem z marszu(nie gram w to poprostu) obecna wer. XP jest z SP2 ale! nie ma wł. win update czyli nie wwala mi nowych łatek.Nic specjalnie nie optymalizuję,komp służy mi do pracy i czasem do rozrywki ;-) a w CCC (w czasie testów)3D mam na performance i to wszystko p.s. jezeli chodzi o wyniki w tzw. 3DeSmarkach to Opek daje sporego kopa Edytowane 8 Czerwca 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dzieki za odpowiedz. Potwierdza to moje przypuszczenia co do spadku wydajnosci spowodowana ktoras z aktualizacji, rzedu 300-500 markow, problem w tym ,ze zbytnio nie wiem ktora ;). Moglbys mi jeszcze powiedziec z ktorej wersji dokladnie Microsoft Net Framework korzystasz ( tu bowiem tez istnieja aktualizacje ) i ewentualnie jak bylbys tak dobry, pusc Marka z procem ustawionym na 2,83 GHz, da mi to pelniejszy obraz co do sensu wymiany procesora - ktory i tak bedzie prawdopodobnie goscic tylko do premiery Conroe ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Dzieki za odpowiedz. Potwierdza to moje przypuszczenia co do spadku wydajnosci spowodowana ktoras z aktualizacji, rzedu 300-500 markow, problem w tym ,ze zbytnio nie wiem ktora ;). Moglbys mi jeszcze powiedziec z ktorej wersji dokladnie Microsoft Net Framework korzystasz ( tu bowiem tez istnieja aktualizacje ) i ewentualnie jak bylbys tak dobry, pusc Marka z procem ustawionym na 2,83 GHz, da mi to pelniejszy obraz co do sensu wymiany procesora - ktory i tak bedzie prawdopodobnie goscic tylko do premiery Conroe ;).powiem tak, z Venicem na 2,7 GHz ciężko zrobić 12K w 2K5(z tego co pamietam) Microsoft Net Framework 2.0 od kiedy nie mam updeatów to wszystko smiga jak ta lala B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 no ja mam mojego opka puszczonego na 2.8ghz i wyniki sa takie : http://img288.imageshack.us/my.php?image=2k5new2wp.jpg http://img258.imageshack.us/my.php?image=2k6new6wt.jpg pozdRo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...