Racuch Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 Blue a jak wyglada OC Radzia ? a Opek z 2 jajami na 2,8GHz z 1,47 Vcore to TOP do dnia aż nie pojawi sie w ilosciach hurtowych Conroe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 8 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2006 radek 710 i 850 , bez zmiany V, napieciami sie nie bawilem bo i tak juz temperatury mam bardzo wysokie, procek narazie puszczony na 2800mhz ale mysle ze na WC spokojnie poleci 2900 a moze i wiecej.... narazie to co mam mi starcza ,a jak wyjdzie ten nowy intel i bedzie rzeczywiscie miażdzył mojego opka który pujdzie na 2900-3000 to wtedy zmienie... ale zobaczymy:) predzej nowa grafe wezne :lol: wiekszego powera da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Podkur... mnie tymi taktami swoich XT :D . Mi już ochota na jego OC przeszła. Badziew jeden.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Podkur... mnie tymi taktami swoich XT :D . Mi już ochota na jego OC przeszła. Badziew jeden.... ciezko go sie podkrecało, na poczatku bawilem sie napieciami az doszedlem do wniosku ze arty który pojawiaja sie sa wynikiem zbyt wysokich temperatur, moj egzemplarz powyzej 85C nie pracuje poprawnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cobra Opublikowano 10 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2006 Okolice 80 stopni na GPU wydaja sie byc bariera dla stabilnego dzialania karty (zaobserwowalem to przy R520 i R580) - u mnie przy 774 / 850 i napieciu 1,545 V temperatura dochodzi do 78 stopni w calkiem rzeski poranek ;), w cieplejsze dni przekroczyla by zapewnie 80 stopni . Sadze ,ze na porzadnym WC ( choc i ten Toxic zaskoczyl mnie mile wydajnoscia ) moglby poleciec w okolicach 800 MHz. Co sie tyczy artow to na poprzedniej grafie X1800XT zachecony wysokimi mozliwosciami OC pamieci (powyzej 900 MHz) ustawilem sobie na codzien 850 MHz i po pewnym czasie ktoras z kosci pamieci padla, takze bez odpowiedniego ich schlodzenia nie zamierzam powtarzac eksperymentu , spotkalem sie rowniez z opinia ,ze same arty moga pojawiac sie z powodu braku odpowiedniego zasilania karty przez zasilacz ,ale ile w tym prawdy to nie wiem. Mimo ciekawego OC i fajnych wynikow jak na pojedyncze GPU, bije sie z myslami czy jej nie sprzedac i nie zakupic 7950 GX2. To co pokazalo ATI na Computexie w dziedzinie tworzenia fizyki w grach na jednej karcie z dwoch lub trzech - nie ulatwia mi podjecia decyzji :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 co do artow spoodowanych nieodpowiednimi dawkami pradu z zasilacza - to sie zgadzam... kumpel mial cos takiego u siebie i po zmianie zasilkiodrazu sie poprawilo ps. czym/jak zmieniacie V na karcie? edycja biosu, czy da sie jakos softowo - z poziomu windy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 W przypadku r520 i r580 możliwa jest zmiana napięć w windzie :) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 (...) ps. czym/jak zmieniacie V na karcie? edycja biosu, czy da sie jakos softowo - z poziomu windyByło już o tym w tym wątku. Software'owo z Windy przy pomocy np. AtiTool beta 14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 a w ktorym miejscu, bo jakos nigdzie nie widze takiej opcji (mam x1800) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 a w ktorym miejscu, bo jakos nigdzie nie widze takiej opcji (mam x1800)ATi Tool - przycisk "settings" - potem rozwijasz menu i jest "voltage control" i są piękne suwaczki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 hmmm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 http://www.allegro.pl/item109669026_ati_ra...per_okazja.html kurde to sie nazywa okazja, chyba nie jakas podpucha? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Niższa cena niż hurtowe ceny w Niemczech... Mało wiarygodne, delikatnie mówiąc (choć może ściągane z USA, tam nie wiem jakie ceny można "ustrzelić" teraz z promocjami np na newegg'u). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 hmmm Jaką ty masz karte graficzną? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47605c0268183cf6.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Nie podpucha. Gosc ta karte juz chyba z 2 miesiace sprzedaje i nie moze sie jej pozbyc. Wkoncu chyba zwatpil bo z cena zjechal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 Jaką ty masz karte graficzną? http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47605c0268183cf6.html Kolega ma GTO i jak widać nie dotarło do niego to co pisał Jon, że w tym wypadku można manipulować napięciem tylko przez bios :? pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Dawidsfuturx Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 no ale za taka cene to warto brac nawet jakbym miał 100zł na benzyne przeznaczyc zeby osobiscie odebrac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 11 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2006 hm - no faktycznie - nie slyszallem ze na gto nie ma takioej opcji. a co do tego xtx - ciekaw jestem jaka jest prawdziwa cena :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 13 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2006 ja mam problem z kreceniem mojego Radka =/ jesli uzyje CCC to smiga 690/800. Jesli natomiast chce uzyc np ATT lub ATI tyray nie moge nawet osiagnac wartosci z CCC bo wywala mi arty juz przy ok 550 na rdzeniu =/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) ja mam problem z kreceniem mojego Radka =/ jesli uzyje CCC to smiga 690/800. Jesli natomiast chce uzyc np ATT lub ATI tyray nie moge nawet osiagnac wartosci z CCC bo wywala mi arty juz przy ok 550 na rdzeniu =/No bo CCC i drivery pracują w dwóch trybach. 2D i 3D. A Jak windowsie wchodzisz po przez ATIToola to masz domyślnie ustawienia z 2D więc takty i napięcia są niskie. Więc musisz ustawić sobie profil z napięciami trybu 3D lub wyższymi (zależy jak bardzo chcesz OC) i dopiero wtedy kręcić. Zresztą było o tym pare stron wcześniej - polecam poczytać cały wątek... Edytowane 14 Czerwca 2006 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) casiopea Miałem dokladnie ten sam problem , w ATITool trza zrobic profil 3D i odrazu walnac napiecia VGPU 1.425 albo minimum 1.4 MVDDC 2.086 MVDDQ 2.086 VDDCI 1.49 Takie ustawienia dla ATI 1900XT standardowe chlodzenie zaznaczam ze tak trzeba kombinowac z ustawieniami FAN Control zeby temperatura nie przekroczyla 80'c Ja mam FAN Control ustawione tak ze powyzej 60'c wiatrak kreci sie na 70% powyzej 77'c juz na 80% w upalne dni podczas gry w Obviliona w max detalach rzecz jasna ;) max temp 75'c jeden minus to ze wycie coolera slychac w pokoju obok :/ ale juz niedlugo zaloze cos z heatpipe i bedzie cool tu masz link do informacji jakie ludziska maja ustawienia napiec na ATI 1900XT http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=87890 Edytowane 14 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 14 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2006 (edytowane) Bemx2k aha juz kojarze...jesli bede uzywal ATI Tool'a to CCC odinstalowac yes? =] Wielkie dzieki za napiecia przydadza sie =] tylko mam pytanie czy te napiecia sa takie same dla xtx? bo moj Radek to wlasnie xtx... Edytowane 14 Czerwca 2006 przez casiopea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Bemx2k aha juz kojarze...jesli bede uzywal ATI Tool'a to CCC odinstalowac yes? =] Wielkie dzieki za napiecia przydadza sie =] tylko mam pytanie czy te napiecia sa takie same dla xtx? bo moj Radek to wlasnie xtx... Nie trzeba odinstalowywać CCC. Na tej stronce xs co ci Bemx2k podawał są wszystkie informacje odnośnie napięć. Napięcia od xt możesz do xtx zastosować. Zresztą zawsze możesz poeksperymentować przy OC z napięciami. I tak za wysokie dadzą o sobie znać w postaci temperatury i pewnie restartu kompa na koniec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 A jakie sa standardowe napiecia w trybie 3D dla xtx? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Panowie/(panie?) - pytanko. Dopadłem X1900XTX. z tego co mi wiadomo zegary w tym radq to 650 GPU i 775 Pamięci. Jednak jak odpalam czy w sterownikach ATI czy w Evereście - pokazuje mi: 500 GPU i 600 pamięci? co tu jest nie halo. Czy układ sam sobie tym reguluje i dopiero w 3d zegary idą w górę? Nie mam bladego pojęcie czego tak jest. Prosze o info. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Panowie/(panie?) - pytanko. Dopadłem X1900XTX. z tego co mi wiadomo zegary w tym radq to 650 GPU i 775 Pamięci. Jednak jak odpalam czy w sterownikach ATI czy w Evereście - pokazuje mi: 500 GPU i 600 pamięci? co tu jest nie halo. Czy układ sam sobie tym reguluje i dopiero w 3d zegary idą w górę? Nie mam bladego pojęcie czego tak jest. Prosze o info.Szukałeś :?: :? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172924&st=710 Było o tym już nie raz .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENIGMA Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Szukałeś :?: :? http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172924&st=710 Było o tym już nie raz .... Oki sorrki - nie było sprawy :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 (edytowane) casiopea Sterownik CCC zostaw w spokoju :) Wylacz w windowsie usluge/service ATI Smart oraz ATI Hotkey Poller potem restart i zaczynasz zabawe z ATI Tool inaczej beda zwisy i restarty b.t.w czy ktos z was zna moze jakies nieoficjalne dema wykozystujace HDR SM3.0 czy kompresje textur , np NVidi ktore mozna odpalic na 1900xt ?? interesuja mnie wszystkie demka kozystajace z najnowszych efektow DX9.0c Ja polecam to : http://www.daionet.gr.jp/~masa/archives/rthdribl_1_2.zip jesli ktos tego demka niewidzial t o obowiazkowo musi zobaczyc moze ktos zna sposob jak uruchomic najnowsze dema NVidi na kartach ATI ??? Edytowane 19 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m40 Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja mam pytanko o zasilanie jedzie do mnie X1900GT czeka na niego płyta Epox 9NPA3 Ultra i reszta co w podpisie + Chieftec 420W z 20 pinową wtyczką, na płycie jest 24 pin. Podobno kompy działają w tej kombinacji 20pin zasialcz + 24pin płyty = 4 piny wolne :) Tylko czy pójdzie tak z tą kartą grafiki? Ma ktoś na forum podobnie? Przejściówki nie chcę :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolos Opublikowano 21 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2006 Ja mam pytanko o zasilanie jedzie do mnie X1900GT czeka na niego płyta Epox 9NPA3 Ultra i reszta co w podpisie + Chieftec 420W z 20 pinową wtyczką, na płycie jest 24 pin. Podobno kompy działają w tej kombinacji 20pin zasialcz + 24pin płyty = 4 piny wolne :) Tylko czy pójdzie tak z tą kartą grafiki? Ma ktoś na forum podobnie? Przejściówki nie chcę :)Witam, Pójść to pójdzie, tylko sobie odrazu zakup miernik i sprawdz czy napięcia będą się trzymać kupy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...