draak Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Mam x1800xt 512 po "lekkim" o/c ;), a producent to szafirek. Także sugeruję Ci, byś po zmianie mobo i vga zrobił profilaktycznie formata, ewentualnie DriveCleaner'a użył. Sterowniki- niezłe są cat 6.5, na 6.6 spadło mi o/c (piszę o wartościach z ati toola, nie o zaniżaniu przez CCC). Co do dźwięków- pewnie cewki na karcie sobie trochę hałasują, to nic wielkiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Mam x1800xt 512 po "lekkim" o/c ;), a producent to szafirek. Także sugeruję Ci, byś po zmianie mobo i vga zrobił profilaktycznie formata, ewentualnie DriveCleaner'a użył. Sterowniki- niezłe są cat 6.5, na 6.6 spadło mi o/c (piszę o wartościach z ati toola, nie o zaniżaniu przez CCC). Co do dźwięków- pewnie cewki na karcie sobie trochę hałasują, to nic wielkiego. CEWKI NA KARCIE ???!!! Pierwszy raz mam taką sytuacje ze cos po za coolerkiem hałasuje :( czy moze warto wymienic na inny egzemplarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Sprawdz najpierw ile sie kreci ;) Jak bedzie sie krecic ponad przecietnie to po prostu zalej cewki klejem ;) i po problemie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Sprawdz najpierw ile sie kreci ;) Jak bedzie sie krecic ponad przecietnie to po prostu zalej cewki klejem ;) i po problemie O F..K a gdzie to jest i jak to wygląda I czy można zwalic karte w ten sposób? Czy moze byc silikon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 W moim wypadku po zapodaniu sterow 6.6 ( niestety zarloczna wersja CCC ) nic z OC nei spadlo dalej mam 695/828 ,zero problemow Widac po zmianie sterow niedostatecznie czyscicie system z wpisow do rejetrow DriverCleaner to podstawa aczkolwiek czasami pozostaja smieci w registrach ktore recznei wyrzucam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chr1st Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 W moim wypadku po zapodaniu sterow 6.6 ( niestety zarloczna wersja CCC ) nic z OC nei spadlo dalej mam 695/828 ,zero problemow ... chcesz powiedziec ze za pomoca ccc ustawiles 828MHz dla pamieci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) w ccc jest max 800, po prostu wspomnial ze ma zainstalowane "pamieciozerne ccc", a zegary zapewne skrecil w atitool <_< (innej raczej mozliwosci nie ma :mur: --->imho szkoda, bo fajnie by bylo gdyby ccc mialo mozliwosc wyzszego podkrecania zegarow :cry: ) Edytowane 30 Czerwca 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) bo fajnie by bylo gdyby ccc mialo mozliwosc wyzszego podkrecania zegarow icon_cry.gifzapodaj sobie bios z X1800XT PE i możesz kręcic w CCC do woli... EDIT: niestety tylko rdzeń Edytowane 30 Czerwca 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 quartzXXI Widac potrafisz czytac i zrozumiec thx Jak na soft od ATI to i tak niezle ze dali mozliwosc krecenia GPU az do 800 MHz Oczywiscie prawdziwe OC zaczyna sie z ATITool zmiana napiec itp kwestia dobrego chlodzenia na WC spoko 70% i wiecej GPU Radkow 1900xt smiga na 740/750MHz , gdzies widzialem juz taki WaterCooling-mod ze gosc chlodzl nawet kostki pamieci i tym samym osiagnol 915MHz !! na pamieciach z drugiej strony powyzej 850MHz czesto zdaza sie ze pamiatki lubia wyzionac ducha :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) No coz ja co do O/C nie mialem takiego szczescia. Rdzen wiecej niz 700 nie idzie, a pamiatki na 812 juz wysypuja male krzaki, takze tak sobie karta chodzi na 700/800 ; choc jak na te 1300zł ktore dalem za nia i to juz w kwietniu (gdzie normalnie kosztowaly po 1600-1700) wersje 512mb to i tak nadal nie zaluje zakupu @edit: sorry ze zale sie w temacie o r580, chyba zaloze swoj kacik na oslej łące...:rolleyes: Edytowane 30 Czerwca 2006 przez quartzXXI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) quartzXXI A kombinowales OC z ustawieniami ATIToola na max obrotow FAN Control ?? Ja mam cos takiego : Przy standardowych ustawieniach FAN Control max oc 670MHz wygrzewane 15 minut w ATIToolu Do tego podnies jeszcze conieco napiecia i wtedy sprawdz Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 (edytowane) HI, jak myslicie dlaczego moj rdzen fabrycznie jest ustawiony na 500 skoro poinien byc ustawiny na 625mhz w AtiTool 0.25 beta 14 przy wykrywaniu max ustawien dochodzi do 600 i zaczyna sypac artami :cry: Why ??? pamieci nie sprawdzałem Dodam ze mam zainstalowane stery z oryginalnej płytki od producenta Edytowane 30 Czerwca 2006 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2006 Srednio co 2 strone ktos zadaje to samo pytanie. A nie jestes na tyle wygodny by zadac sobie troche trudu i poczytac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Srednio co 2 strone ktos zadaje to samo pytanie. A nie jestes na tyle wygodny by zadac sobie troche trudu i poczytac?czy mówisz o wpływie instalacji odpowiednich sterowników? Przecież ja napisłaem ze nie moge ustawic podstawowej wartoscie dla grafy nie mówiąc juz nic o O/C :unsure: Dodam ze w najnowszej wersji EVERSEST podaje ze mam 500Mhz dla rdzenie (ORYGINALNIE a chyba powinno byc 625Mhz tak jak w specyfikacji karty CZy moze kupilem słabszą karte a płacąc jak za normalna XT :mur: http://sklep.benchmark.pl/pelny_26074.html oto namiary na moja karte typ złącza PCI-Express x16 producent chipsetu ATI model chipsetu Radeon X1900 XT ilość potoków renderujących 16 ilość jednostek PixelShader 48 ilość jednostek VertexShader 8 wielkość pamięci 512 MB typ zastosowanej pamięci GDDR3 (256bit) prędkość wypełniania (wydajność układu) 30 000 MegaPixel/s taktowanie rdzenia 625 MHz taktowanie pamięci 1 450 MHz szyna danych pamięci 256 bit Przepustowość pamięci 45 GB/s Edytowane 1 Lipca 2006 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 w 2D masz 500 a jak zapodasz gre to automatycznie zmienia Ci sie ta wartosc na 625 , w atitoolu na 600 sypie artami bo tam musisz stworzyc sobie profil 3d z napieciem 1,4 i dopiero potem podkrecac... ogladajcie wczesniejsze strony , bylo pisane o tym juz z 10 razy !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) w 2D masz 500 a jak zapodasz gre to automatycznie zmienia Ci sie ta wartosc na 625 , w atitoolu na 600 sypie artami bo tam musisz stworzyc sobie profil 3d z napieciem 1,4 i dopiero potem podkrecac... ogladajcie wczesniejsze strony , bylo pisane o tym juz z 10 razy !!OK Blue poszukam info o tym prpfilu na 3D, dodam ze wszytskie programy podją własnie info rdzen 500Mhz :( troche mnie to martwi ale zrobie jak mówisz. a oto moje osiągi 3dmark 2003 ~15500 3dmark 2005 ~7800 JA NIE CHCE PODKRECAC TYLKO USTAWIC TO CO W SPECYFIKACJI 625 core czy do tego tez jest potrzeba stworzenie profilu a Atitool ? :cry: ZAJEBIŚCIE :cry: Edytowane 1 Lipca 2006 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) OK Blue poszukam info o tym prpfilu na 3D, dodam ze wszytskie programy podją własnie info rdzen 500Mhz :( troche mnie to martwi ale zrobie jak mówisz. a oto moje osiągi 3dmark 2003 ~15500 3dmark 2005 ~7800 JA NIE CHCE PODKRECAC TYLKO USTAWIC TO CO W SPECYFIKACJI 625 core czy do tego tez jest potrzeba stworzenie profilu a Atitool ? :cry: ZAJEBIŚCIE :cry: w ogole po co instalujesz ati toola jak nie podkrecasz ponad 690 i 800, jest on Ci nie potrzebny. Wystarczy ze stery zainstalujesz i CCC i juz masz karte automatycznie na 625 i 1450, ale w 3D bo w 2D wszyscy maja rdzen 600. Spróbuj zostawic na pulpicie program CCC z ati overdrive zeby widziales go zaraz po wyjsciu z gry , to zobaczysz ze zegary automatycznie spadaja z wartosci 625 na 500.... Wyniki masz beznadziejne, zmieniałes system po kupieniu nowej karty, jesli miales NV to powinienes zainstalowac na nowo. Procesor jest podkrecony czy nie? bo jesli nie to on jest wąskim gardłem i przez to wyniki sa takie a nie inne... Edytowane 1 Lipca 2006 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) w ogole po co instalujesz ati toola jak nie podkrecasz ponad 690 i 800, jest on Ci nie potrzebny. Wystarczy ze stery zainstalujesz i CCC i juz masz karte automatycznie na 625 i 1450, ale w 3D bo w 2D wszyscy maja rdzen 600. Spróbuj zostawic na pulpicie program CCC z ati overdrive zeby widziales go zaraz po wyjsciu z gry , to zobaczysz ze zegary automatycznie spadaja z wartosci 625 na 500.... Wyniki masz beznadziejne, zmieniałes system po kupieniu nowej karty, jesli miales NV to powinienes zainstalowac na nowo. Procesor jest podkrecony czy nie? bo jesli nie to on jest wąskim gardłem i przez to wyniki sa takie a nie inne... Winda wczoraj postawiona ale co to jest CCC proca nie podkręcona - 1800Mhz jeszcze sie nie łapie w nowym biosie DFI. Moze ty powiesz co to jest z tymi 16 16, 16 8, 8 16, 8 8 ??? W moim manualu jest G....O napisane Edytowane 1 Lipca 2006 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Winda wczoraj postawiona ale co to jest CCC proca nie podkręcona CCC = Catalyst Control Center :? BTW. Składam serdeczne wyrazy współczucia, bo widzę, że kolega jedzie z tematem :wink: pozdro Edytowane 1 Lipca 2006 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 CCC = Catalyst Control Center :? BTW. Składam serdeczne wyrazy współczucia, bo widzę, że kolega jedzie z tematem :wink: pozdro przeciez tylko odpisałem ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 @Oli20053 - opanuj trochę ten potok postów i poświęc odrobinę czasu na lekturę. Jeżeli zabierasz się za OC wypadało by wiedziec chociaż co robisz, a z Twoich wypowiedzi wynika, że z wiedzą to tutaj raczej słabo. Dotyczy to oczywiście nie tylko Ciebie - generalnie trzymanie się zasady "najpierw czytaj potem pytaj" jest jak najbardziej wskazane. :idea: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 @Oli20053 - opanuj trochę ten potok postów i poświęc odrobinę czasu na lekturę. Jeżeli zabierasz się za OC wypadało by wiedziec chociaż co robisz, a z Twoich wypowiedzi wynika, że z wiedzą to tutaj raczej słabo. Dotyczy to oczywiście nie tylko Ciebie - generalnie trzymanie się zasady "najpierw czytaj potem pytaj" jest jak najbardziej wskazane. :idea: nie chodzi mi o OC a o kiepskie wyniki w 3dmarku2005 (8000pkt ;() Napisałem kilka postaów ale wszyscy tylko zwaracaja uwagę ze to i tamto ale nikt nie raczy odpowiedziec na banalne dla was pytanie a dla mnie BARDZO ISTOTNE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 nie chodzi mi o OC a o kiepskie wyniki w 3dmarku2005 (8000pkt ;() Napisałem kilka postaów ale wszyscy tylko zwaracaja uwagę ze to i tamto ale nikt nie raczy odpowiedziec na banalne dla was pytanie a dla mnie BARDZO ISTOTNE Mistrzu, odpowiedź dla Ciebie już padła. Użyłeś chociaż programu DriveCleaner, zrobiłeś formata ??? Poza tym, czy proca masz podkręconego, czy nie (jesli nie, to on ogranicz radzia) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Mistrzu, odpowiedź dla Ciebie już padła. Użyłeś chociaż programu DriveCleaner, zrobiłeś formata ??? Poza tym, czy proca masz podkręconego, czy nie (jesli nie, to on ogranicz radzia) Mistrzu, juz dawno po formacie ! proce mam ustaiona na 9*220 - oczywiscie bedzie wyzej tylko coś mi ram wysiada stery zainstalowłaem Catalisty 6.5 + CCC ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) juz dawno po formacie ! proce mam ustaiona na 9*220 - oczywiscie bedzie wyzej tylko coś mi ram wysiada Tu masz po części odpowiedź. Jak będziesz miał ok. 2.8GHz, to wyniki powinny się unormować. Edytowane 1 Lipca 2006 przez lukmek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
casiopea Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) Systool, RivaTuner, CCC dynamicznie zmienia napięcie na karcie, zależnie od obciążenia... Hm... zaden z tych progsow nie pokazuje wartosci napiec dla karty x1900 (chyba ze poprostu nie wiedzialem gdzie szukac) Skoro CCC automatycznie dopasowuje napiecia od obciazenia czyli nie zawsze karta chodzi z ustawieniami 3D? nie zawsze z zadanymi w Overdrive bo kazde ustawienie taktowania potrzebuje innego napiecia...zgadza sie? czyli powinno byc jakies napiecie dla ktorego pracuje krata z max taktowaniem i powyzej ktorego jest OC jesli zle rozumuje to nieh ktos mnie poprawi... gdzies czytalem ze to max napiecie to ok 1.4V dla GPU wiec dziwi mnie ze przy pomocy ATi Tool nie moge osiagnac i taktowan max dla karty przy stock cooolerze.. Edytowane 1 Lipca 2006 przez casiopea Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Hm... zaden z tych progsow nie pokazuje wartosci napiec dla karty x1900 (chyba ze poprostu nie wiedzialem gdzie szukac) Skoro CCC automatycznie dopasowuje napiecia od obciazenia czyli nie zawsze karta chodzi z ustawieniami 3D? nie zawsze z zadanymi w Overdrive bo kazde ustawienie taktowania potrzebuje innego napiecia...zgadza sie? czyli powinno byc jakies napiecie dla ktorego pracuje krata z max taktowaniem i powyzej ktorego jest OC jesli zle rozumuje to nieh ktos mnie poprawi... gdzies czytalem ze to max napiecie to ok 1.4V dla GPU wiec dziwi mnie ze przy pomocy ATi Tool nie moge osiagnac i taktowan max dla karty przy stock cooolerze.. jeju ludzie poszukajcie na poprzednich stronach,była o tym mowa dosc obszerna. Sciagacie ati tools 0,25 beta14 , tworzycie zakładke 3D ,wchodzicie do opcji voltage, tam ustawiacie napiecie rdzenia karty na 1,4 lub wyzej (jesli ktos chce lepiej podkrecic)ale tez musi zapewnic karcie w stresie temperature do max.85C, bo powyzej moj egzemplarz zaczyna sypac artami), zapisujecie napiecie 1,4 i wtedy dopiero podkrecacie majac u góry ustawioną zakładke 3D!!!! Tak trudno to zrozumiec? Karta chodzi z wyzszym napieciem 1,4 lub wyzej tylko w 3D , w grach itp. zmieniaja sie wtedy wartosci dla rdzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 (edytowane) F..K mam jedynie około 17100 w 3dmarku2003 i obawiam sie ze moja karta to wyjatkowa trefna sztuka :( proca chodzi na 2430Mhz wiec powinienem z palcem w .... robic 18000 DLACZEGO jest INACZEJ :cry: Edytowane 1 Lipca 2006 przez Oli20053 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 Mamy 2006 rok, daj sobie już siana z tym markiem03- na orbie nie ma nawet wyników z tak powolnym cpu, jak Twój, więc ciężko stwierdzić czy faktycznie _masz mieć_ te 18.000. Z a64@ ~ 2.4GHz i bez o/c vga w marku05 możesz (wg. wskazań orba, zadaj sobie na przyszłość trochę trudu, rusz mózgownicą i sam poszukaj) liczyć na ok 9000pkt, +/- 200pkt w zależności od wersji cat. Nie ma czegoś takiego jak felerna sztuka karty, gdy mówimy o wartościach def.- jest albo zasyfiony system, albo... zasyfiony system i namieszane w biosie (nie wiem co, ale już wiele głupot się na oczy widziało). W 1 jak i 2gim przypadku winny jest łącznik między fotelem, a klawiaturą. Więcej pomyślunku, mniej histerii na forum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quartzXXI Opublikowano 1 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2006 F..K mam jedynie około 17100 w 3dmarku2003 i obawiam sie ze moja karta to wyjatkowa trefna sztuka :( proca chodzi na 2430Mhz wiec powinienem z palcem w .... robic 18000 DLACZEGO jest INACZEJ :cry: człowieku, spokojnie , bez paniki, czy ty w ogole grasz w marki czy co ? No dobra rozumiem że lubisz sie bawic w punkty, no ale bez przesady. Pociesze cie, ze ja rowniez (mimo r520) a wykreconej do granic jej mozliwosci rowniez nie osiagam tych 18000 ( 17800-17900) i granicy 18000 nie przekrocze (tzn juz przekroczylem ale o dziwo na presscocie 3.6GHz :blink ---->naprawde LOL) co do 2005. Pobaw sie ustawieniami w CCC, ustaw wszystko na maxymalna wydajnosc (czyt. najnizsza jakosc), AI na advanced (podobno pomaga, ale nie sprawdzalem). I troche wiecej cierpliwosci, bo tak szczerze mowiac,---> rozumiem, masz nowa karte, ale do wyzalania sie i do ponabijania kolejnych postow, zapraszam do oslej laczki lub najlepiej do forum testowego :wisielec: (straszny joke, sorry) PS (nie musicie mi przypominac ze tez bylem taki sam jak dostalem swojego x1800xt :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...