Skocz do zawartości
dem

Ati Radeon R580

Rekomendowane odpowiedzi

Gość 05_03_1992

kurcze wyniczkow kolo 18 wrzesnia - wtesdy kumpel wraca

aaa i bede ja mial na 99% - to nie moj kumpel a znajomy kumpla mego taty i jeszcze go nie prosilem ale kumplowi lapka przywozi i kumpel mowi ze postara sie zalatwic -> zalatwi

juz sie doczekac nie moge

czy szykowac jakies radia na memki -> na gpu pojdzie abadon gpu pro, mam nadzieje ze jak na x850 xt pe styka to na aiw tez styknie

a jak radia to jakie

na poczatek wystarcza zwykle zalmanki, czy juz lepiej gole memki ni zalmany

ps narazie kaske na aluminiwe revoltei szykuje, bo miedziane odpadaja :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

hmmm miedz?? a zalmanki mam akurat, to na przetrwanie mogą byc zalmany czy lepiej golasy

ps w tej karcie da sie zmieniac volty na gpu i mem z poziomu windy rozumiem...

aaa i jak juz bede mial kaske to poprosze o pomoc o jakie elementy zadbac (przykleic radia itp)

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

Czy są jakieś z optymalizacją pod X2?

dołączam się do tej części pytania

a jakie stery są dobre?? wg mnie jest to bez większego znaczenia, instaluj 6,7-6,8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dołączam się do tej części pytania

a jakie stery są dobre?? wg mnie jest to bez większego znaczenia, instaluj 6,7-6,8

Już krótko po premierze x2, zarówno ati jak i nv wprowadziły "optymalizacje" dla DC. Było już o tym zarówno w tym wątku, jak i w tym o x2 ze 100razy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może takie lamerskie pytanie ale będzie to mój pierwszy Radeon jakich sterowników najlepiej używać? Czy są jakieś z optymalizacją pod X2? Nigdy w życiu nie miałem karty od ATI więc w tym temacie jestem zielony :)

Zawsze najnowsze :-P bo mają poprawione błędy w grach :idea:

Co do X2 to jak wyżej.

EDIT

I znów coś o chłodzeniu naszych grzejących się ekstremalnie monstum :D tutaj

EDIT2

Kolejny test. Tym razem starcie tytanów :) Dwa najlepsze AC do R580

Accelero X2 vs. Thermalright V1 Ultra

I po co kupowałem Revolteca? <_< Jedyne co zyskałem to doświadczenie :? ...ale to też dużo :)

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem, używam ATITool 0.25 Beta 15 i nie mogę ustawić wyższego taktowania pamięci niż 792. Mimo że suwakiem zaznaczam wyższą częstotliwość on cofa się na 792 po kliknięciu set clock . Jeśli chodzi o rdzeń to takich problemów nie ma.

Sterowniki cat. 5.8 bez ccc. spotkał się ktoś z takim problemem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam taki problem, używam ATITool 0.25 Beta 15 i nie mogę ustawić wyższego taktowania pamięci niż 792. Mimo że suwakiem zaznaczam wyższą częstotliwość on cofa się na 792 po kliknięciu set clock . Jeśli chodzi o rdzeń to takich problemów nie ma.

Sterowniki cat. 5.8 bez ccc. spotkał się ktoś z takim problemem?

To wina ATi Toola w wersji 15. Chłopaki na XS o tym pisali że nowa wersja korzysta z ustawień CCC! Po kiego nie wiadomo - może w kolejnej wersji wszystko wróci do normy a na razie pozostaje wrócić do wersji 14ej.

Poprawione i przepraszam :oops: :oops: :oops:

Edytowane przez rafa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To wina ATi Toola w wersji 15. Chłopaki na XS o tym pisali że nowa wersja kożysta (!!!!!!) z ustawień CCC! Po kiego nie wiadomo - może w kolejnej wersji wszystko wróci do normy a na razie pozostaje wrócić do wersji 14ej.

Popraw to , bo aż w oczy kłuje.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

hmmm jako ze karta (aiw x1900) bedzie w wersji oem planuje kupic na allegro pilot do ati aiw za uwaga - 7,5zł :D teraz problem - odbiornik - oryginalnego ati znalezc nie moge na allegro ani nigdzie, czy moze byc zwykly radiowy odbiornik??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość 05_03_1992

ok taki tez mam zamiar, ale kuopwac ten pilot, w przyszlosci go moze nie byc, kupowac pilot i szukac osobno odbiornika?? czy łatwiej bedzie zestaw kupic - ps jest jeden zestaw ale koles chce 80zł :o

pozdr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja sobie odbiornik sam zrobilem - koszt okolo 10zl, a pilot obojetnie jaki - ja kupilem taki od glosnikow Creative za 12zl za Allegro. Bardzo polecam - mozna lezac na lozku sterowac sobie kompem: przelaczac muzyke w winampie/foobarze, obsluga playerow do filmow itp. Bardzo wygodna sprawa.

Pozdrawiam

Edytowane przez Martinii

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problemik ze sterownikami od grafy. Na A64 nie bylo problemow lecz na Conroe nie moge zainstalowac wszystkich sterownikow. System swiezy, rozne stery instalowalem po kazdorazowej instalacji ma konflikt.

Dołączona grafika

Ktos spotkal sie z tym :huh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam problemik ze sterownikami od grafy. Na A64 nie bylo problemow lecz na Conroe nie moge zainstalowac wszystkich sterownikow. System swiezy, rozne stery instalowalem po kazdorazowej instalacji ma konflikt.

Ktos spotkal sie z tym :huh:

Zainstaluj Cat. 6.8 zamiast Omeg....

Pytanie ode mnie - czy podczas obciążenia wystepuje u Was objaw piszczących cewek na karcie? Ostatnio jak miałem kompa "na pająka" zwróciłem na taki szczegół uwagę. W idle tego objawu nie ma.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi