Martinii Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Ten pisk wystepuje takze na inny kartach - takze u mnie. Wiec chyba 'ten model tak ma' :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toolboy Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 (edytowane) nie tylko ten, r520 tez... chociaz u mnie to raczej bzyczenie nie piszczenie, to drugie mialem w 66GT Edytowane 8 Września 2006 przez toolboy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Dzięki za info. Wiedziałem, że mnie uspokoicie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 U mnie te dźwięki były tylko słyszalne podczas testów z chłodzeniem Revolteca tzn jak laminat był nieziemsko gorący. Na stockowym coolerze kiedy wszystko jest chłodniejsze nic nie słychać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 9 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2006 Mimo ze mam karte dopiero 2 dni, rowniez zauwazylem to "piszczenie". Ale z tego co zostalo tu powiedziane widze ze nie ma sie o co martwic. Mam pytanie czy ktos z uzytkownikow tej karty, ma moze blok innovateka na niej ? Chodzi mi o porownanie temperatur. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 12 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2006 @05_03_1992 To nie lepiej było dopłacić kilka dolców i kupić nówkę BOXa? Zamiast teraz grzebać się ze sztukowanymi częściami? Osobiście dałem z wysyłką $218, właśnie nowy BOX, fabrycznie zafoliowane pudełko, ze wszystkimi bajerami i mam pewność, że to faktycznie nówka i nikt tego nie przebierał wcześniej. Jestem ciekaw, jak z rejestracją na stronie ATI i ewentualną gwarancją będzie, no ale to wyjdzie w praniu. Sprowadzam dwie sztuki, będą w PL za jakieś 3 dni. Pierwsza wrzucona do kompa u znajomego pewnie od razu, moja sztuka dopiero jak się nowy sprzęt skompletuje (przełom września/października). Oczywiście później testy itd., nie omieszkam umieścić wyników gdzieś tutaj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 13 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2006 wiesz.... klikalem z bazio ktory memki ze stanow sprowadza i mowil mi szczerze ze nie wie za bardzo o co z tymi openboxami chodzi..... On kupi dfi lanparty nf4 ultra d w lipcu za 200zl openbox i wymiata, niektore pamieci rownierz oopenboxy bierze i sie kreca tak samo albo nawet lepiej.... ale jakbym wiedzial ze za 220 mozna nowke dostac to bym wzial bo nas newegg byly za 250+10 przesylka mam nadzieje ze padaki nie bedzie moze porywalizujemy :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Witam czy ktoś z Was ma karte HIS Radeon X1900 XT IceQ3 ??? chciałbym się dowiedzieć, jak sprawuje się chłodzenie, jaką temperature ma karta i ile udąło się Wam wycisnąć z niej :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 14 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2006 Ja mogę powiedzieć, że na moim GT chłodzenie jest zajedwabiste. Wentyl jeszcze nigdy nie przyśpieszył (tylko przy starcie kompa) - cały czas 27% max. obrotów. Przyspieszać ma wg biosu przy 70st. A mi rzadko kiedy 53 przekracza. Najwięcej miałem 60st jak wentyle w budzie skręciłem na ok 900rpm. Dla porównania: miałem przez kilka dni szafirka GT i miał 57st w 2D,a w 3D łapał 80st. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdag Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 Witam czy ktoś z Was ma karte HIS Radeon X1900 XT IceQ3 ??? chciałbym się dowiedzieć, jak sprawuje się chłodzenie, jaką temperature ma karta i ile udąło się Wam wycisnąć z niej :wink: w Polsce strasznie ciężko dostępna, szukam takiej od miesiąca (oczywiście po rozsądnej cenie) ale wszędzie ma status "niedostępny". Wogóle ciężko jest teraz z dostępnąścią X1900XT... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 imo lepiej brac najtanszego w miare x1900xt i kupic accelero2 ;s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 (edytowane) dla mnie Accelero to pomyłka technologiczna, zależy mi na obniżeniu temperatury wszystkich urządzeń wewnątrz i system HIS-a, jaki zaczerpnięty został od AC jest moim zdaniem jedynym słusznym rozwiązaniem, dlatego na niego się zdecydowałem i jestem w trakcie załatwiania, oczywiście przez znajomych, bo w sklepach jej nie ma ... Edytowane 15 Września 2006 przez .PaVLo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 zamiast x2, czy ice-q/arcitca bral bym zalmana - wice na cale pcb, chlodzi uklad zasilajacy itd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 jakbyś dobrze doczytał, to byś znalazł wpis, że ICE-Q ma specjelne wycięcia od spodu, aby dodatkowo chlodzić pretworniki i radiatorek pamięci, więc mamy na wszystko nawiew :wink: widać to tutaj dokładnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2006 zamiast x2, czy ice-q/arcitca bral bym zalmana - wice na cale pcb, chlodzi uklad zasilajacy itdAle Zalman jest słabszy od Accelero. Raczej proponowałbym Thermalrighta V1 Ultra. Wydajność najlepsza z wszystkich AC. Sam zamierzam takiego zamontować. Chociaż chętnie bym przetestował X2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2006 Accelero X2 tragicznie chłodzi sekcje zasilające, powiedziłąbym wcale nie chłodzi. Zrobili jakąś małą szparkę ,przez którą cos tam wieje i to wszystko. Lipa straszna. Dlatego stosuję dodatkowy nawiew 80mm z boku karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 jakbyś dobrze doczytał, to byś znalazł wpis, że ICE-Q ma specjelne wycięcia od spodu, aby dodatkowo chlodzić pretworniki i radiatorek pamięci, więc mamy na wszystko nawiew :wink: No włąsnie jakbyś doczytał dokładnie to być wiedział że te dziurki to zrobili po to zeby wiatrak miał łatwiejsze zasysanie powietrza a w efekcie pracował ciszej. A ze zasysa powietrze przez sekcje zasilania to raczej przypadek niż celowe działanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 hmmm, piszesz, że zasysa tymi otworkami powietrze ... w sumie nie wpadłem na to, ale może być w tym sens, chociaż sprawdze to sam za pare dni bo karta jedzie do mnie jutro ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 Pisze pisze bo sam mam IceQ tyle ze x1800 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Wszystko niby zainstalowane sterowniki i CCC :) wcześniej system wyczyszczony driver cleaner i mam problem nie mogę dostać się do Control Center. Zainsalowałem do sytemu .NET Framework 2.0 i zakichane CCC nie włącza się a bez ustawień nie mam co grzebać dalej no i nie mogę wyłączyć "ci" bo do ustawień nie idzie dojść!! ---- Stery 6.8 Edytowane 19 Września 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 ok aiw juz u mnie zaraz pierwsze testy a jutro wiecej zabawy... wlasnie z czestochowy wrocilem pok arte bylem :D pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 19 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2006 (edytowane) Gry działają miodzie :) HL2 i BF2 i FEAR Combat :) po prostu miód a 3Dmark 03 wywala się przed testem z naturą wersja DEMO. No i do opcji dalej się nie mogę dopchać. Edit: W CS:S test wychodzi 126FPS trochę to mało AA 4x FSAA 16x no i rozdziałaka 1152 x 864 Spróbuje powalczyć z 3Dmarkami :) B-) Edit2: 3Dmark 03 walił się teraz dopiero przy teście dźwięku Zauważyłem że temp karty SpeedFan pokazuje mi jako 0C No i dalej się nie mogę dostać do ustawień Edit3: 3Dmark 03 przeszedł i....... 15700pkt :huh: co jest grane :blink: tak samo z tym CS:S tylko 126FPS :unsure: Ma ktoś jakiś pomysł na moje problemy :rolleyes: poza formatem. Edytowane 20 Września 2006 przez misiek175 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 (edytowane) hmmmm i juz problemy.... sprawa wygląda tak: karta smiga super stabilna testowana atitoolem i smarkami ale po wylaczeniu kompa i wlaczeniu po chwilce juz od poczatkku wala arty...... jezeli kompa wylacze i poczekam ~5min to jest spoko jak juz go wlacze, jak zrestartuje tez jest spoko zauwazylem ze taki zonk ma mijesce tylko po wczesniejszym rozgrzaniu karty, ale jezeli zrestartuje albo poczekam po wylaczeniu ~5min to i tak dziala co to moze byc?? zasilacz? mobo? karta ;( ?? a jak tak to czy powazna sprawa zaraz ide do szkoly potem beede kombinowal pozdr sorki starczy ze zostawi sie kompa na 1-5min (w zaleznosci jak jej sie podoba ;)) wylaczonego a potem smiga bez smiecia... ale po co jej 1 min?? a moze mobo? co sie moze przegrzeqwac?? pozdrawiam aha w smarku 05 na nie kreconym kompie mam 8,7k ale syf na systemie tak wiec jestem spokojny jutro zmiana windy Edytowane 13 Października 2006 przez 05_03_1992 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rxg Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 misiek175 Może c/p.files/ati/ati.ace/Wizard.exe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 hmmm naprawde prosze o wypowiedzi, co jest nie tak?? moj zasilacz?? plyta?? karta?? to przeciez jakies duperele musi byc skoro jak poczekam te 1-2 minuty po wylaczeniu wlacze i chodzi a jak karte wylaczylem bez stresu (zimna) to odrazu chodzi.... moga sie przegrzewac jakies mosfety karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 Musisz spr u kogoś innego. A jak z gwarą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 O cholera, to ciekawe. Rozbierałeś chłodzenie i wpakowałes jakąś świeżą (przyzwoitą) pastę pod nie? Bo od tego bym raczej zaczął. Czy zwodowana już jest? Mimo wszystko dziwna sytuacja... Dam znać, czy u mnie (odpukać) dzieje się to samo, gdy złożę graty (piątek/sobota). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 no wiesz.... za granica usa :D a powiedz mozliwe ze zasila- dzisiaj jade do kumpla on ma asusa na ati chipsecie x2 3800+ oraz yesico 600w jest juz woda na karcie ias5 ale na standart chlodzeniu tez tak bylo aaa i tak btw na gpu mam w stresie na wc z siga 45* max a na pamieci (o ile to ten czujnik) radia zalmana i jakies 50* w stresie :D hmmm tatko sie w serwisie tzn w komisie pytal i koles powiedzial ze jest mozliwosc ze kondensatory trzymaja prad i karta wariuje jak sie nie oproznia..... jest taka moazliosc i ile naprawa kosztuje?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gutman1 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 z tym zasilaczem chyba żartujesz - no way! Topek spokajnie pociągnie tą karte po ostrym o/c a co dopiero na "idlu" heh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość 05_03_1992 Opublikowano 20 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2006 hmmm czyli pozostaje karta.... albo mobo, dzisiaj jade wieczorkiem do tego kumpla to sprawdze jak sie ma karcioszka u niego a co powiedzie na to ze kondensatory nie oprozniaja sie z pradu i karta szaleje az sie nie oproznia?? duzo kosztuje naprawa/ czy da sie zapobiegnac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...