Racuch Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 (edytowane) Nie Sapphire zaczal pchac 1.2ns do 1900XTX kłamiesz....... :wink: Edytowane 17 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 kłamiesz....... http://www.xtremesystems.org/forums/showth...=25&t=87890 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PITer Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 Mam swiezego asusa X1900XT i jest na 1.1ns.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 kłamiesz.......Poczytaj a pozniej sie wypowiadaj i przystopuj z takimi tesktami jak nie jestes pewien czegos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 spokojnie ,bez nerwów faktycznie 1,2 nano p.s. wiecej luzu B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 spokojnie ,bez nerwów faktycznie 1,2 nano p.s. wiecej luzu B-) :twisted2: Wiesz sam na takiego Sapphira trafilem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 :twisted2: Wiesz sam na takiego Sapphira trafilem ;)i jak sa kręcliwe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2006 i jak sa kręcliwe? :lol: http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=2365439 Mega kreciolki sie trafily :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Ktos wczesniej pytal o bezpieczne napiecie doa GPU ?? ano 1,5 przy max temp 75'c to napewno bezpieczne do krecenie i napiec uzywam( ATI TRay Tools) Na standardowym coolerze i napieciu GPU 1,5 (poprzednio probowalem nawet 1.525) karciocha po 3 przebiegach marka06 max temp 73'c tyle ze kiedys po wygrzaniu dokrecalem docisk radiatora do gpu zbilo mi to max temp o 2-3 'c Reasumujac , przypuszczam ze przy dobrym chlodzeniu napiecie gpu 1.6v nie powinno zrobic problemu zreszta mozna o tym poczytac na forum ATT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Witam właśnie złożyłem kumplowi komputer i mam pewien problem postawiłem nowy system i zainstalowałem nowe stery cat 6.12 + NET framework 2.0 za każdym razem gdy chcę wejść do CCC wyskakuje mi cos takiego : Odinstalowanie i ponowna instalacja nic nie daje, robi sie to samo. bebechy komputera : ati 1900 xtx, płyta asus a8n sli se, proc AMD 3700+ może ktoś z was będzie wiedział co jest nie tak Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Jakiś firewall nie blokuje mu portów? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek-Placek Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie, to jest czysta kopia xp + antywir NOD32 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie, to jest czysta kopia xp + antywir NOD32A odpalał się tuż po instalacji ale przed antywirem? Nigdy mi się coś takiego nie pokazało :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Ja tez nigdy takiego komunikatu nie widzialem , a dodam ze instalowalem Catalysty CCC na roznych kompach grubo ponad 100 razy Oczysc system z sterow ATI driverCleanerem > odinstaluj NetFramework , jesli jest to sciagnij najnowsza wersje , zainstaluj NetFramework > restart potem stery jak nie pomoze to probuj innych sterownikow Wcat albo Omegi Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Bemx2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 nie, to jest czysta kopia xp + antywir NOD32w tą stronę pogrzeb ----> firewall/virus-scanner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Initial bench ;) Mam nadzieje, ze na tym sie nie zakonczy, czyli R580+ = X1950XT 256MB Tylko i wylacznie GPU@/mem stock http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/494911fb73176f8f.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 @Jacek-Placek Spróbuj zainstalować same sterowniki od nowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Dluuuga noc z X1950XT ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bemx2k Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 DEVILEK Ladne OC , swoja droga dlaczego nie uzywasz np ATI Tray Tools ?? Moj radek na standardowym coolerze przechodzi 3D Marka 06 na 726MHz GPU 1,5 V wiec u ciebie moze by cos wiecej poszedl ...? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Dluuuga noc z X1950XT ;)hmmm, proc blokował deko :? a zkąd 1,6Vcore wytrzepałeś ?? ---->AtiTool 1,575 max. Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 hmmm, proc blokował deko :? a zkąd 1,6Vcore wytrzepałeś ?? ---->AtiTool 1,575 max. Może zły odczyt, albo modowany bios albo jakiś v-mod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 DEVILEK Ladne OC , swoja droga dlaczego nie uzywasz np ATI Tray Tools ?? Moj radek na standardowym coolerze przechodzi 3D Marka 06 na 726MHz GPU 1,5 V wiec u ciebie moze by cos wiecej poszedl ...? Uzywam tylko i wylacznie ATT i RT R580+ nie chcial ani MHz wiecej isc. hmmm, proc blokował deko :? a zkąd 1,6Vcore wytrzepałeś ?? ---->AtiTool 1,575 max. No proc ciut zablokowal wyniki :-| Ale i tak pokazal duzo, w porownaniu do tego co kiedys pokazywal. Co inna mobo to inaczej sie kreci ten 6800. 1.6Vgpu = ATT Memki pewnie blokowane przez timingi zbyt ostre, poniewaz 1ns i nic im nie pomaga powyzej 990MHz. Zastanawiam sie czy nie zmodowac jej i wsadzic ja na DI <_< Ogolnie jestem zadowolony z wynikow i mozliwosci tej karty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 U was tez spadla wydajnsocw 3dmarku05(nie wiem jak w pozostalych) po zasintalowaniu najnowszego directx 9.0c z grudnia '06 + 6.12 ? u mnie : z 12650 - > 12150 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 U was tez spadla wydajnsocw 3dmarku05(nie wiem jak w pozostalych) po zasintalowaniu najnowszego directx 9.0c z grudnia '06 + 6.12 ? u mnie : z 12650 - > 12150 też spadła ,niestety ale nie samymi smarkami człowiek żyje....,właściwie też nie wiem czy prze DX-a czy cat6,12 a przewalać sie narazie nie chce :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaZZeo Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam Panowie, czy z Radkami X1900XT/1950XT tez są problemy z cieniami? Jeden serwis o tym wspomniał, reszta jakoś dziwnie nic nie zauwazyła, to samo nie widze jakis narzekań uzytkowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja nie mam żądnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Ja nie mam żądnych problemów.Też niczego nie zauważyłem. Może kiedyś coś było na starszych sterownikach. Ale ja właściwie nigdy nic nie widziałem takiego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luki2 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Witam, nosze sie z zamiarem kupna radka X1900GT ze wzgedu na drastyczny spadek cen ow kart :D Jesli chodzi o OC tych kart to nie bylo takie zle, ale teraz wyszly nowe rewizje(wizualnie identyczne z X1950pro), wiec czy orientuje sie ktos jak nowe rewizje wypadaja pod wzgledem OC?? Jak wiadomo x1950pro jest mistrzem w niepodkrecalnosci, wiec z tego wynika, ze nowy GT tez raczej bedzie sie gorzej podkrecal od starego(ten sam cyfrowy uklad zasilania co w x1950pro :? ) Wiecie moze cos na te tamat?? I ostatnie pytanie czy rzeczywiscie warto za 630zł X1900GT?? Dzieki za pomoc Pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 I ostatnie pytanie czy rzeczywiscie warto za 630zł X1900GT??W cenie 1650xt to pewnie że warto :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 [OT] Czy można aktualizować 3dmark05 do wersji 1.3.0 (by wpisywać wyniki do ORB'a), czy trzeba będzie ściągnąć full? Do tej pory były patche, ale do najnowszego builda jakoś nie widzę. [/OT] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...