Skocz do zawartości
MackaM

Kilka Pytań Laika

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Przeglądałem to forum i spotkałem sie z różnymi opiniami :) Zacznę może od tego co mam :

-procek athlon 1700+XP

-płyta kt33bv

-karta radek 9550 XT GeCube

-768 tamu (twinoms 512 mb PC3200 i jeszcze jakis elixir czy cos takiego 256mb PC3200)

-2X dysk 20gb PATA :/

-reszta to chyba nei ważna :D

No więc pasowałoby mi chyba wymienić procek z płytą :) Np. NFS:MW na prawie max detalach 800X600 mi nie tnie. Natomiast u mojego kumpla na radku 9200SE (:/) i procku jakims pentiumem 2,6ghz na 640X480 musi zmniejszac detale żeby pograć :) Wynika z tego ze chyba mam za słaby procek. I tu kolejne pytanie : Jak Wam chodzi gra F.E.A.R ? U mnie co około sekunde skacze :/ Nie jest to zbyt mała ilosc FPS ale nie wiem czy to jest spowodowane na pewno prockiem i czy po zmianie procka na tej karcie pogram sobie w nowe gry ?? Dla przykładu to Quake4 tez na małych detalach chodzi dobrze.

Troche sie rozpisałem ale juz przechodze do sedna. Chodzi mi o to na jaki procek kupić ?? Z początku myślałem nad czymś od Intela, ale po poczytaniu forum zmieniłem zdanie. Wg. tego co tutaj piszecie to AMD rządzi :D Towar kupie po nowym roku (styczeń/luty) więc mam jeszce troche czasu. Czy jest sens kupować coś na sockecie 754 ?? Czy może dołożyc te 200zł i kupić athlona 63 3000+ Venice / Winchester , a w przyszłości przesiąść się na athlona 2X lub FX :D ?? Czy opłaca się dopłacać do athlona czy moze wybrać słabszego Semprona za mniejszą kase :D ??

Na wszystko będę miał koło 900zł.

PROSZE O ODPOWIEDZI :) POZDRO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

IMO Sempron 64 3000+ 939, ASRock dual sataII, i grafa może zostać narazie ta co jest, zasilacza napewno jakiegoś dobrego nie spodziewam sie więc, kup Delte albo Fortona 350W, na allegro są za 40-60zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi