MackaM Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam. Przeglądałem to forum i spotkałem sie z różnymi opiniami :) Zacznę może od tego co mam : -procek athlon 1700+XP -płyta kt33bv -karta radek 9550 XT GeCube -768 tamu (twinoms 512 mb PC3200 i jeszcze jakis elixir czy cos takiego 256mb PC3200) -2X dysk 20gb PATA :/ -reszta to chyba nei ważna :D No więc pasowałoby mi chyba wymienić procek z płytą :) Np. NFS:MW na prawie max detalach 800X600 mi nie tnie. Natomiast u mojego kumpla na radku 9200SE (:/) i procku jakims pentiumem 2,6ghz na 640X480 musi zmniejszac detale żeby pograć :) Wynika z tego ze chyba mam za słaby procek. I tu kolejne pytanie : Jak Wam chodzi gra F.E.A.R ? U mnie co około sekunde skacze :/ Nie jest to zbyt mała ilosc FPS ale nie wiem czy to jest spowodowane na pewno prockiem i czy po zmianie procka na tej karcie pogram sobie w nowe gry ?? Dla przykładu to Quake4 tez na małych detalach chodzi dobrze. Troche sie rozpisałem ale juz przechodze do sedna. Chodzi mi o to na jaki procek kupić ?? Z początku myślałem nad czymś od Intela, ale po poczytaniu forum zmieniłem zdanie. Wg. tego co tutaj piszecie to AMD rządzi :D Towar kupie po nowym roku (styczeń/luty) więc mam jeszce troche czasu. Czy jest sens kupować coś na sockecie 754 ?? Czy może dołożyc te 200zł i kupić athlona 63 3000+ Venice / Winchester , a w przyszłości przesiąść się na athlona 2X lub FX :D ?? Czy opłaca się dopłacać do athlona czy moze wybrać słabszego Semprona za mniejszą kase :D ?? Na wszystko będę miał koło 900zł. PROSZE O ODPOWIEDZI :) POZDRO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 IMO Sempron 64 3000+ 939, ASRock dual sataII, i grafa może zostać narazie ta co jest, zasilacza napewno jakiegoś dobrego nie spodziewam sie więc, kup Delte albo Fortona 350W, na allegro są za 40-60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MackaM Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Dzieki za odpowiedź. Macie może jakieś porównania athlonów i sempów :D ?? Jeśli tak to prosze o linki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...