Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78069980 Chyba sie zdecyduje na ten sprzęt ale się waham z powodu procka :/ Byłem przekonany do Celerona a o tym nie słyszałem jeszcze jedynie tyle że się grzeje Jak to jest :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zdaje mi się że cena jest nie adekwatna do wyposażenia. Procesor jest dobry, wcale się tak bardzo nie grzeje a jest wydajny. Jednak zastosowanie chipset’u i zintegrowanej karty graficznej firmy SIS jest kiepskim rozwiązaniem. Gdyby ja miał kupować jakiegoś laptopa z procesorem AMD to akceptowałbym tylko chipset ATi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Powiem jak jest :P Słabo sie znam na sprzęcie. Masz może troche czasu znaleść coś z allegro w granicach 3 tys godnego polecenia ? Nie chce kupić szajsu. Fajnie by było jakby grafa miała 128 MB i coś porządnej firmy. Jeśli można dokupywać ramy to nie grają wielkiej roli bo dokupie jak będe przy kasie :) I ważne żeby na baterii długo działał :) Jeszcze co do wi-fi :) na czym to polega ? Moge np kupić bezprzewodowy router i na terenie domu bezprzewodowo się łączyć z netem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Powiem jak jest :P Słabo sie znam na sprzęcie. Masz może troche czasu znaleść coś z allegro w granicach 3 tys godnego polecenia ? Nie chce kupić szajsu. Fajnie by było jakby grafa miała 128 MB i coś porządnej firmy. Jeśli można dokupywać ramy to nie grają wielkiej roli bo dokupie jak będe przy kasie :) I ważne żeby na baterii długo działał :) Jeszcze co do wi-fi :) na czym to polega ? Moge np kupić bezprzewodowy router i na terenie domu bezprzewodowo się łączyć z netem ? Akurat sie tak slada ze mam amd sempa 3300 czyli 2Ghz na pokladzie SIS z karta graf SIS M760. Napisze krotko. Komp z takimi parametrami wspaniale sprawdzi sie w zastosowaniach biurowych, multimedialnych za wyjatekiem greania w nowe gry 3D..bo nowe gry 2D nie ma problemu. Stare gry 3D tez chodza bez problemu. Jesli ni bedziesz gral jak male dziecko w giereczki typu NFS Most Wanted czy GTA San aNdreas..polecam tego kopa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) 3tyś to trochę za mało na komputer z dobrą grafiką. Podstawowe pytanie, czy komputer ma być nowy czy używany? Czy masz zamiar na nim grać? Jakieś wymagania co do ekranu? 14.1”, 15” panorama czy zwykły? Może lepiej szukać czegoś ze słabszą grafiką ale od razu z szybkim procesorem i rozszerzyć ram… DODANE: W tej cenie to w miarę sensownie wygląda ten: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78474525 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78116247 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77089086 Przejrzyj jeszcze działa „sprzedam” na forum: http://forum.purepc.pl/index.php?showforum=19 Edytowane 25 Grudnia 2005 przez hpx4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Zdaje mi się że cena jest nie adekwatna do wyposażenia. Procesor jest dobry, wcale się tak bardzo nie grzeje a jest wydajny. Jednak zastosowanie chipset’u i zintegrowanej karty graficznej firmy SIS jest kiepskim rozwiązaniem. Gdyby ja miał kupować jakiegoś laptopa z procesorem AMD to akceptowałbym tylko chipset ATi. Amd na pokladzie ATI to minimum 4500 zeta wydatku..... tzn mozna znalesc taniej.....ale juz chipset nie bedze iati tylko sis i ewentualnie grafa Ati x200 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&back...id=48&grupa=411 http://arest.pl/index.php?inc=produkt&back...id=48&grupa=412 ale to wszystko To Acer...ja bym raczej na 90% nie kupil Acera....nie zebym odradzal..ale po prostu to tak jak np niektorzy wolą Panasonic TV niz Trilux . Rzecz gustu. P.S. - Acer po prostu chce zeby rynek lapow nalezal do niech..wkladaja super sprzet za smieszne pieniadze...zadna inna firma tego nie robi......Jedyne do czego moge sie przyczepic u Acera to fakt czy to acer za 3 tysiace czy acer za 6 tysiecy to obudowa jest prawie identyczna. Edytowane 25 Grudnia 2005 przez REveAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) W gry nie gram raczej sporadycznie z nudów jakies stare wyścigi włącze żeby tylko zbić nude :] Znajomi doradzali że 64MB grafika nie opłaci sie kupować Niewiem czy kupując używany nie kupie shitu który np sie psuł i ktos sie pozbywa... więc raczej nowy z gwarancją :] ekran raczej 15" nieznam sie na rodzajach więc niewiem chciałbym żeby bateria długo trzymała i procek był w miare :) Najważniejsze to chyba to żeby był niepsujący się :P Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Adamek86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 a co rozumiesz przez dlugo? bo w przedziale cenowym 3k okolo 2 godzin to juz podchodzi pod dlugo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 W gry nie gram raczej sporadycznie z nudów jakies stare wyścigi włącze żeby tylko zbić nude :] Znajomi doradzali że 64MB grafika nie opłaci sie kupować Niewiem czy kupując używany nie kupie shitu który np sie psuł i ktos sie pozbywa... więc raczej nowy z gwarancją :] ekran raczej 15" nieznam sie na rodzajach więc niewiem chciałbym żeby bateria długo trzymała i procek był w miare :) Najważniejsze to chyba to żeby był niepsujący się :P Coż....ja odradzam kupna uzywanych rzeczy...oczywiscie jesli jestes biedny a na gwalt potrzebujesz lapa..to nie masz innego wyjscia...Zdaza sie tak ze ktos kupil lapka i mu sie nie podoba i musi sie go pozbyc..ale uwierz..wiekszosc ludzi to kretacze. Ukrywaja wade lapka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 co do baterii to powiem tak: jaknajdłużej :P Właśnie o to mi chodzi wolałbym nówke na gwarancji Powiem tak mam 3 tys i chce lapka :P ale nieznam sie co wybrać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) W takim razie ja bym radził kupić coś z grafiką zintegrowaną (Intel i915) procesorem Celeron M i od razu dokupić pamięć 2x1024 i może dysk typu 80GB ale szybki. Dlaczego tak a nie inaczej? Nie grasz w nic nowego czyli nie warto inwestować w mocną kartę graficzną (zresztą to już inny pułap cenowy) Celeron M mało ustępuje PM a jest sporo tańszy. Przy dużej ilości ramu i szybkim dysku wszystkie najnowsze program będą chodziły doskonale. Oczywiście można brać coś z procesorem AMD ale niech doradzi ktoś kto ma styczność z tym sprzętem. Co do używanego sprzętu, warto kupić jeśli jest dość nowy (do kilku miesięcy) a jego cena jest odpowiednio niższa niż nowego. edyne do czego moge sie przyczepic u Acera to fakt czy to acer za 3 tysiace czy acer za 6 tysiecy to obudowa jest prawie identyczna. Tu się musze zgodzić, obudowa to kiepska strona tych komputerów. Jedynie seria ferrari jest inna :-) ps.Czy mógłbyś sprawdzić jaki masz czas w SuperPI na 8M? chciałbym sobie porównać. Edytowane 25 Grudnia 2005 przez hpx4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) hpx4000 chyba nie kupie nowego takiego jak ty piszesz :P do 3 tys Chciałbym żeby mi ktos polecił konkretne modele lepiej nowe bo zawsze mam gwarancje a tak niewiem czy grata nie kupie :/ Dysk by wystarczył 40-60 nie trzeba mi 80 ale tye ramu to wątpie w tej cenie... :) Napisz co byś kupił na moim miejscu do 3 tys komp głównie do netu ew. jakies programiki zależy mi na baterii procku co do reszty słabo sie znam :D Aha co do firmy to jakas dobra np asus, hp nie żaden medion :P Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Adamek86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 W takim razie ja bym radził kupić coś z grafiką zintegrowaną (Intel i915) procesorem Celeron M i od razu dokupić pamięć 2x1024 i może dysk typu 80GB ale szybki. Dlaczego tak a nie inaczej? Nie grasz w nic nowego czyli nie warto inwestować w mocną kartę graficzną (zresztą to już inny pułap cenowy) Celeron M mało ustępuje PM a jest sporo tańszy. Przy dużej ilości ramu i szybkim dysku wszystkie najnowsze program będą chodziły doskonale. Oczywiście można brać coś z procesorem AMD ale niech doradzi ktoś kto ma styczność z tym sprzętem. Co do używanego sprzętu, warto kupić jeśli jest dość nowy (do kilku miesięcy) a jego cena jest odpowiednio niższa niż nowego. Tu się musze zgodzić, obudowa to kiepska strona tych komputerów. Jedynie seria ferrari jest inna :-) ps.Czy mógłbyś sprawdzić jaki masz czas w SuperPI na 8M? chciałbym sobie porównać. ja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 ja? Tak :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Tak :-) hehe...narazie nie jest to mozliwe...bo lapek jest w servisie w warszawie z mojej winy..akrualizowalem biosa z pod windy i mi ekran nie dziala po tym...ni wiem kiedy bede mial go sprowrotem.......pamietam ze testowalem sobie ten programik..ale nie pamietam ile mialem....a ty ile masz? Edytowane 25 Grudnia 2005 przez REveAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 hehe...narazie nie jest to mozliwe...bo lapek jest w servisie w warszawie z mojej winy..akrualizowalem biosa z pod windy i mi ekran nie dziala po tym...ni wiem kiedy bede mial go sprowrotem.......pamietam ze testowalem sobie ten programik..ale nie pamietam ile mialem....a ty ile masz? Niestety dość słabo (chyba dlatego że pamięci chodzą asynchronicznie z FSB) 9m04s. Stacjonarny był trochę szybszy, miał 4m23s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Niestety dość słabo (chyba dlatego że pamięci chodzą asynchronicznie z FSB) 9m04s. Stacjonarny był trochę szybszy, miał 4m23s ale to sie bierze pierwszy pomiar?..bo on tam dalej liczy...ja w pierwszym wierszu na pc mialem 12s Edytowane 25 Grudnia 2005 przez REveAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) ale to sie bierze pierwszy poiar?..bo on tam dalej liczy...ja w pierwszym wierszu na pc mialem 12s Jak ustawimy 8M to będą 22 linie. Liczy się wynik jak powie że skończył działanie:-) W pierwszej linii mam 6s, na laptopie Edytowane 25 Grudnia 2005 przez hpx4000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Więc :P Nie patrzcie na poprzednie posty dajcie linki oczywiście jeśli macie czas na szperanie lapków do 3 tys. Zależy mi aby: Procek był w miare szybki jak na tą cene W gry niegram ale laptop musi mieć wi-fi (choc raczej zawsze są) :) Komp nowy W gry niegram więc grafa na 2 plan ekran 15' nieznam się na rodzajach więc licze na was :D Dobra firma typu asus czy hp. O acerach różne rzeczy słyszałem sprzęt ma być "bezawaryjny" :P Bateria w miare dobra Dysk nie musi być 80GB może być 40, a wzamian za różnice cnową np procek lepszy :) Wiem że wymagania mam dziwne ale sami wiecie: nie chce kupić szajsu :] Wielkie dzięki za odp Jak tylko sprzedam mojego zaraz jade po laptopka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Jak ustawimy 8M to będą 22 linie. Liczy się wynik jak powie że skończył działanie:-) W pierwszej linii mam 6s, na laptopie aha...no to widzisz....moj athlon 2000XP (1.67GHZ) jest o dwa razy wolniejszy od Celerona na Laptopie :) ciekawe jak by moj sempik pokazal Więc :P Nie patrzcie na poprzednie posty dajcie linki oczywiście jeśli macie czas na szperanie lapków do 3 tys. Zależy mi aby: Procek był w miare szybki jak na tą cene W gry niegram ale laptop musi mieć wi-fi (choc raczej zawsze są) :) Komp nowy W gry niegram więc grafa na 2 plan ekran 15' nieznam się na rodzajach więc licze na was :D Dobra firma typu asus czy hp. O acerach różne rzeczy słyszałem sprzęt ma być "bezawaryjny" :P Bateria w miare dobra Dysk nie musi być 80GB może być 40, a wzamian za różnice cnową np procek lepszy :) Wiem że wymagania mam dziwne ale sami wiecie: nie chce kupić szajsu :] Wielkie dzięki za odp Jak tylko sprzedam mojego zaraz jade po laptopka :) tu masz wszystko co oferuje taki sklep jak Arest....wszystko do 3 tysiakow czyli krotko mowiac ubogie komputery...jedynie do internetu muzyki filmu czy malych gierek:) Edytowane 25 Grudnia 2005 przez REveAL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 aha...no to widzisz....moj athlon 2000XP (1.67GHZ) jest o dwa razy wolniejszy od Celerona na Laptopie :) ciekawe jak by moj sempik pokazal tu masz wszystko co oferuje taki sklep jak Arest....wszystko do 3 tysiakow czyli krotko mowiac ubogie komputery...jedynie do internetu muzyki filmu czy malych gierek:) To jaki ten Athlon ma czas w Super PI? Bo porównywanie na podstawie pierwszych linii jest nic niewarte. Tym bliżej końca tym szybciej komputer oblicza. Ja tylko wiem że mój Athlon 64 3000+@2.8GHz z 1GB (2x512) ramu był dużo szybszy niż kolegi Pentium 4 2.8@3.6GHz :-) Oczywiście w SuperPI. Wracając do tematu, popełnisz błąd kupując nowy komputer bo jest to za mała suma na coś porządnego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ale co do używanych boje sie że to będzie coś co ktoś wciska bo np nie działa jak powinno. Po 2 na używany niemam 2 lata gwarancji :P Kupowałes już używane co i jak :>? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ale co do używanych boje sie że to będzie coś co ktoś wciska bo np nie działa jak powinno. Po 2 na używany niemam 2 lata gwarancji :P Kupowałes już używane co i jak :>? Mogę opierać się tylko na moich doświadczeniach. Kupiłem trzy używane laptopy: Apple iBook 900, IBM T22, Sony Vaio. Wszystkie w momencie kupna miały poniżej sześciu miesięcy. Stan wizualny jak i techniczny był idealny. Wszystkie miały gwarancje. Cena była niższa średnio 30% w stosunku do nowego. Nic nie mogę zarzucić komputerom używanym które kupiłem. Sam np. teraz sprzedaję jednego z dwóch Acerów które mam. Nie uważam abym chciał oszukać ewentualnego nabywcę, komputer ma miesiąc z hakiem, jest w idealnym stanie. Cena jest niższa od rynkowej. Gwarancja jeszcze na 22 miesiące z dużym hakiem. Może przy kupnie zdecydowanie starego komputera miałbym dylemat, ale przy prawie nowych? Żadnego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ok to dajcie linki jak macie czas mogą byc używki ale żeby jeszcze min. rok gwrancji było :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ok to dajcie linki jak macie czas mogą byc używki ale żeby jeszcze min. rok gwrancji było :] Trzy linki do używanych podałem na górze, jeszcze podam link do tego co sam sprzedaję :-) http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=172340 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 czemu sprzedajesz go i czemu tak tanio:>? masz gg ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hpx4000 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 czemu sprzedajesz go i czemu tak tanio:>? masz gg ? gg: 6192742 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 a ten :>? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77741243 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 a ten :>? http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77741243 Odradzam Acer Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adamek86 Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 wszystkie acery czy tylko ten ? dlaczego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...