mlun Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Witam,chcialem rozdzielić sygnał z Cyfry + na dwa telewizory.Znalazłem do tego yrządzenie które to umożliwia,spotkał się ktoś z tym może,bo nie wiem czy to napewno działa i czy nie ma jakiś problemów w odbiorze. To jest dokładnie takie urządzenie zwane Splitterem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=77152072 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Camis Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Dziala (ale chyba wiesz ze musisz miec tyle tunerow sat ile tv ? ) http://forum.dvhk.pl/ Tutaj sporo info Edytowane 25 Grudnia 2005 przez Cmx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Wiem wiem antene mam po starym zestawie,a tuner jakiś się wykombinuje,tylko poprostu byłem ciekaw czy nie ma z tym jakiś problemu że są zakłucenia większe lub wogóle jakieś przeryw w nadawaniu:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 A na czym ma byc strata jakosci? Potrzebujesz konwertera typu TWIN, dwoch tunerow obslugujacych SECA2 badz ze zlaczami do modulow i spliter do karty. Nie widze zadnego zwiazku pomiedzy podzialem karty kodowej na dwa tunery a jakoscia obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Dlatego sie pytam żeby nie było niejasności.A co do konwerter typu twin to nie musz go zakładać bo jak pisałem mam druga antenke,w takim razie nie ma sensu kupowac.A spytam sie jeszcze jedno czy to nie ma jakiegoś wpływu na kodowanie tej karty???Bo wiem że przy pirackich kartach lub zmianie oprogramowania nalezy co jakis czas pogrzebac przy sprzęcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Nie powinno miec zadnego znaczenia bo wkoncu uzywasz oryginalnej karty widzialej poprzez spliter w dwoch tunerach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 (edytowane) Ok dzięki za odpowiedzi.Teraz mi pozostaje znaleźć dekoder jakis. Bym zapomniał czy jest jakas najepsza firma robiąca te splittery czy to nie ma znaczenia żadnego? Edytowane 25 Grudnia 2005 przez mlun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yasin Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ja rozdzielalem bez drugiego tunera. Sygnal szedl do magnetowidu, a potem byl rozdzielany na tyle TV ile chcialem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ja rozdzielalem bez drugiego tunera. Sygnal szedl do magnetowidu, a potem byl rozdzielany na tyle TV ile chcialem. Tak, tyle ze na kazdym TV masz ten sam program, ktory jest ustawiony na turzene od Cyfry+, a to raczej niezadowalajace rozwiazanie (przynajmniej dla mnie). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Ok dzięki za odpowiedzi.Teraz mi pozostaje znaleźć dekoder jakis. Bym zapomniał czy jest jakas najepsza firma robiąca te splittery czy to nie ma znaczenia żadnego? Dekoder z obslugą sharingu of course (na rj45 lub na com`a - chodz do com`a jest potrzebny komp ktory bedzie przekazywal sygnal). Zadnej utraty jakosci nie ma - jest to wymiana kluczy pomiędzy kartą a pozostalymi dekoderami, a reszta leci z satelity. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 Dekoder to bedzie pewnie pionek jakis lub philips ale nie wiem czt sugerowac sie firmą robiącą splittrry czy pierwszy z brzegu można brac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość CuBa Opublikowano 25 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2005 spliter + odbiornik duo do anteny i luz niedługo to samo robie u siebie :) Co do splitera tam pisze często z jakimi współgra itd. zobacz na aukcje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwo_kupa Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Musze to zakupic... ten caly spliter Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Wiecie co mam mały problem bo tak patrze po tych dekoderach to pionierki wcale nie tanie.Nie wiecie jaki najtanszy dekoder mozna kupic zeby to wszystko działało???Najlepiej to bym sobie wziął za 10zł miesięcznie 2 dekoder z Cyfry ale to pewnie nie jest możliwe:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 np. ferguson 3018 za jakies 230 zl (sharing przez rs 232) a co do tematu - szukaj tu: laki.dvhk.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlun Opublikowano 26 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2005 Szkoda ze on nie ma wejścia na karte:p A raczej mnie takie interesują(cos czuje ze bede musial jakiegos philipsa kupic,chyba ze na wolumenie-kto jest z wawy wie o co chodzi-cos sie da kupic) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...