Skocz do zawartości
jank

Sieć Radiowa - Problemy Z Prędkością

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!!

Mam ptanko do urzytkowników/adminów sieci radiowych.

Od kilku dni mam załozany internet drogą radiową, podczas sciągania plików akceleratorem (DAP , FD ) prędkość dochodzi do 80KB/s ale podczas otwierania strony moge pójść zrobić kawe java script:emoticon(':mur:', 'smid_14')siąść na kibel i jak wróce to akurat sie otworzy.

CZY JEST JAKIS PROGRAM ALBO SPOSÓB ZEBY TO PRZYSPIESZYC??

PROSZE O POMOC

/POZDRAWIAM /JANK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!!

Mam ptanko do urzytkowników/adminów sieci radiowych.

Od kilku dni mam załozany internet drogą radiową, podczas sciągania plików akceleratorem (DAP , FD ) prędkość dochodzi do 80KB/s ale podczas otwierania strony moge pójść zrobić kawe

A powiedz jakim programem ciagniasz że masz te 80kb/s.

Ja na Morpheus maksa uzyskałem te 40kb/s, a był to moment i sobie spadał do 5 kb/s :mur: i znowu rósł (inne w fazie testowe). Niewiem czy sie niewkopałem coś z ta radiuwka. Jak możesz to podaj program jaki urzywasz,stronki w miare normalnie mi otwiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A powiedz jakim programem ciagniasz że masz te 80kb/s.

Ja na Morpheus maksa uzyskałem te 40kb/s, a był to moment i sobie spadał do 5 kb/s :mur: i znowu rósł (inne w fazie testowe). Niewiem czy sie niewkopałem coś z ta radiuwka. Jak możesz to podaj program jaki urzywasz,stronki w miare normalnie mi otwiera.

no napisałem albo DAP download accelerator plus albo Fresh Download (tego drugiego dopuszczają stronki które blokują DAPa i inne)

a co do radiówki to wiadomo ze to gufno nie wiedziałeś?? ja nie miałem innegoo wyjscia ;-(

u mnie tez sciąga raz 80 a potem spada do 0 i od nowa (w fresh download jest opcja download retry i ustawiłem na 999)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to może jaka wrona ci przelatuje droge do nadajnika albo jaki bocian :lol:

odnosnie tematu .. jaki masz sprzet ? (karta sieciowa , ile m kabla do anteny, jaka antena) jakaą odlegosc do nadajnika ? ile klientów ( o ile wiesz ) i jakiego sprzetu uzywa provider( o ile wiesz) B)

Edytowane przez qba89

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, jesli radiówka miała by być jak to wyżej określono "gufnem", to nikt by się w nią nie pakował. Najprawdopodobniej macie problemy z zasięgiem, antenami lub po prostu macie nie kompetentnych/chcących zaoszczedzić adminów.

Ja mam radiówke 256kb/s, i średni transfer na niej ~27kB/s(z HTTP, FTP, P2P i P2M, czyli z wszystkiego :P). Nie mam nagłych loosów, nie ma time outów, czyli się nie przerywa. Ping jest także bardzo stabilny, nie ma "skoków". Czasem admini są tak mili, że w niektóre dni niewykożystaną część łącza udostepniają dla klientów :). Wtedy transfery oscylują w granicach ~100kB/s więc takie jak przy łączu ~1024kb/s :).

Ostatnio, jak zauważyłem, zniesiono limit "górny" na początku ściągania pliku(tak mi się wydaje). Plik startuje ściąganie z prędkością 300kB/s a po ~1-2minucie spada do "normalnej" prędkości(ale na % wykazie ściągania plików % lecą jak szalone, więc to jest prawdziwy transfer, a nie przekłamanie).

Co do problemu. Popytaj adminów sieci, o to, co doradził qba89, a także o porty http i ftp(czy coś z nimi nie "namodzili" :P).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a to może jaka wrona ci przelatuje droge do nadajnika albo jaki bocian :lol:

odnosnie tematu .. jaki masz sprzet ? (karta sieciowa , ile m kabla do anteny, jaka antena) jakaą odlegosc do nadajnika ? ile klientów ( o ile wiesz ) i jakiego sprzetu uzywa provider( o ile wiesz) B)

co do sprzetu to ciezko mi powiedziec bo nie wiem ale od anteny do acces pointa mam jakies 2i pol metra potem kablem do routera ap firmy MSI i radiowo po domku.

co do zasięgu - zasieg jest dobry bo sam z providerem sprawdzalem i montowalem

Problem z prędkoscią w sieci z której ja kozystam wynika z waskiego gardła jakim jest przekaznik, ma byc zamontowany nowy ktory skruci droge i przyspieszy transfer.

Ale wracajac do mojego pytania z 1 posta - czy jest jakas mozliwosc przyspieszenia otwierania stronek skoro przy sciaganiu pliku 87 mega zajmuje to 26 minut a przy otwieraniu stronki chodzi wolniej niz modem ;-?

Panowie, jesli radiówka miała by być jak to wyżej określono "gufnem", to nikt by się w nią nie pakował. Najprawdopodobniej macie problemy z zasięgiem, antenami lub po prostu macie nie kompetentnych/chcących zaoszczedzić adminów.

no sorki ale w mojej okolicy i u znajomych nie znam kogos kto by nie nazekał na rajdówke

póki jest malo uzytkowników i jeszcze providezy daja rady to ogarnac to jeszcze jest ok al jak sie zacznie pier... to juz koniec...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz AP i do tego antene a po domu masz neta z kabla czy tez radiowo ?? puść ping do bramy np. 192.168.1.1 -n 100 i pusc do swojego ap...

No po domu radiowo - ap i karty MSI. na brame leci ponizej 1ms. a na ap od 2,3 ms do czasmai 800.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam rowniez radiowke okolo roku czasu i szczesliwy jestem ze w koncu z niej zrezygnuje :angry:

powod..chodzi o szybkosc ..mialem 256kb/s...a obecnie od miesiaca mam szybkosc okolo 40kb/s a wiec wolniej niz modem :angry:

gostek u ktorego zalozylem zrobil sie bardzo pazerny i zaczol masowo podlaczac ludzi co spowolnilo do tego stopnia :mur: :)

ale nie ma tego zlego co by na lepsze nie wyszlo w poniedzialek podpisuje umowe z Dialogiem na lacze dsl 1mb

wkoncu bezproblemowo bede mogl zasysac ile tylko bede chcial..i w sieci gral do oporu w moja ulubiona gre cod2 :wink: :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi