Yzbuzz Opublikowano 6 Lipca 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2006 Neuron_Yzbuzz----> Jak teraz byś miał kupować to nadal kupiłbyś to samo czy może już coś z Core Duo np. Toshibe P100-221? I ile tak naprawdę bez obiążenia chodzi laptop na baterii? Trudno powiedzieć... Właśnie oglądałem ten sprzęt, jest TU. Wygląda nieźle - jest nawet dość podobny do mojego sprzętu. Słuchaj, żeby coś odpowiedzieć, musiałbym wiedzieć więcej na temat tych podwójnych procesorów. Ale wydaje mi się, że chyba tak. To kwestia ceny - jest niemal identyczna jak ówczesna cena Chiligreena. Matryca -jak widzę- jest mocniejsza, grafa chyba także. Powiem tak - kupiłem Chiligreena jako sprzęt do gier. Na Twoim miejscu zrobiłbym tak - zerknął na moją sygnaturkę odnośnie wyników w 3DMarkach a potem poszedł do sprzedających i zapodał tam taki sam test. Lapek z mocniejszym wynikiem - wygrywa :lol2: Co do obciążenia na bateriach - kiedy odłączyłem od zasilacza i zagrałem w DOOM3 miałem skoki. A bateria wytrzymuje (jedna) jakieś półtorej godziny. To w końcu desktop replacement, nie mobilny laptop... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genonef Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Właśnie nosze sie z zakupem laptopa z zacieciem do gier B-) myslalem o dell'u XPS M170 pierwszej generacji.... mam do wydania nie wiecej jak 5500 zl netto i po przeczytaniu tego tematu jestem niemal ze gotow zakupic sager'a 5750 w usa za 1600 usd (core duo 1.67, 1GB RAM, 80 GB SATA 5400 oraz oczywiscie 7800XT - teraz juz nie najszybasz grafika do laptopa ale nadal demon predkosci ;)). Jednak zanim to uczynie chce poznac wasze zdanie w kilku kwestiach... otoz jak to wyglada z niezawodnoscia tego laptopa oraz jezeli juz go sprowadze do polski to czy jest nadzieja na uznanie gwarancji z USA w polskim serwisie (gericom)?! a nawet jesli nie uznaja gwarancji to czy wchodzi w gre naprawe/wymiana uszkodzonych czesci za odpowiednia (sensowna) oplata w ich serwisie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxxxio Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 Na serwis nie licz... sager,alienware,rock czy gericom/chiligreen to calkiem rozne firmy i nie serwisuja sie na wzajem... Na tani serwis pogwarancyjny tez nie licz niestety... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
genonef Opublikowano 6 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2006 (edytowane) tym niemniej laptopa warto brac, dobrze rozumiem? :D No i kupilem :D mam tylko jedno pytanko odnosnie procesora ktory siedzi w tym potworze. W moim modelu jest to P4M 1.73 GHz i chcial bym to jakos zmienic (co prawda jest odpowiednia opcja w biosie ale to tylko 15% a zarazem az 15%, gdyz nie moge osobno ustawic tam taktowania na pamieciach, ktore prawdo podobnie nie daja rady 15% :D ) Zaopatrzylem sie juz w odpowiedni programi (a nawet dwa: Systool i clockgen) jednak wymaga(ja) on(e) podania czegos takiego jak clock generator ktorego nie znam... Wiem ze plyta jest na chipsecie i915PM/GM (dane odczytane z CPU-Z). Tak wiec pytanie brzmi: jakie clock generator jest odpowiedzialny za te plyte glowna? poza tym orientujecie sie mniejwiecej o ile mozna bez ryzyka podkrecac ten procesor? (jako ze jest to poczatek seri to sadze ze dosc sporo) Edytowane 3 Października 2006 przez genonef Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...